gosia25 25.12.03, 14:56 Dostałam pod choinkę: żel do twarzy , tonik i krem. Nic nie wiem na temat tych kosmetyków, czy są w miarę dobre???Czy warto ich w ogóle uzywać?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eressea Re: seria TIN TIN firmy Ziaja IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.03, 15:27 www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=876 www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=877 www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?cmd=details&itemid=1508 1. krem, pomimo, że zawiera hydrolizat białkowy z mleka nie wywołuje reakcji immunologicznych w skórze (na obce białko), tak jak to jest po zastosowaniu kosmetyków innych firm. Nie wywoływał ropni i odczynów zapalnych, bowiem triclosan działa silnie przeciwropnie i przeciwbakteryjnie, nawet w niewielkim stężeniu. Łatwo przenikał w skórę, dawał uczucie świeżości i napięcia skóry (naprężenia), zatem krem działa ściągająco. Krem nie indukuje nowych grudek zapalnych. Gratulujemy Producentowi dobrej proporcji składników. 2. tonik jest natomiast niskiej wartości. Skóra świeci się po toniku i jest lepka. Nie osusza i nie odtłuszcza efektynie skóry. U osób o silnym łojotoku wywoływał cysty ropne i indukował stan zapalny wokół zaskórników głębinowych oraz powierzchniowych. Niekorzystnie oddziaływał z pudrami i innymi kosmetykami oraz lekami przeciwtrądzikowymi.U mężczyzn po goleniu wywoływał podraznienie i ropienie mieszków włosowych. 3. żel znakomicie odświeża i oczyszcza skórę, rozjaśnia cerę, udrażnia pory skórne, lekko złuszcza martwy naskórek. Polecamy Są to opinie dermatologa ze strony: www.pwsz.krosno.pl/~henroz/PRYSZCZE2002_kosmetyki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
youaresowonderful Re: seria TIN TIN firmy Ziaja 25.12.03, 16:02 Ja w ogóle lubię Ziaję, od kilku ich produktów się „uzależniłam”...Z serii o której mówisz próbowałam tylko żelu do mycia twarzy (zresztą, z polecenia pani dermatolog) i jak na razie jestem zadowolona. Wydajnością nie grzeszy, bo mam go prawie 2 tygodnie a już zużyłam pół buteleczki, ale za 6 zł można sobie pozwolić. Pienić się nie chce ni w ząb, niezależnie od ilości jaką nałożę ale można się do tego przyzwyczaić; pachnie delikatnie, kwiatowo [?]. Ja od żelu wiele nie oczekuję, powinien dobrze oczyszczać i nie ściągać skóry, nie od niego wymagam, żeby zmniejszył ilość krostek albo złagodził podrażnienia. I ten dobrze spełnia swoją rolę! nie przesusza skóry, po jego użyciu nie czuję ściągnięcia. Nie podrażnia ani trochę, dobrze oczyszcza i odświeża...Polecam, ja na pewno zużyję jeszcze wiele butelek tego kosmetyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina_alexandra Do Youare IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:38 Hej Youare! WYSłałam Ci maila gazetowego - daj znać czy doszło! Bo poczta na gazecie często szwankuje... a my sie chyba dobrze znamy :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
youaresowonderful Re: Do Youare 25.12.03, 23:43 Iiiiiii...:D Sprawdź pocztę :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESTELLA Re: Do Youare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 18:31 no prosze prosze:) Czesc slonko:)Przesylka dzis doszla,czekam na ciebie na gg:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: seria TIN TIN firmy Ziaja IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.12.03, 19:53 mam ten wydruk hehehehe ale mam zamiar kupic ten zel TIN TIN bo tak zachecajaco jest opisywany a cena jak za darmo na razie uzywam ZIAJI ogorkowej (tonik + mleczko) niby ma rozjasniac cere, sie okaze Odpowiedz Link Zgłoś