Gość: aNa Re: Sucha skóra IP: 193.19.141.* 26.05.10, 21:59 użyj do kąpieli lub pod prysznicem olejku do kąpieli. To lepsze niż samo wcieranie. A od kiedy wypróbowałem olejek do kąpieli PAT&RUB po prostu czuje się uzależniona od tego kosmetyku. W przeciwieństwie do innych olejków (nawet tych dla dzieci) nawilża skórę na dłużej, nawet jeśli nie użyję go przy kolejnym myciu, to skóra jest ciągle gładka i miękka. Olejki i oliwki których wcześniej używałam działały tylko do kolejnego mycia :-O Odpowiedz Link Zgłoś
basia.t Re: Sucha skóra 09.06.10, 11:55 ja polecam under twenty nawilzające nazywaja sie pro hydra. Sa dobre nawet jesli jestes over 20!:D a do tego zapach maja taki, jak zaden inny kosmetyk:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
oszalina Re: Sucha skóra 09.06.10, 13:04 W sumie jest wiele kosmetyków, które bardzo dobrze nawilżają suchą skórę. Myślę, że można sporo takich w sieci znaleźć. Ja osobiście używam rożnych, często próbuję jakiś nowinek, które pojawiają się na rynku, więc nie mam jakiejś jednej określonej marki kosmetyków, która mogłabym polecić. No trzeba szukać i samemu sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
kika75 Re: Sucha skóra 12.06.10, 09:41 do takiej cery to fajna jest seria z mary cohr mi bardzo służy maska odżywcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Sucha skóra IP: *.piaseczno.robbo.pl 30.08.10, 22:42 oj jeśli chodzi o suchą skórę, zwłaszcza teraz wysuszoną słońcem, to polecam masła do ciała! Ja jestem z nich bardzo zadowolona, teraz mam przepięknie pachnące waniliowo- czekoladowe NATURAL BODY Flosleku -długotrwałe nawilżenie, przyjemność smarowania :) i ładnie zdrowo wyglądająca opalona skóra!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Sucha skóra IP: *.146.151.106.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 22:32 dziewczyny, a ja wygrałam kosmetyki PAT&RUB i jestem mega zadowolona, cała seria home spa jest świetna, a piling do ciała po prostu cudownie działa na moja skóre:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga77 krem 17.09.10, 22:04 ja używam kremu neutogeny, może cena nie jest najniższa ale jakościowo jest bardzo dobry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bababa Re: Sucha skóra IP: 178.73.63.* 06.10.10, 15:10 A ja użuwam balsamu do ciała polskiej firmy Marion. Tani (7 zł.) i super zapobiega wysuszaniu się skóry. Wspomagam go peelingami do ciała równiez Marionu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiollka Re: Sucha skóra 16.06.11, 13:35 Kurcze dziewczyny ja cały czas napotykam, że fajne są te kosmetyki ale nie widzę ich. Chyba muszę poszukać w mniejszych sklepikach. Na taką wysuszoną skórę moim sprawdzonym sposobem jest naprzemienne stosowanie mało i balsam. Balsam nawilżający a masło - najlepiej jak najbardziej nature i shea, bo ono pięknie pielęgnuje. Mnie np. na ciągle wysuszoną skórę na ramieniu pomogło masło z oliwką z tej serii beECO. A balsam mam antyalergiczny z ziajamed. Odpowiedz Link Zgłoś
allgood piękna skóra 17.06.11, 14:47 fajnie radzą jak dbać o skórę tutaj: homedicspolska.blogspot.com/2011/06/piekne-plecy-przez-cay-rok.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sucha skóra IP: 83.2.227.* 29.11.10, 12:26 ja rok temu mialam tak sucha skore ze az mnie swedziala... ale w tym roku kupilam balsam z serii" nivea" do suchej skory i mi pomoglo.. ale oczywiscie tobie moze pomoc inny kosmetyk Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina02 Re: Sucha skóra 01.02.11, 10:52 Ja również mam bardzo sucha skórę i zawsze po kąpieli, jeszcze na wilgotne ciało nakładam olivkę dla dzieci np. johnson&johnson i na prawdę pomaga, doskonale nawilża skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
drapa Re: Sucha skóra 15.02.11, 21:14 Do rąk polecam termoaktywny duet peeling i serum firmy Marion. Regeneruje, zmiękcza i delikatnie natłuszcza skórę. Na zimę idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 18:45 Polecam masło do ciała Natural Body Flosleku. Mają kilka wariantów zapachowych, mi najbardziej podpasowało mango z marakują. Jeśli chodzi o samo masło, to wspaniale nawilża i natłuszcza skórę. Działa expressowo i długotrwale. Pozostawia gładką, miękką, świetnie nawilżoną i cudnie pachnącą skórę. Kosztuje ok 23 zł, ale starcza naprawdę na długo :) Odpowiedz Link Zgłoś
allgood Poradnik 20.04.11, 20:21 homedicspolska.blogspot.com/2011/01/domowe-spa.html tutaj są dobre rady jak działać na suchą skórę i przypuścić zmasowany atak :) Odpowiedz Link Zgłoś
michaska.86 Re: Sucha skóra 21.04.11, 22:15 Oprócz preparatów z aptek i salonów kosmetycznych, warto pić wodę kokosową. Ponoć bardzo dobrze wpływa na nawilżenie i ogólną kondycję skóry. Możecie poczytać: wodakokosowa.wordpress.com/ pozdrawiam, miśka86 Odpowiedz Link Zgłoś
allgood na suche dłonie 05.05.11, 10:22 polecam posta o tym, jak pielęgnować dłonie :) homedicspolska.blogspot.com/2011/01/porady-na-poniedziaek-pielegnacja-doni.html Odpowiedz Link Zgłoś
komineczka masło shea 12.07.11, 15:13 Ja polecam masło shea w czystej postaci, zawsze miałam problemy z suchą skórą. Używałam wielu różnych balsamów i mleczek do ciała, ale to najlepiej nawilża, poza tym nie podrażnia itd. tutaj możesz poczytać na ten temat scandiacosmetics.pl/blog/?p=41 Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann Re: Sucha skóra 27.07.11, 15:19 Ja polecam żel aloesowy - świetnie nawilża skórę i koi podrażnienia. Można go kupić w aptece lub w sklepie zielarskim. Ja stosuję i jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
gabig suplement diety na suchą skórę 09.01.12, 00:49 Ja od jakiegoś czasu zażywam suplement diety Proskin i pozbyłam się całkowicie problemu suchej skóry, zmniejszyłam też w związku z tym zużycie balsamu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bejbiuszka Re: Sucha skóra 01.05.12, 15:15 Ja się zabujałam w balsamie Joanny z apteczki babuni o zapachu bzu :))) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
martyna30 Re: Sucha skóra 30.05.12, 11:04 Mi osobiście pomogła mezoterapia igłowa. Zapłaciłam ok. 400 zł (korzystałam w Krakowie z Gabinetu NewU), ale efekt utrzymywał się długo, parę miesięcy. Moja skóra stała się nawilżona, zregenerowana, odżywiona i promienna;) W mezoterapii uzywa się tych samych substancji, które zawarte sa w kremach - tyle że tutaj sa bardziej skoncentrowane i precyzyjnie aplikowane, w głąb skóry. Dlatego mezoterapia igłowa jest tak skuteczna. Jakbyście chcieli więcej inform. to tuaj: newu.pl/zabiegi/mezoterapia-iglowa/ . Polecam też light eyes ultra na cienie i obrzęki pod oczami - jest rewelacyjny! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna30 Re: Sucha skóra 06.06.12, 10:31 Polecam zabieg mezoterapii igłowej, mi naprawdę pomógł. Miałam suchą skórę, a po kremach albo się to nie zmieniało, albo miałam z kolei przetłuszczoną. Mezoterapia igłowa odżywiła i nawilżyła skórę, nawet wygładziła drobne zmarszczki. Zamiast wydawać pieniądze na kremy, może warto zaryzykować i skorzystać z tego zabiegu. Koszt ok. 400 zł, efekt - bezcenny. Minus - trzeba go powtarzać, bo substancje się wchłaniają po ok. pół roku.Gdyby ktoś chciałw ięcej info, odsyłam: newu.pl/zabiegi/mezoterapia-iglowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
fiollka Re: Sucha skóra 16.08.12, 11:35 Niedawno odkryłam fajny sposób na suche plamy na skórze, w te miejsca wsmarowuję żel z aloesem z FlosLek. Sprawdza się idealnie. A i picie odpowiedniej wody zarówno w ilości, jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia45 Re: Sucha skóra 23.08.12, 16:31 ja tez probowalam wielu specyfikow na sucha skore, zwlaszcza odczuwalam sucha szorstka skore na dloniach. od ponad pol roku zaczelam stosowac garnier sucha skora zarowno krem do rak jak i balsam do ciala, ten czerwony, rewelacyjna poprawa juz po 2 tygodniach zauwazylam roznice, a do tego jeszcze pije 2 litry wody dziennie. nie wiem gdzie kupujecie ten krem i balsam z garniera czerwony, bo jest dosc drogi wiec szukam po internecie by znalezc jak najtaniej. ostatnio natrafilam na sklep kaes-online, tam 200ml kremu jest za 16.10zł a mleczko regenerujace 250ml za 15.50zł:) to polecam a jesli ktos zna taniej to prosze piszcie bo ja kupuje tego kilka naraz by nie przeplacac w drogieriach Odpowiedz Link Zgłoś
redcarmen Re: Sucha skóra 31.08.12, 13:02 Oliwka do ciała dla dzici z Jonsona albo Nivea ...revela Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowinka Re: Sucha skóra 03.09.12, 14:31 Hmm, ja używam balsamów od ziaji i yves rocher, ale musisz dobrać je do swojego rodzaju skóry. mnie też się przesusza, do tego jak jest zimno, mam strasznie suche usta (dobrze, że są balsamy do ust :) Odpowiedz Link Zgłoś
coffeenka Re: Sucha skóra 17.10.12, 12:35 Nie wiem, czy chodzi Ci o suchą skórę twarzy, czy w ogóle ciała. Jeśli to drugie, to polecam Neutrogenę z maliną norweską. Jest to dość nowy produkt, reklama od niedawna jest puszczane w telewizji. Na moją przesuszoną skórę ten balsam działa wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
elka30 Re: Sucha skóra 10.12.12, 23:39 coffeenka ma rację, nie piszesz, o jaką partię ciała Ci chodzi. Ja osobiście miałam problem z suchą i zniszczoną skórą dłoni, bo wciąż mnie uczulały jakieś płyny do naczyń. Kiedyś robiłam sobie domowe zabiegi parafinowe, a ostatnio sprawiłam sobie krem parafinowy Lirene i działa super. Odpowiedz Link Zgłoś