Dodaj do ulubionych

seria TIN TIN firmy Ziaja

25.12.03, 14:56
Dostałam pod choinkę: żel do twarzy , tonik i krem. Nic nie wiem na temat
tych kosmetyków, czy są w miarę dobre???Czy warto ich w ogóle uzywać??
Obserwuj wątek
    • Gość: eressea Re: seria TIN TIN firmy Ziaja IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.03, 15:27
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=876
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=877
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=1508
      1. krem, pomimo, że zawiera hydrolizat białkowy z mleka nie wywołuje reakcji
      immunologicznych w skórze (na obce białko), tak jak to jest po zastosowaniu
      kosmetyków innych firm. Nie wywoływał ropni i odczynów zapalnych, bowiem
      triclosan działa silnie przeciwropnie i przeciwbakteryjnie, nawet w niewielkim
      stężeniu. Łatwo przenikał w skórę, dawał uczucie świeżości i napięcia skóry
      (naprężenia), zatem krem działa ściągająco. Krem nie indukuje nowych grudek
      zapalnych. Gratulujemy Producentowi dobrej proporcji składników.

2. tonik jest natomiast niskiej wartości. Skóra świeci się po toniku i jest
      lepka. Nie osusza i nie odtłuszcza efektynie skóry. U osób o silnym łojotoku
      wywoływał cysty ropne i indukował stan zapalny wokół zaskórników głębinowych
      oraz powierzchniowych. Niekorzystnie oddziaływał z pudrami i innymi kosmetykami
      oraz lekami przeciwtrądzikowymi.U mężczyzn po goleniu wywoływał podraznienie i
      ropienie mieszków włosowych.

3. żel znakomicie odświeża i oczyszcza skórę, rozjaśnia cerę, udrażnia pory
      skórne, lekko złuszcza martwy naskórek. Polecamy

Są to opinie dermatologa ze strony:
      www.pwsz.krosno.pl/~henroz/PRYSZCZE2002_kosmetyki.htm
      • youaresowonderful Re: seria TIN TIN firmy Ziaja 25.12.03, 16:02
        Ja w ogóle lubię Ziaję, od kilku ich produktów się „uzależniłam”...Z serii o
        której mówisz próbowałam tylko żelu do mycia twarzy (zresztą, z polecenia pani
        dermatolog) i jak na razie jestem zadowolona. Wydajnością nie grzeszy, bo mam
        go prawie 2 tygodnie a już zużyłam pół buteleczki, ale za 6 zł można sobie
        pozwolić. Pienić się nie chce ni w ząb, niezależnie od ilości jaką nałożę ale
        można się do tego przyzwyczaić; pachnie delikatnie, kwiatowo [?]. Ja od żelu
        wiele nie oczekuję, powinien dobrze oczyszczać i nie ściągać skóry, nie od
        niego wymagam, żeby zmniejszył ilość krostek albo złagodził podrażnienia. I ten
        dobrze spełnia swoją rolę! nie przesusza skóry, po jego użyciu nie czuję
        ściągnięcia. Nie podrażnia ani trochę, dobrze oczyszcza i odświeża...Polecam,
        ja na pewno zużyję jeszcze wiele butelek tego kosmetyku.
        • Gość: balbina_alexandra Do Youare IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:38
          Hej Youare! WYSłałam Ci maila gazetowego - daj znać czy doszło! Bo poczta na
          gazecie często szwankuje... a my sie chyba dobrze znamy :))))))))
          • youaresowonderful Re: Do Youare 25.12.03, 23:43
            Iiiiiii...:D Sprawdź pocztę :)))))
            • balbina_alexandra Odpisałam już!!!!!!!!!!!!! (n/t) 27.12.03, 13:39
            • Gość: ESTELLA Re: Do Youare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 18:31
              no prosze prosze:)
              Czesc slonko:)Przesylka dzis doszla,czekam na ciebie na gg:)
      • Gość: J. Re: seria TIN TIN firmy Ziaja IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.12.03, 19:53
        mam ten wydruk hehehehe
        ale mam zamiar kupic ten zel TIN TIN bo tak zachecajaco jest opisywany a cena
        jak za darmo

na razie uzywam ZIAJI ogorkowej (tonik + mleczko) niby ma rozjasniac cere, sie
        okaze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka