Dodaj do ulubionych

włosy - problem

IP: *.veritydevelopment.com 05.10.10, 10:03
Witam, Czy jest tu jakaś osoba która miała problem z wypadaniem włosów?
Jakie badania warto zrobic ida do lekarza z tym problemem? Wolałabym wcześniej sie przygotowac a nie biegac kilka razy po skierowanie, na badania i znowu po opinie - nie mam czasu - dlatego wcześniej wolałabym zrobic badania... nie do końca wiem jakie?
Może ktos mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • milenijna.zmora Re: włosy - problem 07.10.10, 10:18
      hej, nie wiem jaka jest u ciebie przyczyna wypadania włosów - mi wypadały po ostrej diecie.. (tak, o tych skutkach ubocznych diet nie mówią) natomiast zamiast czekać pół roku na wizytę radzę ci pójść na konsultację do lekarza medycyny estetycznej - ja np byłam salonie Ce-Ce i tam jest za darmo. Mi wybrali zabieg mezoterapi skóry głowy, który zapobiega wypadaniu i pobudza nowe włoski do wzrostu i potwierdzam że to nie tylko puste gadanie smile
      • Gość: resta Re: włosy - problem IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.10, 23:46
        Najpierw szczegolowe badanie krwi na "wsystko", a glownie tarczyce u lekarza ogolnego, a pozniej skierowanie do dermatologa, jezeli wyniki sa idealne, jak to bylo w moim przypadku. Nigdy w zyciu nie stosowalam tez zadnej diety, wiec tylko dermatolog, ktory powyrywa ci kilkanascie wlosow z cebulkami i przebada...
        • anabel7 Re: włosy - problem 08.10.10, 10:32
          1. Morfologia, OB, żelazo, TSH (hormon tarczycy), jeśli TSH bedzie za wysokie lub za niskie, lekarz zleci badana na pozostałe hormony .
          2. Skierowania do dermatologa nie potrzeba.
          • domiska75 Re: włosy - problem 08.10.10, 16:05
            Dobry wynik TSH nie oznacza braku problemów z hormonami. A jak u ciebie z cerą, okresem? U mnie wypadanie włosów było spowodowane za wysokim poziomem męskich hormonów, tak więc jeśli dermatolog nie określi przyczyny i badania ogólne krwi będą w porządku - idź do endokrynologa.
            • anabel7 Re: włosy - problem 08.10.10, 16:42
              sorrki ,to przejezyczenie - chodziło mi o pozostałe hormony tarczycy, tj. T3 i T4.
              domiska ma rację co do dominacji hormonów męskich i to trzeba zbadac u endokrynologa (o zgrozo, u nas pół roku czekania na wizyte)
    • super_martyna_27 Re: włosy - problem 16.10.10, 14:59
      hej, mi też wypadały włosy i to na potęgę, miałam badania krwi, okazało się, że mam mało żelaza, brałam tabletki i mimo, że poziom żelaza się zwiększył to i tak na włosy mi to niewiele pomogło I tak przez około rok-dwa, a później powoli się zmniejszało to wypadanie, także mam nadzieję, że u Ciebie będzie to szybszy proces wink Jakbyś chciała przeczytać: wypadanie włosów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka