Dodaj do ulubionych

Ból przy oddawaniu moczu??!!

03.05.04, 12:47
Co może być przyczyną pieczenia i bólu podczas siusiania?Zauwazylam to po ok
2 dniach od ostatniego stosunku.Czy mogło nastąpić podrażnienie cewki
moczowej??
Obserwuj wątek
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 17:26
      też tak miałam ... tylko że przyplatalo zapalenia pecherza moczowego ... ;-(
      kup sobie urosept w tabletkach ale to tylko doraznie ... wizyta u lekarza
      konieczna ... szkoda sie meczyc wink choc mi po samym urosepcie minelo ... ale
      na jak dlugo to nie wiem ;-((((((((
    • martini_very_bianco Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 19:08
      dopisuje sie, moze zapalilas sobie pecherz albo cewke moczowa niezaleznie od
      seksusmile. Pij napar z pietruchy na sposob makrobiotyczny warzony: litr zimnej
      wody na kilogram warzyw, na wolniutkim ogniu przez kilka godzinsmile. Wyleczyc
      moze nie od razu wyleczy, bo daje rade w poczatkowym stadium choroby, ale
      wspomaga kuracje przepisane przez lekarza

16%VOL
      22%VAT

forum homeopatyczne o niehomeopatycznej liczbie watkow
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • vecka Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 21:25
        Jezeli nie bedziesz robic w najbliższym czasie posiewu moczu, co trzeba zrobić
        przed wzięciem jakiejolwiek antybiotyku lub środka sezynfekującego drogi
        moczowe, to kup sobie mącznice lekarska w zeielarskim...Na pewno pomoże, ale
        antybiotyk raczej trzeba wziąć. To zapenie bakteria coli z odbytu, która się
        przedostała do dróg moczowych po stosunku i spowodowała zapalenie
        pęcherza...Poza tym dużo pij, ile się da, żebyś często sikała, bo im częściej
        będziesz siakć, tym ten pęcherz bardziej bedzie się płukać i bakterie nie bedą
        sie tak mnożyć...Poza tym zakwaszaj mocz witaminą C, możesz kupić sobie sok z
        żurawin, bardzo duzo ma wit. C i zakwasza mocz...,takiego moczu nie lubią
        baktrerie....Pozdrawiam....
        • annuczek Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 22:47
          vecka - nie śpiesz się tak z diagnozą! i nie zastraszaj od razu dziewczyny
          antybiotykami!

Podczas stosunku mogła zostać podrażniona cewka (zdarza się) i stąd
          najprawdopodobniej zapalenie (aby na przyszłość unikać - warto zastanowić się
          nad zmianą pozycji lub - przed stosunkiem pić wodę, można podjąć pewne
          działania profilaktyczne - farmakologiczne - witamina C, urosept, furagin lub
          po prostu jeść kwaśne rzeczy wink ).

Na teraz zgodzę się jednak z Tobą vecka, że założycielka wątku powinna DUŻO pić
          (czystej wody - z 3 litry dziennie). Witamina C i Urosept też są dobrymi
          rozwiązaniami. Jeżeli nie przejdzie w ciągu kilku dni - wizyta u lekarza
          KONIECZNA, ale przed nią warto sobie zrobić posiew moczu (najlepiej rano -
          pierwsze oddanie moczu; pojemniki dostaniesz w aptece; lekarz na pewno będzie
          chciał takie badanie zobaczyć). Pewnie wówczas zostanie zapisany Furagin. Po
          skończeniu kuracji (bodaj tydzień po) - badanie moczu trzeba powtórzyć.
          Antybiotyk dopiero wtedy, gdy powyższe działania nie pomogą. Nie ma się czym
          martwić smile
          • magdulka26 Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 04.05.04, 16:28
            Ja mogę Ci polecić nasiadówki z ziółek,sama już 2 razy miałam zapalenie
            pęchęrza i wiem co to znaczy (męki nie z tej ziemi).Zaparz sobie
            rumienek,szałwię i posiedź na tym ciepłym wywarze pomoga na 100%.Acha i jak
            będziesz już siedziała to okryj sie kocykiem lub ręcznikiem żeby jak najmniej
            ciepła uciekało.
            • martini_very_bianco Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 04.05.04, 17:13
              ale to moze byc tez bakteryjne i wtedy nasiadowek trzeba raczej unikac, bo
              bakteryjki intensywniej namnazaja sie w cieplesad

16%VOL
              22%VAT

takei tam...forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
    • monika.antepowicz Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 05.05.04, 20:34
      mogło-na razie mozna zastsowac urosept ale w razie utrzymywania dolegliwosci
      nalezy wykonać posiew moczu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka