laros 03.05.04, 12:47 Co może być przyczyną pieczenia i bólu podczas siusiania?Zauwazylam to po ok 2 dniach od ostatniego stosunku.Czy mogło nastąpić podrażnienie cewki moczowej?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczynka_bez_zapalek Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 17:26 też tak miałam ... tylko że przyplatalo zapalenia pecherza moczowego ... ;-( kup sobie urosept w tabletkach ale to tylko doraznie ... wizyta u lekarza konieczna ... szkoda sie meczyc choc mi po samym urosepcie minelo ... ale na jak dlugo to nie wiem ;-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 19:08 dopisuje sie, moze zapalilas sobie pecherz albo cewke moczowa niezaleznie od seksu. Pij napar z pietruchy na sposob makrobiotyczny warzony: litr zimnej wody na kilogram warzyw, na wolniutkim ogniu przez kilka godzin. Wyleczyc moze nie od razu wyleczy, bo daje rade w poczatkowym stadium choroby, ale wspomaga kuracje przepisane przez lekarza 16%VOL 22%VAT forum homeopatyczne o niehomeopatycznej liczbie watkow forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
vecka Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 21:25 Jezeli nie bedziesz robic w najbliższym czasie posiewu moczu, co trzeba zrobić przed wzięciem jakiejolwiek antybiotyku lub środka sezynfekującego drogi moczowe, to kup sobie mącznice lekarska w zeielarskim...Na pewno pomoże, ale antybiotyk raczej trzeba wziąć. To zapenie bakteria coli z odbytu, która się przedostała do dróg moczowych po stosunku i spowodowała zapalenie pęcherza...Poza tym dużo pij, ile się da, żebyś często sikała, bo im częściej będziesz siakć, tym ten pęcherz bardziej bedzie się płukać i bakterie nie bedą sie tak mnożyć...Poza tym zakwaszaj mocz witaminą C, możesz kupić sobie sok z żurawin, bardzo duzo ma wit. C i zakwasza mocz...,takiego moczu nie lubią baktrerie....Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
annuczek Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 03.05.04, 22:47 vecka - nie śpiesz się tak z diagnozą! i nie zastraszaj od razu dziewczyny antybiotykami! Podczas stosunku mogła zostać podrażniona cewka (zdarza się) i stąd najprawdopodobniej zapalenie (aby na przyszłość unikać - warto zastanowić się nad zmianą pozycji lub - przed stosunkiem pić wodę, można podjąć pewne działania profilaktyczne - farmakologiczne - witamina C, urosept, furagin lub po prostu jeść kwaśne rzeczy ). Na teraz zgodzę się jednak z Tobą vecka, że założycielka wątku powinna DUŻO pić (czystej wody - z 3 litry dziennie). Witamina C i Urosept też są dobrymi rozwiązaniami. Jeżeli nie przejdzie w ciągu kilku dni - wizyta u lekarza KONIECZNA, ale przed nią warto sobie zrobić posiew moczu (najlepiej rano - pierwsze oddanie moczu; pojemniki dostaniesz w aptece; lekarz na pewno będzie chciał takie badanie zobaczyć). Pewnie wówczas zostanie zapisany Furagin. Po skończeniu kuracji (bodaj tydzień po) - badanie moczu trzeba powtórzyć. Antybiotyk dopiero wtedy, gdy powyższe działania nie pomogą. Nie ma się czym martwić Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 04.05.04, 16:28 Ja mogę Ci polecić nasiadówki z ziółek,sama już 2 razy miałam zapalenie pęchęrza i wiem co to znaczy (męki nie z tej ziemi).Zaparz sobie rumienek,szałwię i posiedź na tym ciepłym wywarze pomoga na 100%.Acha i jak będziesz już siedziała to okryj sie kocykiem lub ręcznikiem żeby jak najmniej ciepła uciekało. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 04.05.04, 17:13 ale to moze byc tez bakteryjne i wtedy nasiadowek trzeba raczej unikac, bo bakteryjki intensywniej namnazaja sie w cieple 16%VOL 22%VAT takei tam...forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Ból przy oddawaniu moczu??!! 05.05.04, 20:34 mogło-na razie mozna zastsowac urosept ale w razie utrzymywania dolegliwosci nalezy wykonać posiew moczu Odpowiedz Link Zgłoś