Dodaj do ulubionych

Słabo mi, zawroty głowy

IP: *.serv-net.pl 04.09.10, 13:59
ostatnio dość często mam zawroty głowy, jest mi słabo czuję, że mogę zemdleć.
jestem nerwowa (za parę dni spodziewam się miesiączki)

dwa tygodnie temu było mi w domu tak słabo, że pojechałam do lekarza, okazało
się, że ciśnienie mam 90/60, dostałam kroplówkę i tabletki do brania w domu

teraz znowu to samo. szłam dziś do miasta i poczułam się słabo, tak dziwnie w
głowie.

praktycznie cały czas mam czarne plamki przed oczami

robiłam wyniki, ob, morfologia tsh, elektrolity, cukier, wszystko w normie.

często zdarzają mi się też poranne biegunki i skurcze brzucha.

może to z nerwów? napięcie przedmiesiączkowe??
Obserwuj wątek
    • Gość: McVities Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 04.09.10, 18:30
      zelazo tez w normie?ja tak mialam przy anemii.takie dolegliwosci mozliwe tez sa
      przy nerwicy.
      • Gość: kaska-pelaska Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.serv-net.pl 04.09.10, 21:47
        a żelazo jaki ma oznacznik?

miałam robione 2 badania w ciągu 3 tygodnie, raz miała trochę więcej krwinek
        czerwonych (badanie podczas miesiączki)

jak można zbadać czy mam nerwicę??

• Gość: . Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 14:34
      nerwica?
      • Gość: . Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 14:37
        nerwicy nie da sie wybadac, musisz isc pogadac z lekarzem, on oceni ;] po drugie
        nie wiem kto ci madry polecil robienie wynikow badan podczas okresu uncertain przeciez
        tak sie nie robi..powtorz badania ale tak tydzien po miesiaczce jak juz organizm
        dojdzie do siebie..wracajac do nerwicy - czesty objaw, ze robi ci sie słabo -
        gdy wychodzisz własnie do ludzi, stoisz w tramwaju, autobusie ..przy nerwicy
        mozesz miec wyniki rewelacyjne a i tak zemdlajesz na srodku ulicy..
        • monikaaa222333 Re: Słabo mi, zawroty głowy 09.09.10, 20:47
          hmmm...moim zdaniem albo stres albo poprostu niedobor żelaza ,magnezu..ja tak miałam
    • Gość: kaska-pelaska Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.serv-net.pl 05.09.10, 19:12
      ale wyniki miałam też robione tydzień temu czyli po i przed miesiączką

dziś czuję dziwne prądy w głowie, jakby na samej górze.

• Gość: sal Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.10, 21:43
        Tylko psychiatra ci pomoze, bo to typowe objawy nerwicy. Nie zwlekaj, idz i porozmawiaj z nim.
        • Gość: kaska-pelaska Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.serv-net.pl 05.09.10, 22:01
          dziękuję za odp

nie wiedziała już do kogo się udać

to mrowienie, prądy w głowie, myślałam że coś się dzieje, bo już człowiek nie
          wiem co robić.
          jestem sama z córeczką i bałam się, że coś mi się stanie w sensie poważna
          choroba wewnętrzna

dziś badałam ciśnienie i glukozę po posiłku i po wypiciu kawy rozpuszczalnej

cukier 65, ciśnienie 115/60

• Gość: kaska-pelaska Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.serv-net.pl 05.09.10, 22:02
            mam jeszcze pytanie, czy psychiatra a psycholog to duża różnica?

mieszkam w małym miasteczku i wiem, że mamy pryw gab w którym przyjmuje psycholog
            • Gość: hela Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.10, 23:49
              Nerwice leczy sie u psychiatry, a on moze pozniej skierowac cie do psychologa jezeli dojdzie do
              POWODOW twoich lekow. Zycze powodzenia.
    • Gość: kaska-pelaska Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.serv-net.pl 08.09.10, 19:18
      byłam dziś w lekarza z wynikami, pokazałam wszystkie badania.

stwierdził, że z tego co mówię to jest to nerwica wegetacyjna (?)
      owszem jestem nerwus ale w szoku jestem, że to nerwica

dostałam lek na jelita i na uspokojenie Pramolan,

teraz myślę, że wybiorę się do psychiatry niedługo, bo ten dziś to internista był.
      • Gość: janka Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.10, 21:39
        Idz teraz do psychuatry, a on ci pomoze. nerwice trzeba leczyc, bo w koncu nie bedziesz mogla w ogole normalnie funkcjonowac.
        P.S. Przy nerwicy wcale nie musisz byc nerwowa. Znam osobe juz od 20 lat, ktora jest super spokojna i mila kobieta, a nerwica lekowa utrudnia jej zycie od momentu urodzenia dzeicka, czyli juz 19 lat. Chodzi jednak od 19 lat do psychiatry, aby moc normalnie pracowac, latac na urlopy itd. Powodzenia Ci zycze, wszystko bedzie dobrze.
        • Gość: kaska-pelaska Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.serv-net.pl 09.09.10, 19:29
          u mnie nerwy zaczęły sie też po urodzeniu dziecka

mieszkałam z rodzicami mama doprowadzała mnie do mocnych stanów nerwowych. bardzo źle wspominam pierwsze 4 lata życia mojego dziecko i baaardzo mi smutno z tego powodu sad byłam okropnie nerwowa i mam do siebie żal że nie dałam jej tego co powinnam.

teraz jest lepiej ale mój organizm szaleje
    • mamajulki05 Re: Słabo mi, zawroty głowy 10.09.10, 18:38
      Nerwica wegetatywanasmilecierpie na to samo,niestetysad
    • Gość: Misia Re: Słabo mi, zawroty głowy IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 16:03
      Hey ;P mam dokładnie tak samo tylko mi sie jeszcze trzęsą nogi czasem jak ide spac mi sie wydaje ze to może być z nerwów chociasz nie chce iść do lekarza bo wiem ze jak zaczne leczenie to będzie sie ciogło w nie skończonoś . . . . .jestem dosyć zerwowa (i tez spodziewam sie nie długo miesiączki )chociasz nie mam tak przed każda .i to dzowne uczucie w głowie nie do opisania czasem wydaje mi sie ze mdleje . Byłam dzis w miescie i zrobiło mi sie strasznie słabo nie mogłam sie na niczym skupic poszłam do apteki i kupiłam magnez "MGB6"i poczułam się troszke lepiej . nie wiem od czego to może być ale wiem ze ma tak bardzo wiele osób więc powodzenia w walce z tą dziwnądolegliwością ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka