znana.jako.ggigus 05.03.09, 13:34 jaki śliczny seksistowski tytuł, prawda? Notatka w lokalnym dodatku dzisjejszej Sueddeutsche Zeitung, bo o 21 letnią kobietę można się kłócić. Nie ma niestety tej krótkiej notatki w wersji online, bo bym dała link Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margot_may Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 14:00 Napisz coś więcej, bo nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus oki 05.03.09, 14:58 dwoch facetwo poklocilo sie i jeden z nich zranil drugiego nozem. Powodem klotni bylo nagle towarzystwo 61letniej kobiety, bo obaj byli umowieni na piwko. Tytul notki mnie wprowadzil w oslupienie. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 15:17 znana.jako.ggigus napisała: > jaki śliczny seksistowski tytuł, prawda? Nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 15:35 no cos musieli napisac nie? przecież nikt by nie uwierzył, ze po prostu sie uchlali Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 16:54 gotujesz już laurkę dla mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 15:49 a chodzi o spór, o krwawy czy o kobietę? i ile w końcu ona miała lat? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus chodzi o 05.03.09, 19:47 krwawy spor, o kobiete 61 lat, jak wyzej napisalam Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: chodzi o 05.03.09, 21:02 mieli nie pisać, ile ma lat i już nie byłby seksizm? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 16:30 Imo zdrowo przesadzasz. W gazetach podaje sie takie dane przy opisach anonimowych ludzi (Henryk Z., 28 lat; Zofia W., lat 78), zeby latwiej bylo ich sobie wybrazic. Zupelnie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: to byl tytul notki, a nie 05.03.09, 21:46 Jesli juz, o ile w ogole - bo doprawdy mocno to naciagane - to nie seksizm, ale ejdżyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus dla ciebie mocno naciagane, 05.03.09, 21:52 dla mnie nie - jest info w podtekscie - uwaga, uwaga, mozna sie bic o 61letnia kobiete kwestia gustu do krwawego sporu o kobiete nie cmialabym pretensji tak samo nie lubie, jak pisza, ze zlodziej byl np. Polakiem albo Rumunem. Jeden dziennikarz niemiecki hiszpanskiego pochodzenia opowiadal, ze oduczyl tak redaktora dyzurnego, bo pisal o polskich/czeskich/rumunskich zlodziejach i zlodziejach wschodniniemieckich, bawarskich itepe zbedna informacja, sugerujaca - uwaga, uwaga, Slowianie kradna albo bili sie o stara babe Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: dla ciebie mocno naciagane, 05.03.09, 23:14 > do krwawego sporu o kobiete nie cmialabym pretensji no patrz, a ja myślałam, że właśnie chodzi o to, że oni ją jak własność potraktowali czy coś (skrzywienie forumowe;) i z tego powodu się oburzasz. a uważasz, że nie można się bić o 61-latkę? że to niesmaczne jakieś czy co? no przysięgam, że chciałabym raz w życiu pojąć, o co Ci chodzi i liczę na obszerne wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus ależ six_o 05.03.09, 23:43 nie wysilaj się, widzisz, każdy z nas myśli inaczej. Może ta prosta myśl poruszy Cię i spowoduje więCej tolerancji u Ciebie dla poglądów innych. Spór jak spór, sam fakt kłócenia się o kogoś nie powoduje upodmiotowienia tej osoby. Najważniejsze to aby w ferworze dyskusji nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Potem jakoś pójdzie:)).. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: ależ six_o 06.03.09, 00:02 taaa, no nic, reszta osób też nic nie rozumie, w każdym razie pamiętaj, że nie byłam sama z tym bólem. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus nie jesteś ani forumową sędziną 06.03.09, 00:09 ani rzeczniczką, six_o moja miła! Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: nie jesteś ani forumową sędziną 06.03.09, 01:29 ale tak na sto procent tego nie wiesz, powiedzmyż uczciwie. topa! Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 16:33 ???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 16:33 A co w tym seksistowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus krwawy spor o kobiete - 05.03.09, 19:48 nie czepialabym sie, ale informacja o jej wieku jest seksistowska Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: krwawy spor o kobiete - 05.03.09, 20:39 znana.jako.ggigus napisała: > nie czepialabym sie, ale informacja o jej wieku jest seksistowska Jeżeli już to ageistowska. Czy informacja "krwawy spór o 21-letnią kobietę" też by taka była? Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: krwawy spor o kobiete - 06.03.09, 09:42 Nadal nie łapię, gdzie tu seksizm. Odpowiedz Link Zgłoś
siegfriedswaelderin Re: krwawy spór o 61-letnią kobietę 05.03.09, 17:30 To jest chyba ejdżyzm. Odpowiedz Link Zgłoś