Dodaj do ulubionych

Wajda skończony?

19.05.09, 20:57
www.styl24.pl/article.php/art_id,2233/title,Paulina-Mlynarska-Nie-taka-kochana/place,1/
Mam nadzieję, że będzie wielka draka w mediach.
Obserwuj wątek
    • bertrada Re: Wajda skończony? 19.05.09, 21:20
      Wydaje mi się, że to kolejna osoba, która lansuje się opowieściami o
      patologicznym dzieciństwie. Najwyraźniej stało się to modne.
      • pavvka Re: Wajda skończony? 20.05.09, 09:07
        A jakie osoby już się w ten sposób lansowały?
        • kocia_noga Re: Wajda skończony? 20.05.09, 10:48

WIELKI WAJDA kontra jakieś wydumane "prawa"? Nie jesteśmy w Ameryce,
          a i w Europie jedną nogą takjakby.
        • bertrada Re: Wajda skończony? 20.05.09, 22:57
          Ostatnio chyba Olbrychski junior, o ile dobrze pamiętam.
      • iluminacja256 Re: Wajda skończony? 21.05.09, 14:07
        > Wydaje mi się, że to kolejna osoba, która lansuje się opowieściami
        o
        > patologicznym dzieciństwie. Najwyraźniej stało się to modne...

Czy ja wiem? Zycie z człowiekiem chorym na psychozę dwubiegunową to
        koszmar, w wypadku dziecka - to koszmar nad koszmary. Nie zrozumiesz
        dlaczego dwa tygodnie wczesniej było wszystko swietnie i to co
        zrobiłaś było super, a dwa tygodnie pózniej to samo jest do dupy, a
        ty beznadziejna...Taka hustawka przerasta dorosłych partnerów, a co
        dopiero dzieciaki...
    • bene_gesserit Re: Wajda skończony? 21.05.09, 00:32

Raczej Mlynarska skonczona. Pienkowska wygryzla ja z 'Miasta
      kobiet' i kobiecina musi narobic wokol siebie troche szumu.
      Szkoda, ze wykorzystuje do tego akurat taka sprawe.
      • szwagier_gpw Re: Wajda skończony? 21.05.09, 00:41
        > Szkoda, ze wykorzystuje do tego akurat taka sprawe.

A dlaczego ??? Byłabyś równie wyrozumiała, gdyby chodziło o
        anonimową małolatę nagranywaną amatorską kamerką przez tatusia
        podczas biegu nago przez łąkę ?
        • bene_gesserit Re: Wajda skończony? 21.05.09, 00:55

A jestem wyrozumiala? Bo nie zauwazylam. Chociaz uwazam, ze z ew.
          wyrobieniem sobie pogladu na sprawe warto poznac relacje drugiej
          strony. Obojetnie od tego, czy ta druga strona jest znane nazwisko,
          czy nie.
          Wiemy na razie tyle, ze rzecz zdarzyla sie kilkadziesiat lat temu,
          Mlynarska grozila od lat, ze 'ujawni fakty o slynnym rezyserze', a
          dala wywiad akurat teraz, kiedy konczy wspolprace z tvnem.
          • szwagier_gpw Re: Wajda skończony? 21.05.09, 01:04
            Zapytam inaczej. Czy widząc przypadkowego tatusia kręcogego
            amatorski filmik z nagą nastoletnią córą w roli głównej
            doszukiwałabyś się znamion pedofilii czy nie?

Myślę, że większości osób taka scena wydałaby się co najmniej
            dziwna. Pieję do faktu, że znenemu artyście na tym polu wolno
            duuuuużo więcej.
            • bruford Re: Wajda skończony? 21.05.09, 08:39
              eee , daj spokój.Tym razem się zgadzam z forumowiczkami.Wiadomo nie
              jak było tylko co mówi Młynarska.A gdzie wtedy był tatuś i mamusia?
              Bez złudzeń.Dziecko miało karierę robić a za karierę się płaci.A tu
              karierę szlag trafia , ani aktorka ani dziennikarka a na chlebek
              trza mieć, no przecież do pracy zwykłej nie pójdzie.Podobną
              strategię zademonstrował Olbrychski junior - prawdziwy człowiek
              renesansu - muzyk , aktor i , heh , tancerz; wódka i popitka ,
              szwarc , mydło i powidło a w rezultacie ni pies ni wydra.Trza zrobić
              wszystko byle tylko nie jakąś konkretną robotę.No to w ramach
              kampanii reklamowej płyty się obgnoiło rodziców.
              • kocia_noga Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:23

Z drugiej strony o alkoholizmie Młynarskiego nie wolno było pisnąć,
                tak jak i o wielkim Wajdzie.
                A ja wolałabym przeczytać o jego tekstach, że mnóstwo było słabych,
                a te popularne w żadnym wypadku nie zasługują na miano 'genialnych';
                podobnie z p. Osiecką - producentką szmiry (najgorsza chyba "Niech
                żyje bal") obok udanych tekstów. Tego ruszyć nie da rady.
                • bruford Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:38
                  Ale zgadza się.Taki światek to jest.O ile jednak jest jakiś talent
                  no to człowiek funkcjonuje.Gorzej jak konkretnego talentu brak a
                  jest parcie na bycie zwiezdą naszą powszednią.
                  • six_a Re: Wajda skończony? 21.05.09, 10:02
                    no i dzięki takiej paulinie powiedzmy, być może będzie mniej świętych krów
                    pasożytujących na całych rodzinach, bo mają talent i nie wolno ich tykać. albo
                    też owe święte krowy przestaną siebie traktować w takich kategoriach. no nie wiem.

tak w ogóle to młynarski powinien taki wywiad dawać i opowiadać, jak jego życie
                    demontowało rodzinę. ale to po prostu jeszcze nie to pokolenie, żeby tak
                    otwarcie wywlekać trupy z szaf.
              • six_a Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:31
                no nie czytałeś? tatuś był na biegunie - raz północnym, raz południowym, a
                mamusia go pilnowała.

jak na lans jest to średni pomysł, lans to jest kupić sobie piersze porsze i
                zajechać na chmielnom w towarzystwie fotografów.

ja tam jednak chcę wierzyć, że ludzie pozbywają się w ten sposób demonów i jest
                szansa, że posłuży to wszystkim, nie tylko im samym.
                • bruford Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:40
                  Mylisz się.To jest bardzo cwany pomysł na lans.Chmielna ,
                  samochodzik szorujący dupą po ziemi itd to patent dla średniaka typu
                  Doda.A tu jest lans intelektualizowany.
                  • six_a Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:46
                    nodopsz. jak młynarska zostanie pierwszą damą tefałenu w związku ze swoimi
                    przeżyciami w dzieciństwie, a olbrychski stingiem, to będziesz miał rację.
                    pasuje?
                    • bruford Re: Wajda skończony? 21.05.09, 10:03
                      No wiesz , Olbrychski Stingiem to nigdy nie zostanie.Na tym właśnie
                      sprawa się zasadza.Jakby mógł w sposób naturalny zostać Stingiem to
                      by się nie uciekał do takiego lansu.
                      PS co Ty z tym Stingiem akurat?
                      • six_a Re: Wajda skończony? 21.05.09, 10:15
                        no wiem. wiem też, że się za chiny ludowe nie wylansuje w ten sposób. więc
                        sposób na lans kiepski. może sposób na współczucie, nie znam się. nie
                        zamieszczam postów wieszających psy ani współczujących. ja po prostu doceniam
                        fakt mówienia o czymś trudnym.

niedawno gazeta miała cykl o ojcach - cała masa anonimowych ludzi wygrzebywała
                        koszmary dzieciństwa, trudne relacje z ojcami czy rodzicami w ogóle. jakoś nikt
                        im lansu nie zarzuca, więc myślę, że głównym punktem programu jest to, że
                        olbrychski czy młynarska są osobami znanymi, bo "lans" jest identyczny jak w
                        przypadku osób anonimowych, które pisały do gazety, czyli żaden.
                        • bruford Re: Wajda skończony? 21.05.09, 10:57
                          Kontekst!!.Nie czytasz kontekstu.
                          Wieczny kandydat/tka na gwiazdę w desperacji jest ,
                          wysyła "dyskretne" sygnały jaki to dynamit ma na swoich słynnych
                          rodziców ew słynne inne osoby co się tłumaczy na polski "znajdźta mi
                          jakąś niszę bo jak nie to...., w końcu mata kontakty i znajmości bo
                          niby co, pracować mam jak maluczki jakiś? ".Oczywiście ze swoimi
                          rewelacjami nie idzie do sądu czy jakiejś poważniejszej gazety tylko
                          do jakiegoś max kolorowego pisma dla inteligentnych inaczej.Zawsze w
                          końcu jakąś fuchę dadzą ,żeby nia gadać za dużo.Poza tym dorabia się
                          jeszcze do swojego wizerunku jakże ocieplające elementy
                          martyrologiczne.W odniesieniu do anonimowych listów takiego
                          kontekstu nie ma zwyczajnie
                          • six_a Re: Wajda skończony? 21.05.09, 12:20
                            a dajże spokój, ani oni nie mieli do tej pory wielkich karier, ani mieć pewnie
                            nie będą.

>jakże ocieplające elementy
                            martyrologiczne.W odniesieniu do anonimowych listów takiego
                            kontekstu nie ma zwyczajnie
                            nie ma martyrologii czy nie ma ocieplania? nie rozumiem. ale tam i dziennikarze
                            o sobie pisali, to oni też się lansowali, a dlaczego, bo to dziennikarze, więc z
                            zasady się lansują.
                            • bruford Re: Wajda skończony? 21.05.09, 14:33
                              Nie no ja wiem ,że to nie materiał na wielkie kariery , Ci dwoje
                              akurat.Tylko pamiętaj, że 5 gram pracy w TV jest warte więcej niż
                              tona jakiejś konkretnej , społecznie użytecznej pracy.
                              Natomiast wizerunek można sobie "ocieplić" wręcz uduchowić jakimiś
                              traumatycznymi przeżyciami.
                              Ja nie neguję generalnie , że są ludzie dla których rodzina była
                              traumą tylko tutaj , biorąc pod uwagę kontekst i sposób
                              wykoanywania "coming-out'u", nie kupuję tego.
                • bene_gesserit Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:41

Jesli rodzice byli zajeci, nie powinni puszczac dzieciaka samego na
                  plan. Takie jest tez chyba prawo, o ile sie orientuje.

Noi - lans jest to jak najbardziej swietny - biedna, pokrzywdzona,
                  a tak dzielnie sobie poradzila, i teraz wstretny tvn puszcza ja w
                  trabe, wezmy jej powspolczujmy i pomozmy, bo taka biedna.
                  • six_a Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:51
                    oj, bene, wiesz jak jest, to było grono znajomych pewnie, kto tam przypuszczał,
                    że dziecku może być niekomfortowo?

>wezmy jej powspolczujmy i pomozmy, bo taka biedna...
                    ale kto ma jej pomóc, czytelnicy jakiegoś wywiadu?
                    a pani od filutka też się lansowała, żeby nie sięgać za daleko? i też ma z
                    powodu zdemaskowania ojca lowelasa większe parcie na swoje obrazki?
                    • bene_gesserit Re: Wajda skończony? 21.05.09, 21:32

Nie wiem, nie chcialabym byc dla Mlynarskiej niesprawiedliwa.
                      Jednak zastanawia mnie fakt, ze grozila, ze 'ujawni pewne rzeczy o
                      slynnym rezyserze' bodaj przed piecioma laty (w 'Miescie kobiet',
                      jeszcze starej, kilkugodzinnej wersji), a realizuje to dopiero - i
                      akurat - teraz.

Imo sprawa jest wazna i powazna, i - jak napisalam - byloby szkoda,
                      gdyby miala sie stac dla M tylko sposobem na nowa kariere.
            • bene_gesserit Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:25

Wajda jest ojcem Mlynarskiej?
              Robienie filmu to nieznany kontekst i niejasne zamiary?
              W pokazaniu golej nastolatki chodzilo o podniete?
              Scenariusza nie bylo?
              Dzieciak zostal zostawiony na planie sam, bez opieki rodzica?
              • kocia_noga Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:33

Wajda był dorosłym facetem odpowiedzialnym za to co się dzieje na
                planie, a działo się źle i przestępczo - podawanie dziecku alkoholu.
                • bene_gesserit Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:38

Bez watpienia, jednak nawet z samej relacji Mlynarskiej wynika, ze
                  nie wiadomo, jaki on mial w tym akcie udzial - byc moze to tylko
                  nadgorliwosc drugiego rezysera.
                  Ja do Wajdy szczegolnego nabozenstwa nie mam, ale wkurza mnie
                  zaoczne wydawanie wyrokow. Zwlaszcza przy pomocy Vivy. No wez.
                  • kocia_noga Re: Wajda skończony? 21.05.09, 09:46

Biere.
              • bertrada Re: Wajda skończony? 21.05.09, 11:24
                W jednym z wcześniejszych wywiadów Młynarska powiedziała, że rodzice chcieli być
                z nią na planie, tylko ona się nie zgodziła, bo chciała poczuć się dorosła. A
                przecież rodzice na planie to obciach. I w związku z tym zafundowali jej
                jakiegoś opiekuna, nauczyciela matematyki, żeby w wolnych chwilach pomiędzy
                zdjęciami nadrobił z nią szkolne zaległości. Młynarska nigdy prymuską nie była i
                do tego cały czas się przyznaje. No i ten korepetytor zamiast ją uczyć i jej
                pilnować, to imprezował się z ekipą filmową. A Paulina była zostawiona sama
                sobie, co się jej bardzo podobało.

I druga rzecz jest taka, że scenariusza nie zmienia się w trakcie kręcenia
                filmu. nie jestem filmowcem, ale z tego co wiem, to zdjęcia to końcowy etap
                produkcji. Wcześniej wszystko musi być zapięte na ostatni guzik. Scenariusz jest
                zamknięty, porobione są szkice poszczególnych kadrów, zrobiony jest harmonogram
                prac i trzeba się zmieścić z terminem i budżetem. I aktorzy, którzy podpisują
                kontrakt, wiedzą dokładnie krok po kroku w czym biorą udział i co się w danym
                dniu będzie działo. I wątpię, żeby Młynarska i jej rodzice nie wiedzieli na co
                się decydują.

Młynarska wygląda na osobę mocno niezrównoważoną psychicznie. Sprawia wrażenie
                typowej neurotyczki, której wszystko jest źle, całe życie jest nieszczęśliwa a
                cały świat istnieje tylko po to, żeby ją gnębić.
                • bri Re: Wajda skończony? 21.05.09, 11:49
                  Znaczy się skoro poszła na randkę, ubrała w seksowną sukienkę i
                  wypiła drinka, którego jej postawiłem, to znaczy, że zgodziła się na
                  seks?

To była 15-letnia dziewczyna. Może jej się wydawało, że da radę, ale
                  jak przyszło to zrobić okazało się, że to nie takie proste.

W związku z opowiedzianą przez nią historią nic się nie stanie, a
                  jakikolwiek szum ucichnie błyskawicznie. Więc jeśli to miał być
                  lans, to się nie bardzo uda.
                  • dzagreus Re: Wajda skończony? 21.05.09, 12:11
                    W schow biznesie robią różne rzeczy dla popularności, ale w tym wypadku to
                    naprawdę nie ma się czym chwalić.

Uważam, że dobrze się stało, bo takich świętych krów, o których nie można
                    powiedzieć prawdy jest pewnie i wielkim teatrze i showbiznesie znacznie więcej.
                    Wszyscy mieli pretensje do córki Osieckiej, że wyjawiła problem Agnieszki z
                    alkoholem. Pojawiły się głosy jak tak można mówić o naszej poetce. A nikt się
                    nie zastanowił, że to córka była przez to w niekomfortowej sytuacji, musiała z
                    nią mieszkać, żyć. W przypadku Młynarskiego mamy podobną sytuację. Choroba
                    dwubiegunowa, raz do rany przyłóż, raz bez kija nie podchodź...A na zewnątrz
                    wszystko cacy, błękitne wesołe oczka, uwodzące publiczność. A tak na marginesie
                    to matka wykazała się skrajna nie odpowiedzialnością, żeby z chorym człowiekiem
                    zrobić sobie dzieci.

• bertrada Re: Wajda skończony? 21.05.09, 13:18
                    Zapewne przeceniła swoje możliwości. Ale też nie jest tak, że nie mogła się
                    wycofać. To nie była byle jaka osóbka, z którą Wajda mógł robić co zechciał. W
                    końcu Młynarscy byli liczącą się rodziną i jakby zrezygnowała z pracy albo
                    chociaż powiadomiła rodziców, że już ma dość, to nie wierzę, że nic by z tym nie
                    zrobili.

Co nie znaczy, że usprawiedliwiam Wajdę i cała ekipę filmową. Kiedyś też był
                    szum, bo kobieta, która grała jako dziecko w jednym z jego filmów, też skarżyła
                    się, że była źle traktowana na planie. Że Olbrychski jej ręce wykręcał i że
                    jakieś drastyczne sceny, to była prawda a nie gra aktorska. Chyba o 'Brzezinę'
                    chodziło.
                    • bri Re: Wajda skończony? 21.05.09, 13:42
                      Mogła. Dlatego może uczciwiej byłoby mówić, że pod wpływem presji
                      zrobiła coś, czego tak naprawdę nie chciała. O gwałcie raczej nie
                      może być mowy, mimo, że równowagi sił nie było: z jednej strony 15-
                      latka, z drugiej strony cała ekipa filmowa + miszcz.
                  • xvqqvx Re: Wajda skończony? 22.05.09, 21:05
                    > W związku z opowiedzianą przez nią historią nic się nie stanie, a
                    > jakikolwiek szum ucichnie błyskawicznie. Więc jeśli to miał być
                    > lans, to się nie bardzo uda.
                    Przecież tu chodzi o jasny przekaz typu "Widziecie, jak mogę wam
                    narobić obok pióra. A teraz szabko wystarajcie się o fajną rólkę i
                    kilka chałturek dla mnie, bo inaczej zobaczycie, co jeszcze mogę
                    nagadać.".
                    I szum szybko ucichnie, ale Paulina M. będzie miała już fajną rólkę
                    i kilka chałturek, co było jej celem.
                • six_a Re: Wajda skończony? 21.05.09, 12:26
                  >> Młynarska wygląda na osobę mocno niezrównoważoną psychicznie. Sprawia
                  wrażenie typowej neurotyczki, której wszystko jest źle, całe życie jest
                  nieszczęśliwa a cały świat istnieje tylko po to, żeby ją gnębić.

każdy widzi to, do czego mu najbliżej.
                  • dzagreus Re: Wajda skończony? 21.05.09, 12:38
                    Takie dzieciństwo pozostawia po sobie ślady i nawet terapia nie pozwala (jak
                    widać w przypadku pauliny) dojść w pełni do siebie. Ona teraz przegina w druga
                    stronę. Każda nastolatkę, która jest wytapetowana do nieprzytomności (tak się
                    wypowiadała o Toli z blog27) uważa za puszczone dziecko samopas w wielki świat
                    showbiznesu. A jeszcze poucza ludzi jak mają żyć...
                    • dzagreus Re: Wajda skończony? 21.05.09, 12:39
                      Jak myślicie kto jeszcze ma trupy w szafie?
                      • bertrada Re: Wajda skończony? 21.05.09, 13:09
                        Wszyscy mają. Nie sądzę, żeby ktoś kto ma pociąg do showbusinessowego trybu
                        życia, nadawał się na rodzica. No ale problem jest obustronny. Bo też nie dla
                        każdego dziecka będzie to traumatyczne przeżycie. W końcu rodzeństwo Pauliny
                        jakoś sobie radzi. Agata skończyła studia, pracuje jako dziennikarka, życie
                        osobiste układa sobie lepiej lub gorzej ale idzie do przodu. A Paulina
                        podejrzewam, po prostu odziedziczyła po ojcu chorobę, stąd te jej problemy. I
                        myślę, że tej jej córce też nie jest lekko z taką matką. I jak dorośnie, to być
                        może też zacznie ją opluwać w mediach.
                        • bri Re: Wajda skończony? 21.05.09, 13:47
                          A jaki jest showbiznesowy tryb życia?
                          • bertrada Re: Wajda skończony? 21.05.09, 13:51
                            No jak to jaki? Sex, drugs ang rock&roll oczywiście. ;P
                            • bri Re: Wajda skończony? 21.05.09, 13:59
                              E, do tego niepotrzeba showbiznesu.
    • tad9 Wajda 21.05.09, 15:52
      to gwiazda postkomunistycznych salonów. Może wszystko. Weźmy historię z
      Frykowskim i nożem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka