Dodaj do ulubionych

bombowe cytaty - tym razem Trevik

22.06.05, 11:41
Trevik napisal:
Powiedzmy, ze 3 miesieczny plod jest szczegolnym przypadkiem plodu
paromiesiecznego. I oczywiscie nie brakuje takich, ktorzy maja zamiar kryteria
dopuszczalnosci aborcji poszerzac, wiec tym bardziej jest to usprawiedliwione.

(za 3miesieczne plody uchodzily na wystawie duzo starsze plody. Jawne
zaklamanie).
Ale dla Trevika 1) obojetnie, czy pokazujemy aborcje 3- czy 8-miesiecznyego
plodu, jest to obojetne, bo 3miesieczny plod jest szczegolnym przypadkiem
plodu paromiesiecznego. Najwazniejsze, aby ludzie nabrali przekonania, jakiz
zlem jest aborcja. A prawda? Kto by sie o nia troszczyl? Prawda to czasem
szczegolny przypadek klamstwa. (dodam, ze Trevik raczyl zauwazyc, ze feminizm
i nazizm laczy poglad na widzenie problemow. Z tego prosty wniosek, ze....tu
mozna puscic wodze fantazji.)
Obserwuj wątek
    • monikaannaj Re: bombowe cytaty - tym razem Trevik 22.06.05, 11:50
      Rany ggigus - pokaż wreszcie jakies zdjecia płodu , które ty uwazasz za 12
      tygodniwe, co? Bo zawsze zarzucasz kłamstwa publikujacym takie zdjęcia -
      własciwie na jakiej podstwie?
      A masz pojecie czemu nikt poza toba na tehj wystawie tego kłamstwa nie
      zauwazył? Żaden dziennikarz na przykład?

A co do płodu "kilkumiesięcznego" - pojawiaja sie na tym forum głosy, że o ile
      matce to nie zaszkodzi to aborcji mozna dokonać w 4 i w 5 miesiacu - do końca
      ciązy.
      • ggigus Re: bombowe cytaty - tym razem Trevik 22.06.05, 11:56
        no to przeczytaj sobie ksiazke Agnieszki Graff, ona pisze o klamstwach grupy
        pro-life.

Mnie nie chodzi o glosy na forum, bo na forum mowi sie tez o aborcji 6letnich
        dziewczynek i chrapiacych sasiadow.
        • Gość: bezdenny Re: bombowe cytaty - tym razem Trevik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:07
          ggigus napisała:

> no to przeczytaj sobie ksiazke Agnieszki Graff, ona pisze o klamstwach grupy
          > pro-life.
          >
          > Mnie nie chodzi o glosy na forum, bo na forum mowi sie tez o aborcji 6letnich
          > dziewczynek i chrapiacych sasiadow.

Nie bardzo rozumiem jak Graff mogła napisać książkę o wystawie , która pokazała
          się w poniedziałek. Byłaś na wystawie - to powiedz : ttrzecie zdjęcie od lewej
          ma zakłamany podpis bo przedstwaia ..,.etc. A głupawa Graff nie może nam
          wyjaśniać czy to co widzimy jest naprawdę, czy tylko nam się zdaje.
          • ggigus bezdenny, jestes wart swojego nicka 22.06.05, 12:09
            pisalam o klamstwach opcji pro-life. Tymi klamstwami zajmuje sie A. Graff.
            proste?
            • Gość: ? Re: bezdenny, jestes wart swojego nicka IP: 204.52.187.* 22.06.05, 13:24
              Kłamstwa pro-life. O kuźwa, ja pie.....
              • tygrysio_misio Re: bezdenny, jestes wart swojego nicka 22.06.05, 13:32
                no tak...najlepiej jest wciskac kit i decydowaniu o "swoim ciele" i o tym ze 3
                miesiczen płody wygladaja jak kijanki!!

widzialam zdjecie 6 miesiecznego plodu wielkosci troche wiekszej niz paznokiec
                chirurga...to usuniete dziecko mialo juz raczki glowke i cale cialo i
                bynajmniej nawet zaby nie przypominalo nie mowiac o kijankach.....

ale najlepiej jest powiedziec ze to klamstwo!! USG klamie!! to co widac podczas
                badan USG to nie sa ludzie!! to kijanki!!

• ggigus 6miesieczny plod ciut wiekszy niz paznokiec? 22.06.05, 13:34
                  Tygrysiu-misiu, przestan sobie sama dokopywac, bardzo prosze
                  • tygrysio_misio Re: 6miesieczny plod ciut wiekszy niz paznokiec? 22.06.05, 13:46
                    przepraszma bardzo sale o kijankach to od jednej z uczestniczek tego forum sie
                    dowiedzialam:)

jbo ja to nie bylam swiadoma tego jak takei 3 miesieczny plod wyglada:)
            • diablica.26 Re: bezdenny, jestes wart swojego nicka 22.06.05, 15:01
              ggigus napisała:

> pisalam o klamstwach opcji pro-life. Tymi klamstwami zajmuje sie A. Graff.
              > proste?

Jakie kłamstwa, konkretnie? Cytaty proszę.
              • ggigus chetnie 22.06.05, 15:04
                klamstwem jest wystawa. post Chicarici. Na tej wystawie role plodow
                3miesicezcnych, ktore maja 2,5 cm wielkosci (niemowle.onet) pelnia role duzo
                starsze plody, zeby zszokowac ludzi. To jest klamstwo.
                Tak samo jak rzekome bronienie sie - Niemy krzyk. 3mies. plod nie ma kory
                mozgowej i nie czuje bolu, bo nie moze. "Bronienie sie" jest naturalnym
                odruchem fizjlogicznym (tez cofasz reke przed goracym palnikiem)
                • tygrysio_misio Re: chetnie 22.06.05, 19:23
                  moze nie tyle fizjologicznym ile instynktowynym..instynk ktory jest zarozno w
                  ludziach jak i w slimakach i tasiemnach i w najprostrzych pierwotniakch kaze im
                  zyci..a zatem i chronic wlasne zycie przed zagrozeniem

to ze nie ma kory nie jest takim mocnym dowodem na to ze nie odczuwa bolu
                  ponoc pierwsze przejawy pracy ukladu nerwowego odnotowuje sie juz w 8 tygodniu
                  jesli tylko kora mozgowa jest zdolna do odczuwania bolu to po co wszystkim
                  bezkregowcom receptory czuciowe? w jaki sposob bezkregowce nauczyly sie ze od
                  ognia trzeba uciekac skoro to ich "nie boli"??
                  • boykotka Re: chetnie 24.06.05, 19:11
                    Na 2-gim roku Weterynarii lub na 1-szym przeprowadza się taki oto eksperyment o
                    roli układu nerwowego ( zapomniałam słowa mózg jest ośrodkowy a ten drugi czyli
                    rdzeń kręgowy itd - wyleciała mi nazwa z głowy)
                    Tak więc ucina się żabie głowę a następnie kładzie się na jej grzbiet papierek
                    nasaczony (rozcieńczonym) kwasem solnym. Ten kwas solny żaba ( bez głowy)
                    ściąga sobie łapkami.
                    tygrysio_misio napisała:

> to ze nie ma kory nie jest takim mocnym dowodem na to ze nie odczuwa bolu
                    > ponoc pierwsze przejawy pracy ukladu nerwowego odnotowuje sie juz w 8 tygodniu
                    > jesli tylko kora mozgowa jest zdolna do odczuwania bolu to po co wszystkim
                    > bezkregowcom receptory czuciowe? w jaki sposob bezkregowce nauczyly sie ze od
                    > ognia trzeba uciekac skoro to ich "nie boli"??
                • diablica.26 Kochana ggigus! 22.06.05, 20:39
                  Pozwolisz, że odpiszę Ci na oba posty naraz.
                  1. Ustaliłyśmy już chyba, że feministki walczą o prawa kobiet ogólnie pojętych,
                  bez odróżniania feministek i reszty. Jeżeli takie rozróżnienie robią - to
                  bardzo proszę o stosowny cytacik.
                  2. Co zaś się tyczy kłamstw pro-life: nie mam pojęcia, w jakim wieku są płody
                  na wystawie, bo jej nie widziałam. Pokrojony na kawałki 3 miesięczny płód
                  wygląda również makabrycznie, widziałam zdjęcia. Jak chcesz to idź do kliniki
                  aborcyjnej i obejrzyj.
                  A kora mózgowa wykształca się w drugim miesiącu, w trzecim dziecko jest
                  wrażliwe na dotyk, cóż dopiero na ból. Zajrzyj sobie:
                  www.rodzicpoludzku.pl/oczekujac/jak.html
                  Jeśli chcesz się dokształcić jeszcze bardziej, odsyłam do podręczników
                  embriologii. Warto wiedzieć, o co się walczy.
                  Oczywiście nasza Kinga D. ma na ten temat inne zdanie:
                  kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53665,2396237.html
                  • tygrysio_misio Re: Kochana ggigus! 22.06.05, 20:58
                    przeciez to sa klamstwa!!
                    po co to wklejasz feministkom skoro one wiedza lepiej?
                  • ggigus nie, diablico, niczego nie ustalalysmy i 23.06.05, 17:26
                    nie ustalimy. Ty nie masz cytatu na wypowiedz feministek w imieniu uwsz.
                    kobiet. Masz tylko takie wrazenie. Cytaciuku nie pidac, najpierw podaj Ty, w
                    ktorym feminsitki mowia o wszystkich kobietach.
                    O korze mozgowej czytalam takze gdzie indziej ,ze wskutek jej braku 3mies. plod
                    nie czuje bolu.
                  • ggigus ach, nasza Kinga D. 23.06.05, 17:27
                    dlaczego piszesz masza, skoro feministka nie jestes? Czy Kinga D. jest Twoja
                    wlasnoscia/mama/ciocia? czy po prostu jestes zwyczajnie bezczelna?
                    • diablica.26 Re: ach, nasza Kinga D. 23.06.05, 19:58
                      ggigus napisała:

> dlaczego piszesz masza, skoro feministka nie jestes? Czy Kinga D. jest Twoja
                      > wlasnoscia/mama/ciocia? czy po prostu jestes zwyczajnie bezczelna?

O BOZIU! nie reaguj tak nerwowo, wyluzuj trochę. Jesteś typową feministką,
                      wiesz? Wszędzie dopatrujesz się obrazy majestatu. Trochę dystansu do siebie i
                      idolki.
                      Co do cytatów - czy mam Ci znaleźć cytat, gdzie feministki ogłaszają, że walczą
                      o prawa kobiet? Nie ma sprawy, dostaniesz jutro.
                      A ty gdzie wyczytałaś, że płód w 3 miesiącu nie ma kory mózgowej? Na stronach
                      pro choice czy u Agnieszki Graff(twojej, nie mojej)? Znajdź coś obiektywnego,
                      to pogadamy. Ja znalazłam Ci informacje obiektywne (ani pro life, ani pro
                      choice). Oczekuję rewanżu. Albo po prostu przyznaj się do ignorancji. Pozdr.
                      • ggigus dlaczego moja reakcja mialaby byc nerwowa? 27.06.05, 16:03
                        pytam grzeczni, co Cie upowaznia do pisania nasza Kinga? bo podejrzewam, ze
                        poza wlasnaym chamstwem, nie masz zadnych przeslanek.
                        • diablica.26 Re: dlaczego moja reakcja mialaby byc nerwowa? 30.06.05, 13:35
                          ggigus napisała:

> pytam grzeczni, co Cie upowaznia do pisania nasza Kinga? bo podejrzewam, ze
                          > poza wlasnaym chamstwem, nie masz zadnych przeslanek.

Nie napisałam NICZEGO obraźliwego. A twoja reakcja jest dziwna - najdelikatniej
                          mówiąc.
                          • ggigus pisanie o kims per nasza pani X. , jesli 01.07.05, 17:40
                            sie nie ma z ta osoba zadnych blizszych koneksji, jest obrazliwe. Nic i nikt
                            Cie do takiego pisania per nasza (czyja??) Kinga Dunin nie upowaznia,
                            nieprawdaz?
                    • diablica.26 do ggigus 24.06.05, 15:09
                      Zgodnie z obietnicą mam dla ciebie dużo linków. Nie wiem co prawda, dlaczego
                      się uczepiłaś akurat czegoś tak oczywistego, ale niech to już pozostanie Twoją
                      słodką tajemnicą.
                      www.feministki.org.pl
                      www.wiedzma.most.org.pl
                      www.neww.org.pl/pl.php/home/index/0.html
                      www.federa.org.pl
                      www.alter.most.org.pl/ku../anarcho.html
                      A tutaj fragment statutu, polecam par. 5 i 6:
                      www.oska.org.pl/infopage.php?id=167
                      Wszędzie możesz sobie poczytać takie hasełka jak: ubezwłasnowolnienie kobiet,
                      legalna aborcja prawem kobiet, prawa kobiet, działalność na rzecz kobiet,
                      interesy kobiet, pomoc kobietom, wolność kobiet, zdrowie kobiet, dyskryminacja
                      kobiet itepe, itede. Bez ŻADNEGO rozróżniania na femisie i resztę. NIGDZIE nie
                      znalazłam tego, o czym piszesz.

A ja ciągle czekam na cytat z neutralnego źródła na temat rozwoju kory mózgowej
                      u płodu PO trzecim miesiącu. Jak się nie doczekam - uznam to za Twoją
                      kapitulację i przyznanie się do głupoty. Pozdr.
                      • ggigus diablico! nie rozumiemy sie nadal 27.06.05, 16:05
                        nie pytalam o linki, a o CYTATY. Nie mam ochoty, ani czasu na czytanie paru
                        stron int. w calosci. Skoro jestes az tak dobrze zorientowana w ruchu fem. to
                        znalezenie tych miejsc i podanie mi ich w formie CYTARU (powtarzam) nie powinno
                        sprawic Ci trudnosci.
                        Zrodla neutralne co do plodu podalam i kapitulowac nie mam ochoty
                        • diablica.26 Re: diablico! nie rozumiemy sie nadal 30.06.05, 13:40
                          Masz cytat choćby ze statutu Ośki bodajże. Skoro Ci się nawet nie chce zajrzeć
                          i poczytać (nie mam co wybierać, ogólnie pojęte prawa kobiet przewijają się
                          wszędzie) no to chyba nie mamy o czym dyskutować. Co do kory mózgowej bądź
                          uprzejma nie ściemniać, bo niczego nie podałaś. Napisałaś "gdzieś czytałam".
                          Podajesz link, czy nie?
                          • ggigus diablico! wiec po prostu TEN CYTAT 01.07.05, 17:39
                            ze statutu Oski podaj. prosilam o cytaty, nie o linko. Jasne?
                            • diablica.26 Do ggigus 01.07.05, 17:53
                              • ggigus ???? czy to cytat, na jaki czekam? 01.07.05, 17:54
                            • diablica.26 do ggigus 01.07.05, 18:02
                              1. Co do Kingi D. - dalej będę się upierać, że zaimek dzierżawczy obraźliwy nie
                              jest. I na tym kończę ten wątek, bo to nudne.
                              2. Podałam Ci link do statutu, przepisywać tego nie będę, bo mi się nie chce.
                              Podaję jeszcze raz: www.oska.org.pl/infopage.php?id=167
                              Bądź łaskawa tam kliknąć i znaleźć paragraf piąty. Dużo czasu Ci na to nie
                              zejdzie, na pewno mniej, niż mnie na przepisywanie.
                              3. Po raz dziesiąty już chyba uprzejmie proszę o cytacik z NEUTRALNEGO źródła
                              dotyczący rozwoju kory mózgowej u płodu PO 12hbd. Może być link, ja nie jestem
                              taka wybredna. Nie mogę się doczekać tych medycznych rewelacji. Pozdr.
                              • ggigus do diablicy 01.07.05, 18:09
                                wlasnie o to chodzilo, o konkrety. przepisywac p. 5 nie musisz, masz funkcje
                                kopiowania w kompie, ktorej i ja uzylam.

oto par. 5:
                                Fundacja została powołana w celu niesienia pomocy kobietom potrzebującym
                                wsparcia poprzez: upowszechnianie informacji o organizacjach i inicjatywach na
                                rzecz kobiet oraz podnoszenie świadomości i edukację w zakresie: praw kobiet,
                                ochrony zdrowia i oświaty seksualnej, przeciwdziałania przemocy wobec kobiet,
                                sytuacji ekonomicznej kobiet oraz pomocy społecznej i psychologicznej w
                                sytuacjach kryzysowych, a także udziału kobiet w życiu publicznym i
                                kulturalnym.

gdzie widzisz tutaj slowa wszystkich kobiet?? Bo ja ich nie widze.

co do plodu - podawalam link z onetu. I to mi wystarcza jako zrodlo neutralne.
                                Mnie wystarcza, a nie musi wystarczac Tobie.
                                A co do zaimka dzierzawczego: czy moze lubisz, jak ktos mowi o Tobie ta nasza
                                diablica? albo o Twojej mamie, zalozmy, ze nazywa sie pani Diablicowa. Co
                                takiego wysmazyla dzis powoli w pracy nasza pani Diablicowa?
                                pozdr
                                • diablica.26 Re: do diablicy 02.07.05, 12:28
                                  ggigus napisała:
                                  > gdzie widzisz tutaj slowa wszystkich kobiet?? Bo ja ich nie widze.

Kobiety - pojęcie bardzo ogólne. Kobietą jestem ja, jesteś ty, jest Kinga D. i
                                  babcia w moherowym berecie. Nie ma natomiast w tym cytacie, ani w innych
                                  linkach ŻADNEGO rozróżnienia na kobiety klasy A (miłośniczki feminizmu), klasy
                                  B (przeciwniczki) i klasy C (które mają wszystko gdzieś). NIE MA na ŻADNEJ z
                                  tych stron stwierdzenia, że walczymy tylko o prawa kobiet klasy A. Chcesz to
                                  sobie sprawdź.

> co do plodu - podawalam link z onetu. I to mi wystarcza jako zrodlo neutralne.
                                  > Mnie wystarcza, a nie musi wystarczac Tobie.

Nie wystarcza z tej prostej przyczyny, że nie podałaś mi żadnego linku, bądź
                                  więc uprzejma to zrobić.

> A co do zaimka dzierzawczego: czy moze lubisz, jak ktos mowi o Tobie ta nasza
                                  > diablica? albo o Twojej mamie, zalozmy, ze nazywa sie pani Diablicowa. Co
                                  > takiego wysmazyla dzis powoli w pracy nasza pani Diablicowa?

Nudne to, bo nudne, ale zastanawia mnie jedno: czy to są sugestie, że coś Cię
                                  łączy z wirtualnym bytem Twoją Diablicą czy to zemsta za Kingę D?
                                  Co do ciosów poniżej pasa nt. matki mogę napisać tylko coś podobnego: jaka
                                  wielka szkoda, że Twoja mama nie podzielała Twoich proaborcyjnych poglądów...

• ggigus alez diablico, jaka klasa A? 03.07.05, 03:06
                                    nie ma mowy o wszytkich kobietach w Osce, czemu wyskakujesz z klasa A nagle? O
                                    wszystkich kobietach byla mowa i o tym pisalas Ty, ze tak feministki mowia.
                                    Teraz zmieniasz front i domagasz sie klasy A(???) Trudno zeby takie
                                    dyskryminujace rozroznienia wprowadzac. Czyli Twoj argument upadl. feministki
                                    nie mowia w imieniu wszystkich kobiet, wiec w Twoim TEZ nie mowia. Czy czuejsz
                                    sie lepiej?
                                    Co do plodu - opisywalam juz wczesniej, ze wystarczy wejsc na onet i poszukac
                                    strony niemowle. Wybacz, ale mi nie zalezy, zeby ci udowaniac, co ma plod i
                                    czego nie ma i czy 3mies. plod rysuje i pisze. Chcesz informacji, to ich sobie
                                    poszukaj.
                                    Teraz zadasz linka, wczesniej bylo o obiektywnych informacjach i o moim
                                    poddaniu sie. Przyponme, ze nie jestem bokserka. Nie wiem, jaki Ty masz
                                    stosunek do dyskusji. Ale nie bede krzyczec - poddaj sie!! To nie w moim stylu,
                                    moja milutka Diablico.
                                    Z zadnym wirtualnym bytem Bylam Twoja diablica nic mnie nie laczy, po prostu
                                    nie lubie, jeslsie kogokolwiek traktuje protekcjonalnie, tylko dlatego, ze sie
                                    nie podziela jego pogladow. To zaden powod.
                                    Dlatego nie masz prawa pisac o naszej Kindze.
                                    I slowa o mojej mamie, no coz, usunelaby mnie, nie pisalabym tutaj, nie
                                    uzeralabys sie z osoba, ktora Ci udowodnila, ze o wszystkich kobietach
                                    feministki nie mowia. Moze zrobilby to ktos inny? Ale takie twierdzenia sa
                                    zalosne i dowodza braku argumentow. Kolejnego zreszta z Twojej strony, moja
                                    mala Diablico.
                                    • diablica.26 Konkluzja 10.07.05, 18:13
                                      ggigus napisała:

> nie ma mowy o wszytkich kobietach w Osce, czemu wyskakujesz z klasa A nagle?
                                      O
                                      > wszystkich kobietach byla mowa i o tym pisalas Ty, ze tak feministki mowia.
                                      > Teraz zmieniasz front i domagasz sie klasy A(???) Trudno zeby takie
                                      > dyskryminujace rozroznienia wprowadzac. Czyli Twoj argument upadl. feministki
                                      > nie mowia w imieniu wszystkich kobiet, wiec w Twoim TEZ nie mowia.

No to o co chodzi? Raz piszesz, że rozróznienia są dyskryminujące, za chwilę,
                                      że femisie nie wypowiadają się w imieniu wszystkich kobiet. Dla mnie kobiety to
                                      pojęcie OGÓLNE. I tak pozostanie. A propos - wg Ciebie działacze gejowscy
                                      walczą o prawa wszystkich gejów, czy jakiejś części? Albo obrońcy praw zwierząt?

> Co do plodu - opisywalam juz wczesniej, ze wystarczy wejsc na onet i poszukac
                                      > strony niemowle. Wybacz, ale mi nie zalezy, zeby ci udowaniac, co ma plod i
                                      > czego nie ma i czy 3mies. plod rysuje i pisze. Chcesz informacji, to ich
                                      sobie
                                      > poszukaj.

Moja droga, skoro się domagasz od adwersarzy linków czy cytatów na
                                      potwierdzenie każdej tezy, to powinnaś się rewanżować tym samym. Fakty są
                                      takie, że takowych informacji nie znajdziesz i jedyne, co masz na poparcie
                                      swoich tez to ideologiczny bełkot o wolności kobiety do wyskrobywania się.
                                      Żadnych merytorycznych argumentów. Nie rysuje i nie pisze nawet 2 letnie
                                      dziecko, może takie też należy wyskrobywać, skoro to ma być kryterium? Wiesz,
                                      co zrobiłam, zanim opowiedziałam się w tej kwestii po stronie pro life? Nigdy
                                      byś na to nie wpadła. Otóż wzięłam sobie podręcznik embriologii i
                                      ZWERYFIKOWAŁAM wciskane mi z obu stron tezy. Okazało się, że kłamie strona pro
                                      choice. A może u Ciebie rzeczywiście ta nieszczęsna kora mózgowa zaczęła się
                                      później rozwijać, co spowodowało poważne niedobory tej cennej materii w dniu
                                      dzisiejszym?

> I slowa o mojej mamie, no coz, usunelaby mnie, nie pisalabym tutaj, nie
                                      > uzeralabys sie z osoba, ktora Ci udowodnila, ze o wszystkich kobietach
                                      > feministki nie mowia. Moze zrobilby to ktos inny? Ale takie twierdzenia sa
                                      > zalosne i dowodza braku argumentow.

Nie, moja droga ggigus, to była tylko odpowiedź na Twoje zaczepki w stronę
                                      mojej mamy. A takie zaczepki w kierunku krewnych-i-znajomych przeciwnika nie
                                      mają nic wspólnego z merytoryczną dyskusją, to zwyczajne Twoje chamstwo i tyle.
                                      A ja się z Tobą nie użeram, gdyby mnie ta dyskusja nie bawiła, nie byłoby mnie
                                      tutaj. A bawi mnie niezmiernie, uwielbiam takich fanatyków.

Kolejnego zreszta z Twojej strony, moja
                                      > mala Diablico.

Więc jednak Twoja? Sorki, to jakiś coming-out z Twojej strony? Wiesz, nie wiem
                                      jak Ci to napisać, żeby nie zranić Twoich uczuć, ale chyba nie za bardzo jesteś
                                      w moim typie. Ujmijmy to tak: nie jesteś mi przeznaczona. Pozdr.

• ggigus Diablico slodka! 11.07.05, 19:42
                                        Z braku argumentow, bo NIE ZNALAZLAS TEGO, ZE FEM, MOWIA/PISZA GDZIEKOLWIEK W
                                        IMIENIU WSZYSTKICH kobiet, wmawiasz mi jakis comig-out? I mam sie jeszcze yyy
                                        tlumaczyc?
                                        Nic z tego, moja slodka diablico. nic z tego. A argumetow, jak nie miasz, taki
                                        nie mialas. A o argumentach dykutujemy, nie o osobach.
                                        pozdrawiam Cie szczerze ubawiona
                                        • diablica.26 Ggigus, kochanie 12.07.05, 10:11
                                          Czepiasz się słówek. Dopóki feministki nie przyznają, że walczą jedynie o
                                          interes własnej grupy, a nie kobiet, będę to odbierać jako wypowiedzi w imieniu
                                          wszystkich. Tym bardziej, że konsekwencje feministycznej działalności dotyczą
                                          wszystkich kobiet, a nie jakiejś części. Spróbuję to wyjaśnić łopatologicznie
                                          na przykładzie:
                                          1. Polskie feministki ostatnio usiłowały przepchnąć ustawę o aborcji na
                                          życzenie, finansowanej ze składek na ubezpieczenie. Gdyby to przeszło, za te
                                          skrobanki płacić musiałyby również przeciwniczki aborcji (w końcu płacą składki)
                                          2. Femisie postulują co jakiś czas zrównanie wieku emerytalnego kobiet i
                                          mężczyzn. Jeśli to przejdzie, skutki tego znosić będą musiały również i te
                                          kobiety, które marzą o wcześniejszej emeryturze.
                                          Tak więc, moja droga, działalność feministek dotyczy wszystkich kobiet,
                                          obojętne, czy sobie tego życzą, czy nie. A jeśli gdzieś znajdę to
                                          słówko "wszystkie" to bezzwłocznie Ci prześlę. Chociaż nie za bardzo rozumiem,
                                          o co Ci tu chodzi.
                                          A coming-out nie ma z tym nic wspólnego, po prostu jak sobie czytam te
                                          sformułowania "moja diablica", "droga diablica", "słodka diablica" - no, tak
                                          sobie myślę, co się za tym kryje.
                                          Dobrze, że to znajomość czysto wirtualna. Pozdr.
                                          • ggigus coming out?? o oo!!! Diablicoo.... 12.07.05, 13:17
                                            1) slowek sie nie czepiam. prosilam o wypowiedz feministek w imieniu wszystkich
                                            kobiet i nie znalazlas tego. I nie znajdziesz.
                                            Co do skladek ubezp. - placisz je za leczenie alkoholikom ich popsutych watrob,
                                            a czy jestes za piciem? za naprawe palaczom pluc, chemoterapie itp. A czy
                                            jestes za paleniem? Az tak droga skrobanka nie jest, skarbie, jak ww sposoby
                                            leczenia.
                                            2) rowny wiek emeryt. dla konieb nie oznacza np. braku mozliwosci przejscia na
                                            wczesniejsza emeryture. A poza tym, im dluzej pracujesz,m tym wiecej dostajesz
                                            forsy. A wiesz, jaka jest teraz przewidywana dlugosc zycia? Warto sie z takimi
                                            danymi zapoznac.
                                            A o slowku wszystkie kobiety dykutowalysmy od poczatku, skleroza, co?
                                            pozdrawiam goraco
                                            • diablica.26 Znajdę, ggigus, znajdę 13.07.05, 19:14
                                              jak mi coś przypadkiem wpadnie w ręce. Dla Ciebie wszystko. A co do składek
                                              ubezp.: otóż ja osobiście uważam, że cały ten system, w którym np. chory na SM
                                              płaci składki za leczenie cukrzyka, a nie stać go na własne, nierefundowane
                                              leki, jest chory. Należałoby zwolnić obywateli z obowiązku ubezp. i
                                              sprywatyzować ten cały system, żeby każdy mógł płacić sam za siebie. A
                                              narzucanie przeciwnikom aborcji, żeby finansowali skrobanki z własnej kieszeni
                                              jest czymś głęboko niemoralnym i gwałceniem wolności osobistej.
                                              To samo dotyczy ubezpieczeń emerytalnych. Gdyby nie monopol ZUS, każdy mógłby
                                              sobie indywidualnie podpisywać umowę z towarzystwem ubezpieczeniowym, i problem
                                              rozwiązałby się samoistnie. Wiek, w którym obywatel przechodzi na emeryturę
                                              powinien być jego prywatną sprawą, a nie czymś narzucanym odgórnie przez
                                              państwo. Pozdrawiam serdecznie
                                              • ggigus no to poszukaj, Diablico, 13.07.05, 19:22
                                                a biorac pod uwage czasokres dyskusji - po prostu wreszcie znajdz.
                                                Co do rent - gdyby wszystko bylo takie proste... A co zrobilabys, jako wlona
                                                obywatelka, jelsi by upadlo Twoje tow. emeryt., jesli bylabys w wieku,
                                                powiedzmy, 55l.? Wolnosc gosp. to nie wszystko.
                                                pozdrawiam takze
                                                • diablica.26 Re: no to poszukaj, Diablico, 14.07.05, 09:31
                                                  Wiesz, specjalnie szukać nawet dla Ciebie nie będę, ale jak mi coś wpadnie w
                                                  ręce, to zacytuję. Nieśmiało przypominam, że Ty również nie masz żadnych
                                                  cytatów na potwierdzenie swoich tez o rozwoju embrionalnym, więc w sumie
                                                  jesteśmy kwita. Co do emerytur - primo: prywatne towarzystwo ubezp. ma dużo
                                                  mniejsze szanse splajtować, niż niewydolny finansowo ZUS, zadłużony do granic
                                                  możliwości. Secundo: jest to ryzyko, z którym trzeba sie liczyć. Bez przymusu
                                                  ubezpieczeń zawsze można sobie odkładać szmal w szwajcarskim banku lub
                                                  inwestować. Możliwości jest mnóstwo. Pozdrawiam
                                                  • ggigus oj Diablico 15.07.05, 16:45
                                                    problem polegal na tym, ze ja jestem za dopuszczalnoscia aborcji, czy plod ma
                                                    te kore mozgowa, czy nie. O tym, ze kory nie ma, pisali ludzie, ktorzy sie na
                                                    tym lepiej znaja niz ja, bo albo sprawe zbadali /dziennikarze), albo sa
                                                    biologami, dlatego nie mam potrzeby ani udowadniania ani Tobie ani komukolwiek
                                                    innemu, czy jest ta kora mozgowa, czy. Ty uwazasz, ze kora mozg. u plodu jest,
                                                    oki, nie usuwaj. Ja chce prawa do aborcji i koniec. Tyle o korze i szukaniu.
                                                    Natomiast twierdzilas uparcie, ze feministki mowia w imieniu wsz. kobiet,
                                                    mialas podac cytaty, podalas linki do calych stron, ja mialam wiec sobie
                                                    szukac. Cytat to cytat, nie link. A takiego cytatu nie masz. I nie biedzisz
                                                    miec. Dla ulatwienia dodam, ze nie jestes pierwsza osoba, ktora o to pytam. I
                                                    nie jestes pierwsza, ktora na tym wymogu padla. Zdarza sie.
                                                    Badzo mozliwe, ze jest mniejsza szansa na upadlosic dobrze prosperujacego tow.
                                                    ubezp. ale ona jest, bo takie przeds. np. moze spekluwac na gieldzie, akcje
                                                    spadna itp. albo moze przyjsc kryzys, jaki mamy teraz. I to samo. szansa jest,
                                                    a ja nie pytam, czy duza, czy mala. A skoro jest, tow. ubezp., ktoremu
                                                    zaufalabys, mogloby upasc, kiedy mialabys 55 l. I wtedy mialabys do calej tej
                                                    sprawy mniej liberalny stosunek. Czego oczywscie nie zycze.
                                                    pozdrawiam tez
                                                  • diablica.26 Oj, ggigus 16.07.05, 12:38
                                                    No więc wreszcie przyznałaś, że to, czy płód odczuwa ból, czy nie, nic Cię nie
                                                    obchodzi. Trzeba było od razu tak otwarcie, zamiast powtarzać bezmyślnie
                                                    niesprawdzone informacje. Dziwny jest swoją drogą ten selektywny humanitaryzm,
                                                    nad torturowanym zwierzęciem się litujesz, nad dzieckiem już nie. Ja mam
                                                    wrażliwe serduszko dla wszystkich.
                                                    Co do wszystkich kobiet - parę lat temu czytałam regularnie feministyczne
                                                    teksty i były takie sformułowania, tak więc - jak mi coś wpadnie w ręce,
                                                    zacytuję, jak już obiecywałam.
                                                    Osobiście, gdybym miała wolność wyboru, to szmal na emeryturę zainwestowałabym
                                                    w kilka różnych źródeł, dla pewności. A ZUS splajtuje bardzo szybko, w ogóle
                                                    nasz piękny kraj jest tak zadłużony, że grozi nam krach w argentyńskim stylu.
                                                    Masz szczęście, że siedzisz w Niemczech. Ale i tak nie mam żadnych możliwości
                                                    decydowania o swojej emeryturze, więc możemy tak sobie gdybać, tylko co mi z
                                                    tego przyjdzie :((( Pozdrawiam
                                                  • ggigus diablico 17.07.05, 15:29
                                                    nie wiem czy odczuwa bol i Ty tez tego nie wiesz, bo sobie z plodem raczej nie
                                                    pogadasz, prawda? Moje atorytety twierdza, ze plod nie ma kory mozgowej, ergo
                                                    nie odczuwa bolu. To wszystko. Twoje autorytety (stary dobry pro-life??)
                                                    twiedza naczej. Skoro plod cierpi, nie dokonuj aborcji. A od moich wyborow to
                                                    sie wiesz co.
                                                    A krowa odczuwa bol, bo ma kore mozgowa. A uwagi co do mojego dobrego serduszka
                                                    sobie po prostu, kochana, daruj. Raz na zawsze, bo to argument ad personam. Nie
                                                    ma on miejsca w rzeczowej dykusji. a taka chesz prowadzicp rawda?
                                                    A na cytat czekam, nie na zwierzenia, co kiedy i jak czytalas. Skoro to bylo
                                                    pare lat temu, moze pogrzebiesz w pamieci i sobie przypomnisz? czekam, bo ja
                                                    czytam lit. feminist. i nie widzialam nigdy niczego o wszystkich kobietach. I
                                                    nie wiem teraz, czym te roznice w postrzeganiu miedzy nami wyjasnic.
                                                    A co funduszy emeryt. - gdyby, itp. Rozwzania to nie moja specjalnosc, wiec
                                                    sprawe zakanczam. I czekam na cytat. Chocby jeden.
                                                  • diablica.26 Re: diablico 17.07.05, 17:13
                                                    ggigus napisała:
                                                    > nie wiem czy odczuwa bol i Ty tez tego nie wiesz, bo sobie z plodem raczej
                                                    nie
                                                    > pogadasz, prawda? Moje atorytety twierdza, ze plod nie ma kory mozgowej, ergo
                                                    > nie odczuwa bolu. To wszystko. Twoje autorytety (stary dobry pro-life??)

Wiem, bo jak już pisałam, czytałam podręcznik embriologii. Z krową też nie
                                                    pogadasz, a ból odczuwa. Ja nie mam autorytetów, z organizacjami pro-life
                                                    zgadzam się w kwestii aborcji, ale w innych sprawach już nie. Posiadanie
                                                    autorytetów kojarzy mi się zawsze z jakimś wyłączeniem samodzielnego myślenia,
                                                    współczuję, że Ci się to przytrafiło. Po prostu wolisz wierzyć w to, co Ci
                                                    autorytety wciskają, bo Ci jest tak wygodniej. Przypomina mi się taki nasz
                                                    poseł z PSL-u, który parę lat temu przekonywał w Sejmie, że zwierzęta
                                                    gospodarskie nie odczuwają bólu, bo "są tak zaprogramowane" i "mają gorzej
                                                    rozwinięty układ nerwowy".
                                                    Co do cytatów, mogę napisać to samo co ostatnio - coś mi wpadnie, to
                                                    dostaniesz. Nie wpadnie - to trudno. Cierpliwości. Pozdrawiam

• Gość: bis Re: "ggigus", aleś się popisałaś ! IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 23.06.05, 16:31
                  Ciemnota do potęgi!
                  Jednym słowem podstawówka do poprawki.
        • magratt Re: bombowe cytaty - tym razem Trevik 22.06.05, 12:07
          ggigus napisała:

> no to przeczytaj sobie ksiazke Agnieszki Graff, ona pisze o klamstwach grupy
          > pro-life.

Pewnie to ich motto:
          "Wolno jest kłamać ludziom,
          nawet w sprawach religii,
          oby tylko oszustwo przyniosło owoce"
          św. Hieronim
          • Gość: trevik Re: bombowe cytaty - tym razem Trevik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.06.05, 20:56
            I ja to sobie powtarzam na rozgrzewke przez kazda rozmowa z glupia
            przedstawicielka strony pro-choice, ktora chce oszukac.
    • ggigus piszeszo 3, czy o 6miesiecznym plodzie, 22.06.05, 13:51
      slodki Tygrysiu, swego czasu zajety pilnie obsluga miksera?
      • tygrysio_misio Re: piszeszo 3, czy o 6miesiecznym plodzie, 22.06.05, 14:08
        mialo bys 6 tygodniowe...sorry ale mi juz chlorochinaldin na rece pada:)
      • Gość: moniczka78 Re: piszeszo 3, czy o 6miesiecznym plodzie, IP: *.cec.eu.int 04.07.05, 16:12
        ggigus napisała:

> slodki Tygrysiu, swego czasu zajety pilnie obsluga miksera?

cos ci si z tej frustracji pomieszalo gigus.. to mi swego czasu mialas za zle,
        ze mam fajny mikser..
    • Gość: trevik Re: bombowe cytaty - tym razem Trevik IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.05, 14:07
      > (za 3miesieczne plody uchodzily na wystawie duzo starsze plody. Jawne
      > zaklamanie).

Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura. Na wystawie za 3 miesieczne plody nie
      robily plody 8 miesieczne, ale na wystawach sa czasem pokazane zabite plody
      starsze z dopisana etykietka "aborcja" (bo tez sa plody i 3 miesieczne, gdybys
      chciala zauwazyc). Przez to, ze ta wystawa ma przeciwdzialac legalizacji aborcji
      sama sobie dopisujesz, ze przeciez nie o takie plody chodzi, bo dla Ciebie
      chodzi o plody do 3 miesiaca, wiec przekaz wystawy to jest falsz. A to falsz
      zaden nie jest, najwyzej nieco _szersze_ pokazanie sprawy aborcji - rowniez dla
      tych, ktorzy chcieliby legalizowac aborcje do konca ciazy.

Gruss, T.

PS: Strone nachabtreibung.de czytalas? Co robimy zatem z _ewidentnymi_ kantami
      strony pro-choice?
      • ggigus momencik, momencik 22.06.05, 14:09
        1) nie pisalam , ze nie ma plodow 3miesiecznych. przestan wreszcie uprawiac
        demagogie, oki? 2) ile cm ma 3miesieczny plod? i 3) ile cm maja plody z wystawy?
        • Gość: bis Re: wg. "naukowca" ggigus 25 mm. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 23.06.05, 16:34
          Podziwiam, podziwiam i podziwiam ......... .
          Że też takie ciemności w ludzkich głowach siedzą.
          Skansen głupoty.
          • ggigus bezdenniaku, dane czerpalam 23.06.05, 17:28
            ze strony niemowle na onecie. Masz lepsze zrodla? to podaj, skarbie. A moze
            masz jakis link na wywiad z 3mies. plodem?
            • Gość: bis Re: "ggigus" jak zwykle dane czerpała z niewiedzy IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 24.06.05, 18:57
              Dziewczyno na litość, oświeć się i nie ośmieszaj się więcej!
              Nie licz na moją internetową korepetycję.

• ggigus nachabtreibung.de - podaj mi jeszcze raz, co napis 22.06.05, 14:10
        es o tej stronie, prosze, bo wlasnie na tej stronie jestem.
        • Gość: trevik Re: nachabtreibung.de - podaj mi jeszcze raz, co IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.05, 15:50
          Zacytowalem post z forum - dziwne, ze juz tego nie pamietasz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=25480471&a=25503611
          Tam sa cale watki na temat aborcji i tym, jak sie kobiety po niej czuja - to
          jest strona bynajmniej nie strony pro-life, jakbys chciala zauwazyc.

Gruss, T.
          • ggigus dzieki 22.06.05, 15:53
            w naplywie postow nie moglam znalezc Twojego, a nie chcialam pisac w ciemno.
            A teraz pytanie - jak sie maja posty paru(nastu), dziesieciu, set kobiert do
            calosci? Na ile strona internetowa moza swiadczyc o tym, jak ktos sie po
            aborcji czujue i 3) Jaka masz gwarancje, ze nie medluja sie tam (niekoniecznie
            masowo) osoby o opcji pro-life w celach propagandy? Wybacz Trevik ,ale strona
            inter. o ile nie jest slownikiem, stroan rzadowa, albo sstrona serio, nie daje
            zadnych informacji.
            • Gość: trevik Re: dzieki IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.05, 16:30
              Bez przegiec ggigus - ja rozumiem, ze posty o beznadziejnym samopoczuciu
              psychicznym stanowilyby tam margines, jednak tak nie jest. Oczywiscie, mozna od
              razu powiedziec, ze to falsz, bo forum jest otwarte - jest to jakas metoda
              obrony, jednak kto zrobilby rzetelne badania w tym wzgledzie i opublikowal
              wyniki nie narazajac sie od razu na zarzuty manipulacji? Tez nikt. Jednym slowem
              temat przechodzi w strefe szara wiedzy, dlatego, ze tak po prostu jest wygodnie
              pewnym lobby.

Gruss, T.
            • Gość: facet dobrze ze Cie Twoaj mama nie wyskrobała IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 18:54
              a światem zadza zydzi i cyklisci do społki z "opcja pro-life"...zenada gg
              zenada...tak sobie mysle ze fajnie ze Twoja mama była z tej znienawidzonej
              przez ciebie"opcji pro-life" i nie miała takiego podejscia jak ty i cie nie
              wyskrobała jak byłas tym płodem bo nie miał bym sie z czego smiac dzisaj...
              • kocia_noga Re: dobrze ze Cie Twoaj mama nie wyskrobała 29.06.05, 19:03
                A skąd wiesz, z jakiej "opcji" jest mama ggigus? Może usunęła ciąże inne , a
                ggigus urodziła , bo bardzo chciała mieć takie dziecko jak ona.Może twoja
                mamusia rodziła jak leci ...
                • Gość: bis Re: dobrze ze Cie Twoaj mama nie wyskrobała IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 19:17
                  A skąd taki poniżający ton w stwierdzeniu: "rodziła jak leci"?
                  Ciebie widocznie też w "locie" urodziła w tzw. "porodzie ulicznym", mało tego-
                  nie wiedząc, że jest w ciąży, całe szczęście że majtki miała , które uratowały
                  Ciebie przed brutalną traumą .
                  Wiesz co "kocia nogo",zgadzam się z jednym,
                  że należałoby odznaczyć widocznymi niezmywalnymi orderami
                  wszystkie przodowniczki w "skrobaniu się".

• Gość: facet Re: dobrze ze Cie Twoaj mama nie wyskrobała IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 19:32
                  moja nie, ale twoja najwyrazniej tak bo jak widac czasu na wychoanie to juz jej
                  nie straczyło...
              • ggigus gdyby mnie mama wyskrobala, 30.06.05, 11:14
                nie moglabym tutaj z Toba dyskutowac. To wszystko.
                • kocia_noga Re: gdyby mnie mama wyskrobala, 30.06.05, 11:34
                  Ggigus, a czy , "twoja mama cięnie wyskrobała" , to argument? Albo dyskusja?
                  • ggigus hihih 01.07.05, 17:41
                    to dyskusja jest, jak najbardziej
                    Caluski i pozdrowka, Kocia nogo
                    steskniona wierna wielibicleka ggigus
                    • Gość: facet Re: hihih IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 15:58
                      >Caluski i pozdrowka, Kocia nogo
                      > steskniona wierna wielibicleka ggigus

to sie nie nazywa feminizm tylko "miłosc inaczej" ;-)
                  • Gość: trevik Re: gdyby mnie mama wyskrobala, IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.05, 21:31
                    W rzeczy samej to argument bardzo slaby - po prostu rozmowca moze to tylko
                    beznamietnie olac. Jestem ciekaw, czy to, ze nie zostalyscie wyskrobane tak wam
                    faktycznie zwisa, jak sie wypowiadacie,

Gruss, T.
                  • Gość: facet Re: gdyby cie mama wyskrobala, to było by straszne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 16:01
                    zawsze podziwiam towje błyskotliwe riposty...ach coz to była by za strata gdyby
                    w ramach decydowania o własnym ciele twoja mama cie wyskrobała, swiat stracił
                    by nieoceniana wprost osobowosc...dlatego jestem przeciw skrobankowemu
                    widzimisie...
                • Gość: facet Re: gdyby mnie mama wyskrobala, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 15:57
                  nie zupełnie - JA nie moglbym z toba dyskutowac, TY nie mogła bys nic
                  robic...bo bys nie istniała...
    • zlotoslanos Re: bombowe cytaty - tym razem tygrysio-misio 10.07.05, 18:40
      tygrysio napisała"widzialam zdjecie 6 miesiecznego plodu wielkosci troche
      wiekszej niz paznokiec "mojej sąsiadki Dominika urodziła się w 6 miesiącu ciąży
      ważyła ok kilograma,żyje, jest świetną dziewczynką,rehabilitowaną ale żyje.A
      teraz pytanie - paznokieć chirurga ważyłby tyle?Albo inaczej
      wielkościowo,Domina wyglądała jak paznokieć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka