22.01.11, 23:51
Witam

Mam pytanie dotyczące chorób gardła. Miesiąc temu przeszłam lekkie zapalenie zatok, zdarza mi się to co jakiś czas. Zaraz po wyleczeniu zaczęło boleć mnie gardło. Ból jakby wędrował z niższych partii gardła aż do dziś do bardzo wysokiego miejsca w przełyku. Towarzyszy tez temu uczucie jakiegoś ucisku w przełyku. Dzisiaj jednak mimo, że ból już prawie ustępuje musiałam odkaszlnąć i okazało się, że wyplułam strup i flegmę. Czym to może być spowodowane? Czy ma to związek z zatokami? Dodam, że nie mam żadnych innych objawów(gorączka, osłabienie) poza zajadem, którego nie potrafię wyleczyć od ponad miesiąca i podejrzewam, że ma to coś wspólnego z gardłem.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: strupy 23.01.11, 20:20
      nie doleczylas zatok,wydzielina nadal splywa po tylniej scianie gardla,do tego okres grzewczy i suche powietrze w domu.Tez mi sie zdarza taka sytuacja jak opisalas dlatego staram sie kazdego wieczora stawiac na grzejniku w duzym,plaskim naczyniu wode z kilkoma kroplami olejku do inhalacji.Badanie u laryngologa za pomoca kamery robilam pol roku temu,wszystko w porzadku z moim gardlem i krtania.
      • sulikatka Re: strupy 24.01.11, 15:44
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. To mnie uspokoiło. Inhalacje robię częstosmile A tak na marginesie jak się leczy (dolicza) zatoki? Pytam, bo ja w gruncie rzeczy zawsze sama się leczę, tzn. przeczekuję...
        • aaaniula Re: strupy 24.01.11, 17:04
          No i to są właśnie efekty przeczekiwania i samoleczenia. Miską z wodą na kaloryferze się nie wyleczysz.
    • nglka Re: strupy 24.01.11, 17:53
      to najpewniej skrzep,który spłynął z zatok
      takiego stanu nie leczy się domowymi sposobami, to już przewlekłe zapalenie zatok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka