Dodaj do ulubionych

chlamydia objawy

IP: *.chello.pl 09.03.10, 19:13
Trafiłam w sieci na informacje o chlamydii i wkręciłam sobie, że to mam sad
Jakieś 3 lata temu (niestety krótko po ryzykownym kontakcie seksualnym)
pojawiła się u mnie obfita biała wydzielina z pochwy i jest do dziś. Byłam w
tym czasie u 3 lekarzy i żaden niczego nie zuważył. Cytologia 1, bakterii i
grzybów brak (wiem, że na chlamydię robi się oddzielne badanie), a ja cały
czas czuję, że coś jest nie tak. Czy upławy utrzymujące się tak długo, bez
innych objawów mogą sugerować zarażenie? Do lekarza idę za 2 tyg, ale
strasznie się martwię bo chciałabym niedługo zajść w ciążę. Może ktoś z Was ma
jakieś doświadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: chlamydia objawy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.10, 19:23
      też masz problem z wyszukiwarką?

forum.gazeta.pl/forum/w,216,108330976,108330976,chyba_sie_rozwiode_.html
      • Gość: Ś Re: chlamydia objawy IP: *.chello.pl 09.03.10, 19:29
        Nie mam, niestety tamten wątek w niczym mi nie pomógł.
        • Gość: kicicici Re: chlamydia objawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 20:38
          popros lekarza zeby Ci wymaz zrobil, a sama mozesz prywatnie zrobic badania z
          krwi na chlamydia trachomatis w klasach IgA, IgM, IgG i zobaczysz co Ci wyjdzie.
          Sprawdz to najpierw przed zajsciem w ciaze koniecznie. leczy sie bardzo dlugo,
          ale warto, bo mozna nawet stracic ciaze.
          a co do objawow to kazdy ma roznie, niektorzy nic nie czuja, inni ledwo moga
          usiedziec, wiec tutaj reguly nie ma. istotne jest, ze czujesz, ze cos nie gra
          • Gość: Czasubrak Re: chlamydia objawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 14:10
            Dokładnie, ja miałam diagnozowaną z krwi chlamydię. Miałam plamienia po
            stosunku i problemy z pecherzem. Na początku myślałam, że to nadżerka,
            ale okazało się chlamydią sad Dostałam Cipronex, moj chłopak też i
            objawy minęły, wiec to musiało być to.
            • Gość: Ś Re: chlamydia objawy IP: *.chello.pl 10.03.10, 14:46
              A długo się leczyliście?
              Ja wiem, że można nie mieć objawów, ale wydawało mi się że jak one się już
              pojawią to raczej będą się nasilać, ale mogę się mylić...
    • Gość: J Re: chlamydia objawy IP: 86.96.227.* 10.03.10, 21:35
      Zrob badania. Leczy sie antybiotykiem - szybko i skutecznie.
      • minniemouse Re: chlamydia objawy 11.03.10, 07:11
        Zrob badania. Leczy sie antybiotykiem - szybko i skutecznie.

Zrob koniecznie badania specjalnie na Chlamydie, zwlaszcza jesli mialas juz sex - waginalny analny lub oralny.
        a zwlaszcza bez zabezpieczenia. nie wiem na co czekasz.
        Chlamydia moze prowadzic do poronien,
        a dla dziecka jest niebezpieczna bo moze powodowac zapalenie spojowek grozace slepota i choroby pluc i w ogole drog oddechowych.

badanie jest proste ale leczenie juz nie zawsze bo Chlamydia lubi wracac. tak ze dobrze jest po jakims czasie dla pewnosci ponownie sie zbadac.

Minnie
        • Gość: Ś Re: chlamydia objawy IP: *.chello.pl 11.03.10, 22:03
          Czekam na wizytę. Do niedawna właściwie nie wiedziałam o tej chorobie, a lekarze
          uspokajali, że jestem zdrowa i nie ma sensu robić dodatkowych badań sad
          • minniemouse Re: chlamydia objawy 11.03.10, 23:33
            a lekarze
            uspokajali, że jestem zdrowa i nie ma sensu robić dodatkowych badań

No tak sad
            Lekarze sa czesto bezmyslni, rzeczywscie. dobrze ze teraz wiesz na co zwrocic
            uwage i wiesz o Chlamydii.
            zbadaj sie na to koniecznie, zawsze lepiej miec pewnosc i negatywny wynik, nic
            nie wiedziec a miec to.

zycze aby byl negatywny, mimo wszystko smile

Minnie
    • marzena_bajewicz Re: chlamydia objawy 12.03.10, 12:42
      Witam,

Chlamydia trachomatis jest patogenem, który bardzo często przekazywany jest w czasie kontaktów seksualnych. Mogło się tak zdarzyć, że kilka lat temu doszło do zakażenia, a infekcja trwa do dzisiaj dając objawy, które Pani odczuwa. Mogą to być objawy o charakterze nawracającym. Infekcja może również powodować skutki, które nie są widoczne gołym okiem. Długotrwałe zakażenie Chlamydią może tak naprawdę siać spustoszenie w całym organizmie, prowadząc m.in. do bezpłodności, czy też poronień. Dlatego też tak ważne jest odpowiednie zdiagnozowanie i leczenie infekcji. Istnieją testy genetyczne, które są w stanie jednoznacznie wykazać obecność Chlamydii. Materiał do takich badań pobiera się u ginekologa (analogicznie, jak do cytologii), a wyniki uzyskiwane są po kilku dniach. Z wynikiem badania należy udać się do lekarza, który w razie infekcji zleci odpowiednią kurację antybiotykową. Szerszych informacji na temat diagnostyki zakażeń chlamydialnych udziela laboratorium testDNA.

pozdrawiam,
      Marzena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka