Dodaj do ulubionych

takich obywateli nam potrzeba

IP: *.ny325.east.verizon.net 12.07.04, 16:02
Polityka nr 28/04 Brygida M lat 41...niegdy nie pracowala, nie pracuje,
pracowac nie bedzie. Pierwsze dziecko urodzila gdy mialka 17 lat. potem
urodzilo jej sie, z przerwami jeszcze osmioro. Tatusiowie szesciu pierwszych
nie sa znani, ostatnia trojke wzial na siebie ostatni konkubent (dostala
alimenty na nie z funduszu). .... Konkubent wrocil z wiezienia, przebywa tam
natomiast jej dwoch najstarszych synow , z domu odeszla najstarsza 20-letnia
corka, ale juz zdazyla urodzic trojke dzieci tatusiowie
nieznani....Najstarsza co zostala w domu zglosila, ze jest molestowana przez
konkubena.... itd itp
Ala B. lat 26, ma siodemke dzieci,w tym jedno niepelnosprawne. Ala ma
narzeczonego, ktory systematycznie przebywa w zakladach karnych. Kiedy konczy
odsiadki lub dostaje przepustke wpada do domu. ma zbyt malo czasu zeby soe
ozenic z Ala, ale zawsze po 0 miesiacach frodzi sie nowy obywatel itd..itp..
Tak trzymac poszanowanie zycia nienarodzonego, swiadomosc, ze antykoncepcja
jest grzechem - wartosci te przekazane nastepnym pokoleniom. Jasna
przyszlosc Polski, zwlaszcza, ze te, ktore inaczej na to patrza nawet nie
odtwarzaja substancji narodu. I dobrze. Po co nam kolejne pokolenia
mordercow ktorzy sa awolennikami jak najszerszej antykoncepcji ( w tym
aborcji). Brygida i Ala juz zatroszcza sie o zdrowa substancje narodu.
Obserwuj wątek
    • tad9 Re: takich obywateli nam potrzeba 12.07.04, 16:43
      Gość portalu: graga napisał(a):

> Po co nam kolejne pokolenia
      > mordercow ktorzy sa awolennikami jak najszerszej antykoncepcji ( w tym
      > aborcji). Brygida i Ala juz zatroszcza sie o zdrowa substancje narodu.

Czy poparłabyś uruchomienie programu eugenicznego, którego celem byłoby
      wyeliminowanie z puli genowej narodu tego typu "aspołecznych zestawów
      genowych", np. drogą przymusowej sterylizacji?
      • Gość: bezdenny Re: takich obywateli nam potrzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:11
        tad9 napisał:

> Gość portalu: graga napisał(a):
        >
        > > Po co nam kolejne pokolenia
        > > mordercow ktorzy sa awolennikami jak najszerszej antykoncepcji ( w tym
        > > aborcji). Brygida i Ala juz zatroszcza sie o zdrowa substancje narodu.
        >
        > Czy poparłabyś uruchomienie programu eugenicznego, którego celem byłoby
        > wyeliminowanie z puli genowej narodu tego typu "aspołecznych zestawów
        > genowych", np. drogą przymusowej sterylizacji?

na to wygląda. Ale po co zaraz skomplikowany program eugeniczny. Wystarczy
        właśnie sterylizacja poprzedzona oczywiście selekcją wedle z góry przyjętych
        zasad. oczywiście zdrowe fizycznie kobiety ze środowisk, których rozmnażanie
        uznalibyśmy za niepożądane ze względów społecznych, możnaby wykorzystać w
        chrakterze inkubatorów. Nosiłyby cudze zapłodnione jaja. Tym samym zdrowe
        społecznie jednostki mogłyby więcej czasu poświęcić na kariery
        • Gość: graga Re: takich obywateli nam potrzeba IP: *.ny325.east.verizon.net 12.07.04, 22:34
          Niestety, ja z wami dyskutowac nie bede, najlepiej zreszta dyskutuje sie wam
          we wlasnym gronie, a mnie szkoda mi czasu. Na forum 30+, tez przytoczono ten
          cytat z Polityki, wypowiedzi jest juz. ok. 100.
          • kamfora Re: takich obywateli nam potrzeba 12.07.04, 22:58
            Gość portalu: graga napisał(a):

> Niestety, ja z wami dyskutowac nie bede, najlepiej zreszta dyskutuje sie wam
            > we wlasnym gronie, a mnie szkoda mi czasu. Na forum 30+, tez przytoczono ten
            > cytat z Polityki, wypowiedzi jest juz. ok. 100.

Czy zaproponowano tam jakieś konkretne rozwiązanie opisywanego problemu tych
            kobiet, czy wszystkie posty utrzymane są w tonie podobnym do Twojego?

A Ty jakieś inne rozwiazanie proponujesz - czy tylko ubolewasz nad
            niestosowaniem antykoncepcji przez te dwie panie ? Myślisz, że antykoncepcja to
            lek na całe zło świata?
            • sagan2 Re: takich obywateli nam potrzeba 13.07.04, 09:02
              kamfora napisała:

> Czy zaproponowano tam jakieś konkretne rozwiązanie opisywanego problemu tych
              > kobiet, czy wszystkie posty utrzymane są w tonie podobnym do Twojego?

tez usilowalam sie tam doprosic o konkrety (ogolny pomysl byl: zero zasilkow i
              sterylizacja "marginesu spolecznego", ewentualnie "zezwolenie na posiadanie
              dzieci"...)
              nikt jednak nie mial konkretnego pomyslu (oprocz wycofania wszelkich zasilkow).
              ja rozumiem, ze takie sytuacje jak opisane w pierwszym poscie sa okropne i bola.
              i jestem w stanie zrozumiec, ze ludzie ciezko pracujacy buntuja sie przeciwko
              "darmozjadom", ale proponowane rozwiazania pachna mi orwellem i bardzo mi sie
              nie podobaja. zwlaszcza, ze kazdy krzyczy, ale praktycznych pomyslow nie ma

> A Ty jakies inne rozwiazanie proponujesz - czy tylko ubolewasz nad
              > niestosowaniem antykoncepcji przez te dwie panie ? Myslisz, ze antykoncepcja
              > to lek na cale zlo swiata?

a kto mowi o leku na *cale* zlo swiata, i w dodatku jednym??
              nie uwazasz, ze akurat w tym konkretnym przypadku (czy dwoch), to akurat
              swiadomosc antykoncepcji i jej stosowanie *bardzo* by pomogly?
              no chyba, ze jestes zdania, ze gromadka dzieci, glodnych i zaniedbanych, z
              malymi szansami na lepsze zycie, to najlepsze, co sie moze trafic (tym dziecim,
              oczywiscie)
              • Gość: graga Re: takich obywateli nam potrzeba IP: *.ny325.east.verizon.net 13.07.04, 13:32
                Oj, strasznie jestes leniwa kamforo (postu sagan2 nie mam casu czytac) , nie
                chce sie samej przeczytac artykulu, ani zajrzec na forum 30+. Ja mam strescic.
                Ano chodzi o to, ze to nie jest artykul o poczetej zygocie itd tylko o tym, ze
                jak juz sie urodzi dzidzius to trzba go nakarmic, ubrac, wychowac, zapewnic mu
                miejsce w domu dziecka, wyedukowac, czasami zapewnioc mu miejsce w poprawczaku
                lub kryminale, nastepnie zapewnic zasilek dla bezrobotnych i biednych Te
                pierwsze przez dobrych kilkanascie lat to drugie przez cale zycie. Kto to ma
                robic, bo naogol ci rodzice sie nie kwapia. Robia to podatnicy. O.K. To bylo o
                nowej ustawie znoszacej fundusz alimentacyjny, no ale wy poza poczeta zygote
                nie wychodzicie i widac, ze z czytaniem dluzszych tekstow tez slabiutko.
                Troszka mniej lenuichowac dzialacze zycia napoczetego.
                • nadszyszkownik.kilkujadek Takiej troski nam potrzeba... 13.07.04, 15:42
                  Przeciez nie placisz na to podatkow, wiec w czym problem?
                  • Gość: warszawiak Graga zapewne... IP: *.acn.waw.pl 13.07.04, 16:02
                    szoruje podłogi u zamożnych Portorykańczyków i ma dużo czasu na myślenie. W
                    przerwach dorywa się do portorykańskiego komputera i oświeca rodaków zza
                    oceanu;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka