Dodaj do ulubionych

Ile spermy do zapłodnienia?

04.03.10, 12:24
Ile potrzeba spermy do zapłodnienia? Wiem, że to dziwne pytanie. Chodzi mi o
to, czy możliwe jest zapłodnienie jeśli chłopak wkłada palec do pochwy a na
palcu jest odrobina świeżej spermy. Znacie kobietę, która z palcówki zaszła w
ciążę? Bo patrzyłam trochę w internecie i widzę rożne odpowiedzi. Dodam, że w
tym czasie dziewczyna miała dni płodne a spermy było mało, tyle ile na opuszku
palca się zmieści.
Testu ciążowego nie mogę jeszcze wykonać, bo to było wczoraj a do miesiączki
mam 14 dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Ile spermy do zapłodnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:27
      1 plemnik
      • railly Re: Ile spermy do zapłodnienia? 04.03.10, 12:31
        Niezupełnie jeden plemnik. Jeden zapładnia, ale bez tysięcy innych nie dostanie
        się do jajowodu. Polecam:
        forum.gazeta.pl/forum/w,14906,94070379,94070379,teoria_o_1_plemniku_ktory_sie_przecisnal_obalona.html
        Sytuacja z zapłodnieniem palcem z odrobiną spermy jest bardzo mało prawdopodobna.
        • Gość: emka Jeden wystarczy-nie bredź IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 04.03.10, 20:00
          Ejakulat jest mu potrzebny do poruszania się, a nie inne plemniki.
          Wersja ze spermą na placu jak najbardziej skuteczna podczas zapłodnienia.
    • Gość: betka Re: Ile spermy do zapłodnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:02
      Kropla. W jednej kropli są miliony plemników smile
    • Gość: . Re: Ile spermy do zapłodnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 13:33
      o matko dziecko drogie wroc sie na lekcje biologii, w jednej kropli masz miliony
      plemników, to sa mikroskopijne wielkosci..
    • zagadka_78 sprzeczności 04.03.10, 19:36
      Skoro takiej podstawowej rzeczy nie wiesz, to jak wyznaczasz dni
      płodne? Internetowym kalkulatorem?
    • Gość: emka Re: Ile spermy do zapłodnienia? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 04.03.10, 19:54
      Faktycznie "zielona jesteś" i to do bólu.....
      Rozumiem,że na lekcjach biologi na wagarach byłaś.
      • trawa-zielona Re: Ile spermy do zapłodnienia? 04.03.10, 20:02
        Dzień przed spotkaniem z chłopakiem test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, więc
        owulacja miała być 24-36 godzin potem, czyli mniej więcej podczas spotkania.
        Tylko, że ja na początku nie zauważyłam, że chłopak mi wkłada palce umoczone w
        spermie (wcześniej zakończyliśmy ale nie wewnątrz). On mnie chce wrobić w ciążę,
        dziś z nim zerwałam, bo takiemu to nie można ufać. On dokładnie wiedział, że nie
        biorę tabletek i że właśnie mam dni płodne, bo mu powiedziałam.
        • Gość: emka Re: Ile spermy do zapłodnienia? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 04.03.10, 20:11
          "test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, więc owulacja miała być 24-36 godzin potem"

Na temat działania testów owulacyjnych też nic nie wiesz.
          • zawszezabulinka Re: Ile spermy do zapłodnienia? 04.03.10, 20:22
            to nawet dobrze sie sklada ze zerwaliscie - on chce cie wrobic w ciaze ? o zonk
            -skoro to wiesz to po co sie z nim bawisz w seks?
            -jak mozna byc z facetem o odmiennych pogladac nt posiadania dzieci tz ze ty nie
            chcesz a on chce)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka