Dodaj do ulubionych

Sucha skóra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 23:58
Hej dziewczyny! Problem typowy-poszukuję czegoś na suchą skóre, dobrego i w miarę
niedrogiego. Jakieś sensowne (!!!!) propozycję ? Osobiście polecono mi Nanobase-
czekam na opinię, pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrianna555 Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 00:01
      Nanobase kosztuje 30 zł i rzeczywiście jest suuuper! Nie tylko nawilży i natłuszczy ale też
      zregeneruję skórkę! Poleciła mi koleżanka i od tego czasu nie mogę się z nim rozstać
      • Gość: Papuzka145 Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 22:40
        Potwierdzam, potwierdzam-nanobase działa z tą przysłowiową "japońską precyzją" (tak
        samo Keranorm, tej samej firmy). Dermokosmetyki to rzeczywiście przyszłość w
        dziedzinie kosmetologii!
      • Gość: Mikromask Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 22:08
        Nanobase faktycznie jest bardzo dobry, jeśli jednak masz skórę bardzo przesuszoną, to
        kurację rozpocznij od Keranormu z tej samej firmy. Nawilża dogłębnie i długotrwale.
    • Gość: Kreatiwka Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 22:32
      Nanobase to ten produkt astellas? Słyszałam od znajomej dermatologo o nim-w tym
      przedziale cenowym to rzeczywiście najlepszy wybór (z tego co ona mówiła) Sama nie
      miałam jeszcze sposobności by wypróbować, ale na wszystko przyjdzie pora ;)
      • Gość: Tytka17 Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 22:33
        Właśnie mam zamiar kupić nanobase, tylko nie jestem pewna, czy będzie dobry na moją
        wrażliwą skóre, jak to z nim jest?
        • Gość: CultureRichie Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 22:34
          Nie ma obaw, nanobase jest hipoalergiczny, z całą pewnością nie zaszkodzi Twojej
          skórze :)
          Pozdrawwiam
          CultureRichie
    • Gość: AgrestowaDama Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 22:16
      Też ostatnio zastanaiwam się czy nie zakupić nanobase-czy produkt jest wart swej
      ceny? Z tego co widzę, chyba tak....Jak długo będę musiała czekać na efekty?
      • Gość: Glupotka Re: Sucha skóra IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.09, 10:41
        Ja polecam kosmetyki La Roche Possay. Też są hipoalergiczne i naprawdę skuteczne, a
        ceny nie są zawrotne. Działają jak dla mnie o niebo lepiej niż kosmetyki np. Vichy. Z
        Polskich tańszych produktów, niezłe są te marki Iwostin.
    • Gość: Adela Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:39
      A ten krem - Nanobase- mogą go stosować kobiety, którym twarz przetłuszcza się w
      strefie "T" i ogólnie mają problem z błyszczeniem się skóry w miejscach czoło i
      nos ? Ja mam twarz suchą, przesuszoną, a na tym tworzy mi się tłusta warstwa i
      błyszczy się. Możecie, Drogie Czytelniczki poradzić mi coś w tej sprawie ?
      • Gość: Galaretka Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 16:12
        Tak, w tym wypadku również możesz używać Nanobase :)
    • Gość: Adela Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:41
      Poszukaj np. w torebka.kafeteria.pl- tam znajdziesz recenzje produktów i może
      coś dla problemu twojej twarzy :)
    • Gość: Paulina Re: Sucha skóra IP: *.tktelekom.pl 19.09.09, 14:04
      Najlepiej żebyś też przestała myć twarz wodą z kranu. Powinnaś kupić sobie wodę
      w sprayu np. Iwostin. Nie wiem czym myjesz twarz, ale polecam płatki owsiane. Na
      całą twarz wystarczą 3 łyżki zalane wrzącą wodą z czajnika :-) Wodę zalewasz na
      wysokość płatków, odstawiasz na 5 minut i przyciskając płatki do twarzy masujesz ją.
      Jeżeli chodzi o krem, to powinien być nie tylko dla cery suchej. Musisz uważać, żeby nie
      miał zbyt ciężkiej konsystencji bo to zatka twoje i tak słabo działające pory. Ktoś polecał
      krem Iwostin - tak, z wymienonych tu wszystkich jest on najlżejszy.
      Pamiętaj też o delikatnym makijażu. Najlepiej, żebyś używała jedynie korektora i
      pudru, który będziesz nakładać pędzlem. Odstaw wszystkie fluidy i podkłady zanim Twoja
      cera nie odzsyka prawidłowej róznowagi.
      Unikaj alkoholi, parafiny, silikonów i dużej zawartości gliceryny w kosmetykach.
      Pij duże ilości wody, a unikaj np. herbaty, która wewnętrznie wysusza. Możesz
      przyjmować doustnie też wisiołek - polecam.
    • Gość: yagmur. Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 16:40
      Polecam mleczko przywracające balans nawilżenia skóry Garniera, zawiera
      hydro-urea i jest świetny. Sama mam bardzo suchą skórę a to mleczko rozwiązało
      mój problem, świetnie nawilża i pielęgnuje.
    • Gość: Gość Re: Sucha skóra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 16:43
      ja też miałam ten problem , polecam emulsje do skory bardzo suchej Neutrogeny ,
      jest naprawde bardzo dobra, nie jest tlusta, ma fajna lekka formule i doskonale
      nawilza, twoja skora jest fantastycznie nawilzona i gladka przez caly dzien, a
      przy dlugotrwalym stosowaniu nawed dluzej! Kosztuje ponad 20zł ale naprawde
      warto, jest wydajna, ma wygodne opakowanie z pompką . Pozdrawiam
      • Gość: Paulina Re: Sucha skóra IP: *.tktelekom.pl 19.09.09, 20:11
        Tylko, że zawiera od groma gliceryny.
        • Gość: Kartezjusz Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 00:03
          To może nanobase? Nie zawiera ani grama gliceryny a bardzo skutecznie nawilża,
          będzie idealny
          • Gość: Marta214 Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 00:15
            Nanobase również zawierę glicerynę, ale nie w takich ilościach więc nie ma obaw, sama
            go używam.
            Pozdrawiam,
            Marta214
    • Gość: Matti:) Re: Sucha skóra IP: *.ray.net.pl 22.09.09, 19:26
      zawsze lubiłam z loerala nutri derm naprawdę świetnie nawilża, ale odkąd wiem co
      wchodzi w skład balsamów tej marki (zresztą nie tylko tej, generalnie większości
      balsamów), zrezygnowałam. Już lepiej smarować się oliwą z oliwek lub oliwką Bambino.
      Im mniej parabenów tym lepiej, bo całkiem ich wyeliminować się nie da:D
    • Gość: anuszka Re: Sucha skóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:50
      Polecam wcieranie ZAWSZE po kąpieli w MOKRE ciało oliwkę dla dzieci ( tak
      naprawdę jakąkolwiek) a następnie delikatne osuszenie skóry ręcznikiem. Jest to
      najprostszy sposób, najtańszy, ale bardzo skuteczny!! Używam oliwki wiele lat i
      zawsze po opalaniu, dzięki temu zapomniałam o łuszczącej skórze..Z produktów
      dermatologicznych bardzo dobre efekty przynosza Eucerin i Oilatum ( ten jest dla
      dzieci ze skóra atopową)- jest ich całą gama z różnym przeznaczeniem, np. jako
      dodatek do kąpieli w wannieczy żele pod prysznic. Są dostępne w aptece. Pozdrawim
      • Gość: Keira Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:38
        Na suchą skóre używam kremu nawilżającego firmy Astellas-Nanobase, jest świetny,
        poradziła mi go znajoma dermatolog, tlyko jest jedno ale-kupisz go jedynie w aptece, za
        30 zł (niech cena Cię nie przerazi, tubka starcza na długo)
    • Gość: Alutka Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 21:17
      Nanobase faktycznie jest bardzo dobry i świetnie działa na zmarszczki. Na przesuszoną
      skórę świetny jest też Keranorm tej samej firmy i też można go kupić tylko w aptece.
      • korelowa Br 30.09.09, 12:37
        Sprobuj z tabletkami l ' oreal inneov d -tox. Maja dobrą opinie
    • milupa Re: Sucha skóra 05.10.09, 10:48
      Proponuję skorzystać z jakichś zabiegów nawilżających skórę oferowanych przez
      zakłady kosmetyczne czy też spa. Przynoszą zdecydowaną poprawę w tej kwestii i
      poprawiają wygląd skóry.

Afrodyta Spa Radziejowice
      • Gość: dora Re: Sucha skóra IP: *.47.110.52.dynamic.cablesurf.de 05.10.09, 21:52
        Sucha skora i nawilzanie-ok.Ale co w zimie-na mroz nie mozna wychodzic bez tlustego
        kremu.Mam bardzo wrazliwa naczynkowa sore.Ogolnie jest czysta i ladna ale..gdy jest
        za goraco jestem purpurowa,gdy jest zimno dostaje plamy .Poradzcie mi prosze jakis
        dobry i niedrogi krem na zime,bo zaraz sie zacznie.Dodam,ze specjalnie dla cery
        rzucilam palenie-nie widac tak czeewonych naczynek ale to zamalo.Pozdrawiam i
        czekam na rade.
        • poliglotka26 krem do cery naczynkowej na zimę 25.01.10, 14:14
          Do suchej naczynkowej cery na zimę polecam kremy z serii pharamaceris N-
          kojąco-wzmacniający ( ja go zimą używam w duecie z kremem Yves Rocher Nutri
          Specific Jour) a na bardzo silne mrozy naprawdę tłusty krem Pharmaceris N
          odżywczy.
          Grunt to używać przez cały rok czegoś z rutyną -np. serum Farmona Dermacos, z
          witaminą C- można zrobić takie serum samodzielnie kupując składniki na
          biochemiaurody.com i stosować coś z witaminą K ( krem wzmacniający Pharmaceris
          N ma ją w składzie, można też w aptekach kupić witaminę K w kroplach dla
          niemowląt).
          • Gość: justa Re: krem do cery naczynkowej na zimę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 13:34
            Najlepszy krem do skóry suchej jest Firmy Avene - Cold Cream. Jestem alergiczką
            od paru lat, mam tez sucha skore i mialam powazny problem w doborze wlasciwego
            kremu, poniewaz wiekszosc kremow mnie uczula( pojawiaja sie czerwone plamy na
            twarzy).
            Po 2-letnich poszukiwaniach znalazlam ten krem, ktory jest dobry na lato i
            zime.Jest to krem półtłusty, mala tubka kosztuje 35zl,cena srednia ale warto.
    • Gość: animka Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 21:17
      A słyszałyście może o mikrobąbelkach? Kosmetyki niestety nie zawsze pomagają,
      albo nie zawsze wystarczają - mikrobąbelki wnikają głęboko w skórę, czyszcząc
      ją, dezynfekując i przygotowując na przyjęcie kosmetyku nawilżającego, który
      działa wtedy o niebo lepiej. Na stronie aqua urody możecie poczyta więcej, a
      jest tego naprawdę sporo :)
      • Gość: Lulka1 Re: Sucha skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 21:02
        Krem Nanobase do twarzy gdyż nawilża skóre, polecam
        a oprócz tego Capivit HydroControl-w połączeniu z nanobase pomoże osiągnąć nam
        idealną cere
        • Gość: MamusiaHanusia Re: Sucha skóra IP: *.acn.waw.pl 28.10.09, 19:03
          A u mnie świetnie się sprawuje seria Ovalift FlosLek. Stosuję to już od jakiegoś
          czasu i pomaga. Tylko trzeba stosować maseczkę i krem nawilżający
          • Gość: nitka Re: Sucha skóra IP: 212.160.172.* 04.11.09, 16:55
            czesc, dziewczyny zaraz po pracu idę kupic nanobase:) a moze polecicie mi jakis
            niedrogi ale skuteczny kremik pod oczy? (mam 28 lat) mini zmarszczki i cienie..z gory
            dziekuje!
          • zonia30 Re: Sucha skóra 02.12.09, 22:19
            Gość portalu: MamusiaHanusia napisał(a):

> A u mnie świetnie się sprawuje seria Ovalift FlosLek. Stosuję to już od jakiego
            > ś
            > czasu i pomaga. Tylko trzeba stosować maseczkę i krem nawilżający

Ja też jestem fanką tej serii. Mam maseczkę i krem a terach chcę sobie dokupić
            kompleks multiwitaminowy na szyję ,dekolt i pod oczy. Koleżanka z pracy mówiła że jest
            bossski :-D.
            • Gość: Nixa Re: Sucha skóra IP: *.lukman.pl 04.12.09, 13:23
              U mnie za to świetnie spisał się Hialuskin
              Szybko i sprawnie poszło to a efekty były widoczne już po tygodniu
              • Gość: fafika Re: Sucha skóra IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.02.11, 19:16
                Hialuskin -super sprawa, , bardzo dobrze regeneruje sucha skore, efekty bardzo szybko, troche drogie ok 60-70 zł ale lepiej raz wydac i miec efekty niz caly czas borykac sie z problemem suchosci :)
    • poliglotka26 Re: Sucha skóra 20.11.09, 18:26
      Mnie pomaga maseczka nawilżająca Active Sensitive z Yves Rocher i krem na dzień
      Nutri Specific Jour z tej samej serii. Jeśli oczywiście chodzi o twarz i szyję.
      Nanobase ma parafinę w składzie więc dla suchej skóry tak średnio,to raczej
      krem dla cery podrażnionej ale nie przesuszonej bo parafina suchą skórę
      przesusza jeszcze bardziej.
      A w nutri specific jest mleczko migdałowe, które dość fajnie nawilża i natłuszcza.
      Ja na twarz używam też czasem olejku Monoi, kupuję na biochemiaurody.com
      No i polecam żel hialuronowy lub kosmetyki z kwasem hialuronowym w składzie i
      jakiś suplement Capivit A+E albo capivit nawilżanie.
    • norin Re: Sucha skóra 24.11.09, 11:24
      Gość portalu: Skuszynska napisał(a):

> Hej dziewczyny! Problem typowy-poszukuję czegoś na suchą skóre, dobrego i w mia
      > rę
      > niedrogiego. Jakieś sensowne (!!!!) propozycję ? Osobiście polecono mi Nanobase
      > -
      > czekam na opinię, pozdrawiam!

Ja używam i polecam krem apteczny do cery suchej firmy Isispharma ,krem Dry
      skin. Jest świetny bo nie zostawia tłustej warstwy, ładnie się wchłania, nie
      uczula i daje duży komfort. Leczy drobne podrażnienia i uelastycznia skórę.
      Używam go zwłaszcza w porze jesienno-zimowej i jestem bardzo zadowolona.
      Nanobaza była dla mnie za tłusta i klejąca. Ten mój krem jest wlaściwie
      produktem deramtologicznym i skutecznym.:-D
    • Gość: majorka Re: Sucha skóra IP: *.skierniewice.vectranet.pl 30.11.09, 23:13
      a ja polecam do suchej skóry kosmetyki Lipikar z La roche posay. ja mam skórę
      atopową i dla mnie są po prostu rewelacyjne. nawilżają, natłuszczają i nie
      podrażniają skóry.
    • devilgirl19 Re: Sucha skóra 07.12.09, 15:32
      Nanobase jest naprawdę godne polecenia :)
    • kasia3000 Re: Sucha skóra 29.12.09, 16:14
      Mi nic nie pomagało na suchą skórę a próbowałam już chyba wszyskich możliwych
      sposobów. Pomogły mi dopiero zabiegi w primaveraspa- teraz nawet zwykła oliwka w
      zupełności mi wystarcza. Widocznie moja skóra tego potrzebowała
      • oszalina Re: Sucha skóra 30.12.09, 15:27
        Moim zdaniem najlepsze na sucha skórę są zabiegi pielęgnacyjne. Ja staram się
        kilka razy w roku jechać do jakiegoś dobrego SPA żeby trochę podreperować urodę.
        Najlepsze Spa w jakim byłam miesciło się w hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze.
        Znakomicie tam było, nie tylko odpoczęłam, ale także zażyłam wielu zabiegów,
        które naprawdę mi pomogły. Teraz mam piękna, aksamitna i gładka skórę.
    • Gość: Benka Re: Sucha skóra IP: *.retis.com.pl / 192.168.1.* 07.01.10, 10:22
      Ja osobiście nie jestem przekonana do kremów. Miałam obsesyjne problemy ze
      skórą, używałam najróżniejszych nawet tych od dr.Brandta (podobno Madonna też
      używa jego kosmetyków), ale prawda jest taka, że większość z nich działa tak
      długo, jak długo się nie zetrze ze skóry. Osobiście polecam Skin Comfort -
      suplement diety na bazie kwasu hialuronowego. Dopiero po tym doczekałam się
      spodziewanych efektów - jednak co od środka, to od środka. Nie jest zbyt drogi,
      ale jest jeden mały problem - trudno go dostać w tradycyjnych aptekach, więc ja
      zamawiam w aptekach internetowych.<br /><br />

www.domzdrowia.pl/79057,skin-comfort-30-kapsulek.html
      • Gość: gość Re: Sucha skóra IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.10, 00:49
        Ja biore obecnie hialu femin, i jestem bardzo zadowolona z rezultatow. Skore mam
        widocznie lepiej nawilzona, napieta, nie czuje sie odwodnienia.
    • Gość: marta Re: Sucha skóra IP: 82.139.179.* 08.01.10, 18:13
      najlepiej kup balsam Oillan jest nie drogi za niecałe 20 zł 250 ml ale naprawde
      pomaga sama go stosuje bo mam alergie skórną tylko Oillan 30%, a jak masz
      bardzo, bardzo suchą skóre to Oillan 60% (parafina ciekła)
    • tortilla54 Re: Sucha skóra 03.02.10, 10:39
      tez mam sucha skóre polecam Ci balsam garnier czerwony z syropem z klonu jest
      bardzo dobry specjalnie do skóry suchej. pozdrawiam;-)
      • zagatka Re: Sucha skóra 23.02.10, 13:51
        a ja polecam masło do ciała z serii Sopot SPA ziaji
        www.splendore.pl/Sopot_Spa__Maslo_do_ciala_p4646.html
        tez mialam powazne problemy z wrez przesuszona skora, zaczelam tego uzywac i
        naprawde sa efekty :)
        • panirewolucja Re: Sucha skóra 12.03.10, 20:00
          ja też polecam Ziaję, ale ostatnio wypróbowałam też kosmetyki Dermedic i naprawdę
          jestem zadowolona, a sama też mam bardzo suchą skórę:( także polecam! a ceny są
          dość przystępne, krem nawilżający ok 30 zł... polecam też promocję, którą znalazłam na
          te kosmetyki okazyjni.pl/kupon-710_Promocja+DERMEDIC+TANIEJ+DO40%
          25.htm dzięki temu udało mi się trochę zaoszczędzić:)
        • biurba Re: Sucha skóra 29.04.11, 21:31
          Oj ja także mogę polecić fajną serię maseł do ciała Natural Body takie z flosleku, zmieniam sobie za każdym razem tylko ich zapachy ale używam ich już od kilku miesięcy- dobrze nawilżają trochę natłuszczają, ale ogólnie poprawiają wygląd skóry .
    • Gość: agnieszka.femin Re: Sucha skóra IP: 79.110.195.* 16.03.10, 01:48
      Musisz nawilżać, nawilżać i jeszcze raz nawilżać. wszystkie sposoby dozwolone-
      zacznij od picia wody niegazowanej, możesz stosować suplementy zatrzymujące wodę
      w skórze, nawilżaj i natłuszczaj kosmetykami.
    • oszalina Re: Sucha skóra 28.04.10, 11:36
      Jak ma być dobre i niedrogie, to może odpowiednia będzie oliwka dla dzieci.
      Efekt będzie murowany, skóra będzie gładka, dobrze nawilżona i pachnąca. Wydaje
      mi się, że najlepiej stosować taka oliwkę zawsze po kąpieli i podziała bardzo
      szybko. Ważne jest, żeby to powtarzać - wtedy efekt się utrzyma.
    • Gość: trelek Re: Sucha skóra IP: *.piaseczno.robbo.pl 16.05.10, 16:14
      Jest w aptekach seria kosmetyków Happy per aqua, kremy , tonik, mleczko i balsam do
      ciała. Ja używam tych kosmetyków od kilku miesięcy, naprawdę doskonale i na długo
      nawilżają całe ciało :) i co ważne nie są drogie! Poleciła mi je aptekarka, bo jesienią
      miałam bardzo suchą skórę .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka