Dodaj do ulubionych

Najglupsze pisma dla kobiet

IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:59
...mam takie zboczenie zawodowe, ze b.zwracam uwage na tresc zamieszczanych
artykulow w kobiecej prasie. Oto moja lista najglupszych magazynow kobiecych
w Polsce:
*- Cosmopolitan (moj ulubiony artykul to ,,Jak byc suka"oraz setki
poradniczkow w tym stylu, poza tym na okretke w kolko: seks-orgazm-seks-
orgazm...br,ile razy mozna odsmazac ten sam kotlet?)
*- Glamour (to raczej zdjeciowy komiks niz gazeta, w 15 min przeczytany od
deski do deski, a tak naprawde zadnej istotnej tresci)
Smutny jest fakt, ze wydawcy traktuja czytelniczki jak pol-analfabetki,
oferujac z jednej strony stos poradnikow dla domowych gospodyn,a z drugiej
pisemka dla wyzbytej wszelkich zachamowan nowoczesnej kobiety- z tym ze w tej
ofercie nie ma nic oprocz sfery seksualno-kosmetycznej. Czyzbysmy dzielily
sie tylko na te dwie grupy?
Obserwuj wątek
    • Gość: red Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:05
      A jak pisma dla kobiet mogą być mądre i w jakim celu?
      • Gość: endorfina Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 21:26
        A jak mają być mądre, skoro większość to idiotki?
    • Gość: bartek Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:10
      Dobrze, że napisałaś najgłupsze - to od razu upraszcza sprawę albowiem wyklucza
      istnienie mądrych, to się nazywa właściwe postawienie problemu.
    • Gość: robert Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:13
      A o czym Ty Ewo oprócz kiszeniu ogórków i seksie chiałabyś czytać?
      • Gość: 5g Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:17
        a coz ty Adamie (vel Robercie) robisz na forum ,,feminizm"? nie nudzi cie nasze
        gadanie o pichceniu, robieniu zakupow i myciu naczyn? jestem pelna
        podziwu...mnie by znudzily wasze meskie dysputy o piwie, autkach i meczykach.
        coz-o gustach sie nie dyskutuje.
        • Gość: Robert Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:21
          Własnie znudziły mi sie pogwarki przy piwie i chciałem popitolić o pichceniu,
          myciu naczyń etc. Robię znakomite Risotto - błagam 5g nie wyrzucaj mnie stąd.
      • Gość: ggigus madry Robercie IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.04, 21:55
        Zacznij od czytania jakiegos poradnika jezykowego - O czym oprocz kiszania
        ogorkow i seksu chcialabys czytac?
        • Gość: ggigus Re: madry Robercie . literowka IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.04, 21:56
          kiszenia oczywscie
          • Gość: robert Re: mądry ggigusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:03
            O co ci się w szczególności rozchodzi tom razom? Czy nie widziałaś
            straszliwszych literówek w necie, choćby w Twoim poście?
        • Gość: ggigus madry Robercie IP: *.bsb-muenchen.de 24.09.04, 12:23
          oprocz kiszeniu ogorkow. Dlatego polecalam Ci jakis poradnik jezykowy, a potem
          wypowiadanie sie na temat glupoty i madrsoci. Po to, by czynic to bez bledow.
    • Gość: Eurol Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:18
      Są mądre pisma dla kobiet i o kobietach "Miś" , "Barbie", "Psyjaciółka", "Cats'.
    • Gość: raisa Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:30
      A może zamiast mądrych pism dla kobiet - wystarczą tak samo madre jak dla
      normalnych ludzi np "Wyborcza" , "Polityka", "Przekrój", "New York Times" etc.
      • Gość: 32.na.hamaku Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:04
        "Wyborcza" jest jednak lekko przechylona w stronę kobiet, bo raz w tygodniu
        dorzuca "Wysokie obcasy". Jako zwolenniczka równouprawnienia apeluję do
        redakcji o stworzenie dodatku dla mężczyzn, który zniweluje ten przechył - może
        nazywać się np. "Ciasny krawat".
        • stephen_s Re: Najglupsze pisma dla kobiet 23.09.04, 22:13
          No wiesz... Czy aby "Wyborcza" nie ma już dodatku dla mężczyzn? Nazywa się
          toto "Wysokie Obroty"...

Inna sprawa, że te "Obroty" to tak durna gazetka, że aż szkoda to nawet
          przeglądać...
        • kocia_noga Re: Najglupsze pisma dla kobiet 23.09.04, 22:13
          32 , inaczej to widzę.Proponuję ci taką zabawę prasoznawczą.Weź ołówek i
          egzemplarz GW.Zaznacz wszystkie cytaty.Troszkę pracochłonne; potem policz, ile
          znich to cytaty kobiet, a ile mężczyzn.Policz zdjęcia kobiet i mężczyzn -
          dokładnie, ile osób płci męskiej a ile żeńskiej pokazują.jeśli ci się chce,
          dorzuc inne podobne badania.Możesz chwilkę poswięcić na badanie tzw kącika
          humoru.Możesz tak się pobawić z innymi czasopismami.Czy wiesz,że kobiety to 50%
          społeczeństwa?
          • Gość: 32.na.hamaku Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 02:01
            W kącikach humoru teściowa i blondynka zgarniają niemal całą pulę (jak wiadomo,
            kobieta to albo jeszcze blondynka, albo już teściowa).
            A proporcje cytatów np. na stronach o polityce odzwierciedlają jedynie
            proporcje płci na eksponowanych stanowiskach.
            Poza tym na poziom pism dla kobiet nie ma co narzekać - skoro wychodzą, widać
            jest na nie zapotrzebowanie (i to właśnie w takim głupawym kształcie). Jestem
            jak najdalsza od twierdzenia, że każda kobieta to stłamszona przez patriarchat
            intelektualistka.
            • Gość: 5fewo Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 00:23
              Gość portalu: 32.na.hamaku napisał(a):

Jestem
              > jak najdalsza od twierdzenia, że każda kobieta to stłamszona przez
              patriarchat
              > intelektualistka.
              zgadzam sie. rozpoczelam ten tamat, ale przeciez nie ma co ukrywac, ze gdyby
              nikt tych pism co wymieniamy nie kupowal to wydawcy dalej z uporem maniaka
              szliby w ten marny interes. Widac nabywczynie sa i beda.
        • Gość: trevik Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.04, 22:34
          > Jako zwolenniczka równouprawnienia apeluję do
          > redakcji o stworzenie dodatku dla mężczyzn, który zniweluje ten przechył - może
          > nazywać się np. "Ciasny krawat".

Oczywiscie, ale mam wrazenie, ze zanim dodadza "Ciasny krawat" (moga nie umiec
          na szybko skompletowac dobrego kolegium redakcyjnego do spraw typowo meskich) to
          proponuje im dolozyc nastepny dodatek, tym razem wylacznie przeznaczony dla
          feministek pt. "niski beret" (tutaj redaktorki sie znajda bez problemu).
    • e_wok Re: Najglupsze pisma dla kobiet 23.09.04, 22:26
      O, to tez jest moj konik! Moglabym sie rozpisywac na ten temat dowolnie dlugo.
      Wlasciwie nie ma dobrych pism "kobiecych". Kiedys byl "Look" - zawieral
      wszystko to, czego kobieta potrzebuje - trendy w modzie, sesje z ciuchami z
      polskich sklepow, porady typu : jakie wino do czego, jak dobierac sery na
      deske,co zostawic w szafie, a co wywalic, nowosci kosmetyczne i
      kosmetologiczne. Zadnego przynudzania o zyciu, o "kobiecosci", zadnych
      duszoszczipatielnych wynurzen jakiegos eichelberopodobnego madrali, zadnych
      glupich plot. No i wiadomo bylo, ze taki magazyn nie pozyje dlugo. Teraz to
      moze "Elle" jest w miare, pod warunkiem, ze sie omija pretensjonalne artykuly.
      To, co zostanie po odsianiu, nadaje sie do przejrzenia.
      • Gość: bre Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:49
        wydaje mi sie ze LOOk jeszcze wychodzi? to byla odnogo T.Stylu..Ale moze
        rzeczywiscie juz przepadl na naszym rynku..hmmmmm
      • Gość: sol_bianca Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 11:45
        A o "Zadrze" to żadna nie słyszała?
      • Gość: ggigus do Ewok o Elle IP: *.bsb-muenchen.de 24.09.04, 15:16
        Elle kiedys byla lepsza, wiem, bo kupowalam od 1 nru do 2000 roku. I ostatnio,
        jak bylam w domu, wyrzucilam wiekszosc numerow, ale przed wyrzuceniem
        przejrzalam.
        Bylo pare fjnych art., m. in. wywiadz z Zapasiewiczem przed ktoras gwiazdka.
        mam go w domu do dzis i moge Ci boharersko obiecac, ze przepisze i posle Ci
        mailem. O ile nie znasz tego wyiadu, rzecz jasna.
        Ale kiedy ja bede w domu mojej??kiedys bede, slowo wysle i pozdr
        • e_wok Giggus 26.09.04, 21:18
          chetnie przeczytam, bo Zapasiewicza lubie. Pamietam taki swietny spektakl,
          nazywal sie chyba "Lustro 1, lustro 2". No i Kubusia Fataliste w Dramatycznym.
          Co do poziomu "Elle" to byc moze teraz zaniza, wlasciwie to nic zaskakujacego,
          bo wszystko zaniza poziom - gazety, tv, polska literatura. Ale przynajmniej nie
          ma tam tak duzej jak gdzie indziej ilosci artykulow z cyklu "jak zyc". Sama,
          kurcze, wiem, jak zyc, a jesli nie wiem to sie na wlasnych bledach naucze. Z
          gazety to ja bym sie chciala dowiedziec, jak sie ubrac i co sobie zrobic u
          kosmetyczki :-)
          • tad9 Re: Giggus 26.09.04, 22:10
            e_wok napisała:

> Sama,
            > kurcze, wiem, jak zyc, a jesli nie wiem to sie na wlasnych bledach naucze. Z
            > gazety to ja bym sie chciala dowiedziec, jak sie ubrac i co sobie zrobic u
            > kosmetyczki :-)

Ubierania nie można uczyć się ba błędach? Co sobie zrobić u kosmetyczki? Rób co
            chcesz, tylko, żeby mąż sobie potem czego nie zrobił, jak zobaczy rachunek....
    • Gość: Ewa Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.09.04, 07:47
      Zgadzam się z Tobą. Kobiece pisma są DO BANI. Cosmopolitan przeczytałam z dwa
      razy. Bardzo męczyłam się przy czytaniu. Jeszcze gorsze są gazetki typu: Życie
      na gorąco, Tina... ŻENADA. Zdecydowanie wolę poczytać sobie np. "Wiedza i
      Życie", "National Geographic" itp.
      • kocia_noga Re: Najglupsze pisma dla kobiet 24.09.04, 10:20
        Ja bardzo rzadko czytuję te najtańsze.Tytułów nie pomnę .Najpierw sprawdzam
        gazetkę, czy są w niej konkretne porady - np kulinarne, tak samo, jak
        e_wok.Własnie z takich gazetek zaczerpnęłam inspirację do kilku smakujących mi
        i innym domownikom potraw.Artykulików mędrkujących co prawda nie czytam, ale
        uważam,że większość z nich jest pozyteczna.Powoli proponują inny styl życia,
        dostarczają podstawowych informacji z wielu dziedzin.Adresowane są do kobiet ,
        które z innych źródeł być może się tego nie dowiedzą.
        • Gość: agawa Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:21
          Ja lubię Zwierciadło.Takie o kobiecie "od środka".
          • Gość: Cloe Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: 81.210.16.* 25.09.04, 14:36
            ja też lubię "Zwierciadło" i "Wróżkę"
            Co w tym złego,że normalna kobieta chce sobie czasem poprzeglądać kolorowe
            pismo,przecież dla każdej,która ma swoje zdanie żadne z tych pism nie będzie
            autorytetem w zadnej dziedzinie.Może dla nas przeglądanie tych pism jest jak
            dla mężczyzn w krajach arabskich przeplatanie koralików miedzy palcami.Tez nic
            nie znaczy ,tak sobie przeplatają i już,dla relaksu.
            Ja nie kupuje Glamoura ani nic w tym stylu bo mi szkoda pieniędzy ale czytam w
            internecie "Wrózkę" i coś tam jeszcze.
    • Gość: Cloe Re: Najglupsze pisma dla kobiet IP: 81.210.16.* 25.09.04, 15:08
      No to jest pole do popisu dla Pań,które wiedzą co i jak
      Trzeba samemu takie O.K pismo założyć.Wszystko można zrobić
      • e_wok Wlasnie to zrobilam 26.09.04, 21:20
        oczywiscie nie sama. A jesli jestes ciekawa, co z tego wyniklo, kliknij na link
        ponizej.
    • athalia Re: Najglupsze pisma dla kobiet 27.09.04, 15:33
      Typowo babskie pisma sa nie do zniesienia. Przegladam je z takim samym
      zainteresowaniem jak typowo meskie pisma. Te, to dopiero madrosciami kipią....

Jedynie do poczytania a nie poogladania sa dobre te, ktore nie sa skierowane do
      konkretnej plci, tylko do konkretnego odbiorcy tematycznego. Lubie politke i
      wprost oraz przekroj. Nowy przekroj mi sie bardzo podoba. I pisma branzowe. Ale
      to juz moje zboczenie zawodowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka