Dodaj do ulubionych

czy zna ktos provag żel?

IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 09:55
Witam, pytanie jak w temacie, kupiłam sobie ten żel i zastanawiam się na jak długo wystarcza takie opakowanie?????
Obserwuj wątek
    • zosia-kasia Re: czy zna ktos provag żel? 15.04.11, 13:42
      Nie wiem na ile wystarczy cały żel-używam od około miesiąca i jeszcze jest. Zaczęłam go stosować, bo uczuliły mnie dwa płyny do higieny intymnej w tym jeden z korą dębu-chyba właśnie przez tą korę. Po tym żelu jest ok-jest dobrze nawilżający.
    • Gość: sasanka Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 08:11
      dzięki za odpowiedzi, jak starcza na dłużej niz miesiąc to i tak jest wydajny bo kosztuje u mnie jakieś 14 zł. Beata provag żel to nie żel intymny tzn. ułatwiający zbliżenia tylko taki antybakteryjny i też z kwasem mlekowym.
      • Gość: Beata Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 16:17
        Wiem wiem, że nie jest to żel intymny do współżycia, ale to tym bardziej lepiej stosować na co dzień coś, co nie zawiera substancji zapachowych. Wiem, co mówię, bo miałam od lat problemy z infekcjami i robiłam co mogłam. Ostatecznie pomaga kontrola poziomu hormonów, łykanie probiotyków ginekologicznych i EWENTUALNIE płyn do higieny z kwasem mlekowym. Ogólnie zauważyłam, ze im mniej się aplikuje dopochwowo, tym jest lepiej.
    • malgosiek2 Ale autorka wątku nie potrzebuje kryptoreklamy 27.06.11, 10:23
      owego produktu tylko pytała o coś zupełnie innego, a mianowicie

sasanka 14.04.11, 09:55

Witam, pytanie jak w temacie, kupiłam sobie ten żel i zastanawiam się na jak długo wystarcza takie opakowanie?????
      • czesiazklanu Re: Ale autorka wątku nie potrzebuje kryptoreklam 27.06.11, 11:26
        Mnie starcza Provag Żel na przynajmniej 1,5 miesiąca spokojnie. Mała tubka ale wydajna.
        • Gość: Taraaaa Re: Ale autorka wątku nie potrzebuje kryptoreklam IP: *.124.6.164.szara.net.pl 29.06.11, 09:35
          A mnie starcza Provag Żel nawet 2 miesiace. Owszem oszczędnie go stosuje ale małe opakowanie a takie wydajne. Mam zamiar kupic nowa tubka w necie bo widze ze taniej kolo 16 zl a umnie w aptece znacznie drożej ...
    • Gość: ona Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.4web.pl 23.08.11, 11:02
      Provag żel to świnstwo nafaszerowane chemią i dodatkiem zapachowym- miałam po nim jeszcze większe problemy. Też przeszukiawalam fora i inne badziewne reklamy dotyczace higieny intymnej.To moze pomoc osobie zdrowej w nawilzeniu- chociaz to watpliwa sprawa w zwiazku z tym, ze jest mocno perfumowany. Biomed Kraków ma dobry priobiotyk oparty na badaniach w Polsce i mozna z tego skorzystac..ale czemu wymyslili takie świnstwo jak ten żel?- trudno odpowiedzieć na to pytanie.
      Ja odradzam stosowania provag żel na podrażnenia intymne zwiazane z grzybica albo innym schorzeniem bo to moze pogorszyc stan jeszcze bardziej.
      Mam wrażenie,że czasami wchodzą tutaj osoby, ktore reklamuja rózne środki po to aby je kupować a firmy farmaceutyczne zbijaja na tym kasę.
      • Gość: karolina_1234 Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.ists.pl 23.08.11, 11:15
        chyba strasznie sie zrazilas do tego produktu, nie wiem czemu, bo ja go uzywam i jestem zadowolona, kiedys mialam grzybice, na szczescie wyleczylam sie z niej, teraz dla zapewnienia ochrony przed powrotem grzyba stosuje ten zel razem z probiotykami doustnymi. Myśle ze to dobre polaczenie. Jestem zadowolona z efektów. Dodatkowo kiedy czuje ze mam podraznione miejsca intymne np przez zbyt obcisla bielizne albo jazde na rowerze to dodatkowo smaruje sie tym zelikiem dla zlagodzenia nieprzyjemnego odczucia. Jak ktos nie ma ochoty go stosowac to przeciez nie musi ale po co wypisywac takie nieprawdziwe rzeczy, ze moze pogorszyc zdrowie?? cos mi tu pachnie niezdrowa konkurencja;/
        • Gość: ona Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.4web.pl 24.08.11, 11:25
          to nie żadna konkurencja -własnie zauważyłam, ze jak napiszę o tym co mi sie przytrafilo z tym zelem... to zaraz pojawia sie kilkanascie komenatrzy zachwalajace ten produkt...a to co robicie to jest tzw. marketing szeptany, po to by ludzie kupowali produkt, ktory jest do "bani"
      • Gość: mania Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 11:04
        provag żel jest dobry np. po miesiaczce, kiedy miejsca intymne moga być delikatnie podraznione, albo w podróży, czy po basenie. nie polecam do leczenia grzybicy czy infekcji. jesli używa się wyłacznie provagu przy grzybicy nic dziwnego, że swędzi coraz bardziej. z tego co mi wiadomo grzyba leczy się np. clotrimazolum w połączeniu z jakimś probiotykiem. chemią nafaszerowany jest praktycznie każdy produkt, który kupujemy, nawet jabłko w warzywniaku wink
    • Gość: karolina_1234 Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.ists.pl 23.08.11, 11:21
      zgadzam sie z Toba, ja też lubie ten zapaszek provagu smile)
      • Gość: ona skład provag żel IP: *.4web.pl 24.08.11, 11:59
        ...zapaszek smile a potem będą problemy, jak nie dziś to pózniej...trochę pomyszkowałam i polecam również zapoznać się z tym co tutaj zamiesciłam...sprawdzic tak na prawdę co zawiera ten produkt:
        Lactobacillus ferment: wyciag z fermentacji bakterii Lactobacillus, jedna z wielu technik otrzymywania: w wyniku fermentacji gliceryny, hydrolizowanej kazeiny, laktozy, rozgniecionego barwinka różyczkowego (Catharanthus roseus, Apocynaceae) i wyciągu z drożdży przez bakterię Lactobacillus.
        - Aqa- woda
        - Glikol propylenowy: alkohol dwuhydroksylowy,mieszanina racemiczną- dodany tylko po to aby inne składniki dobrze się wymieszały ze sobą. Ma też własciwosci nawilzające.
        -glicerin ( gliceryna): alkohol trójwodorotlenowy,rozpuszczalnik tłuszczów stosowany do produkcji kremów, mydeł itp.
        -hydroxypropyl methylcellulose: inaczej hydroksypropylometyloceluloza,emulgator, stabilizator, środek wypełniający, przeciwzbrylający oraz nośnik. uzywana też w produktach spożywczych. W przypadku spożycia nadmierna jej ilość może wywołać biegunkę, zaparcia lub problemy jelitowe
        - phenethyl alcoholalkohol: inaczej beta-fenyloetylowy,benzylokarbinol-związek aromatyczny, zawarty m.in. w olejkach eterycznych.Ma działanie bakteriobójcze, dzięki czemu jest konserwantem i ma również własności nawilżające.
        - caprylyl glycol: glikol kaprylowy, emolient, ułatwia rozprowadzanie kosmetyku.
        -parfum: środek zapachowy o nieznanym pochodzeniu
    • Gość: ona Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.4web.pl 24.08.11, 11:29
      kazdy jest inny to fakt, ale produkt ktory jest niby na dolegliwosci kobiece lagodzacy niby swedzenie i podraznienie nie powinien zawierac w swoim skladzie tyle srodka zapachowego. Lepiej jak by nie bylo takich dodatkow, po co ma ten srodek pachniec?
      • Gość: lulaj Re: czy zna ktos provag żel? IP: 93.159.164.* 24.08.11, 12:34
        smile dziwna dyskusja jak dla mnie, rozumiem ze napewno marketing szeptany wystepuje i jest jego pelno w necie i czasme go widac czasem nie, ale po to jest to forum gdzie kobiety mogą wypowiadac sie na wstydliwy dla nich temat ten post temat został sworzony tylko o provagu wienc wszytkie sie wypowiadamy na ten konkretny temat, dziwnym by bylo jak by do tego watku ktos zachwalal iboprom albo nie wiem viagre to by bylo dla mnie podejrzane. Ale tu wymieniamy swoje opinie tak mi sie przynajmniej wydaje. Jedne pisza ze jest lepszy druga ze gorszy ale pisanie ze ktorejs ten produkt nie podpasowal i zarzucanie wszytkim innym dziewczynom ze mowia nie prawde i pewnie pochwe maja juz cala zarosnieta grzybem ale i tak pisza pozytywy zeby firma miala profity WTF? smile moze poprostu masz inne potrzeby jestes bardziej delikatna, tak jak mowilam wyzej nie znam zadnych produktow które są przeciw jakims obijawom a po zastosowaniu jeszcze bardziej je wzmagają smile jeszcze dam sie przekonac ze nic nie zadziałały ale zadna firma nie pozwoli sobie wypuscic zelu na swedzenie po ktorym swedzi jeszcze bardziej i jeszcze bardziej piecze... jesli chodzi o sklad to wlasnie na niego sie patrze i przegllondam inne moje tubki... na ktorych o dziwo jest pelno takich samych skladnikow , czego oczekujesz po produkcie farmaceutycznym logicznym jest ze bedzie mial takie subtancje konserwany to nie jest sok jedno dniowy, jak chcesz stosowac nature to spozywaczak drożdze w tubce, to dopiero jest natura pelna geba, i nie ma o dziwo zadnych konserwantow.
        • Gość: czikaikropka Re: czy zna ktos provag żel? IP: 93.159.164.* 24.08.11, 12:43
          no i na co mi ten sklad ktory wyslalas ?? co nie ma go na tubce ?? smile JA wiem że takie żele i produkty mają pełno chemi ale chyba po to zeby mógł stać po za lodówką kilka dni albo zeby miał dłuższy termin ważności, trzeba się z tym liczyc dla mnie to oczywiste dziwie sie ze dla innych nie ...
          • Gość: ona Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.4web.pl 24.08.11, 14:57
            ja tylko przestrzegłam, ludzie kupuja rozne produkty a potem jest cierpienie
            i tyle ...a marketing szeptany moze ty prowadzisz- bo jak pisalam o innych sprawach to zaraz sie pojawila panusia, ktora zachwala provag zel ...potem jak ja to zanegowalam byly kolejne komentarze
            to jest bardzo ciekawa sprawa
            • Gość: karolina_1234 Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.ists.pl 24.08.11, 20:31
              Osobiscie sadze ze takie fora z wyrazeniem opini o jakims prodkucie sa dobre, mozna dowiedziec sie czegos wiecej, jak produkt dziala na innych, mysle ze jak podchodzi sie z pewna ostroznoscia do tego co sie czyta to mozna naprawde wiele zyskac! bo nie ma to jak dowiadczenie innych, ja tez sie lubie udzielic i cos napisac, raz pozytywnie, a raz negatywnie, ocena subiektywna tongue_out
          • Gość: edyta Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.opera-mini.net 15.05.14, 17:45
            kupcie sobie olej kokosowy .....
    • Gość: ona Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.4web.pl 29.08.11, 20:07
      ale pastą nie majtniesz sobie między nogami wink i ci nie zaszkodzi
      • Gość: czikaikropka Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.124.6.164.szara.net.pl 30.08.11, 08:40
        Ehhhh marna ta dyskusja ... nie widze jakos konkretnych przeciwskazan do stosowania Provagu to jest twoje subiektywne odczucie, tak jak z chusteczkami do nosa jeden woli perfumowane a drugi nie przylozy do tego nosa. A i tak uwazam ze ten zel nie podrażnia przynajmniej mnie i wiekszasc dziewczyn ...
    • Gość: super.gaska Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.182.66.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 13:30
      provag żel wystarczył mi na ok 3 miesiące, ale używałam tylko po basenie i po miesiączce. wszystko zależy czy sie stosuje codziennie czy nie.
    • Gość: karolina_1234 Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.ists.pl 04.10.11, 14:05
      mnie na poczatku tez troszeczke szczypalo, organizm musial sie przyzwyczaic do nowej substancji, teraz juz wogole nic takiego nie czuje, stosuje go codziennie na noc, żeby mogl spokojnie sie wchlonac.
    • Gość: Szun Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.pern.com.pl 26.10.11, 12:25
      Hej, ja kupiłam ten żel ponieważ stosuję luteinę dopochwowo i ona wypływając bardzo podrażniała zewnętrzne narządy - świetnie się sprawdził, więc serdecznie polecam. Wystarcza mi przy dwukrotnym użyciu dziennie na miesiąc.
    • Gość: lady bronka Re: czy zna ktos provag żel? IP: 213.134.163.* 27.10.11, 08:50
      mam provag żel od lipca, używam po basenie i miesiaczce, jeszcze sie nie skończył, myśle ze zuzyłam ok. pół opakowania.
    • Gość: eeweelka mały problem IP: *.internet-solacz.net 30.07.14, 16:46
      Witam, zakupilam zel provag za namowa lekarza i recenzji na forum niestety po pierwszej aplikacji odczułam pieczenie myslalam ze przejdzie i zaaplikowalam drugi raz kolejnego dnia i niestety ten sam efekt zastanawia mnie zapach zelu jest taki kojarzacy mi sie z octem jabłkowym kupilam go w zeszlym tygodniu i przewozilam podczas tych upalow nie wiem czy cos sie z nim nie stalo niby temperatura przechowywania jest do 40 stopni sama juz nie wiem czy go dalej stosowac
      • 4_milenka Re: mały problem 18.09.14, 16:10
        Mnie żelu wystarcza na ok 3-4 miesiące, w zależności od intensywnosci stosowania. Co do pieczenia to też tak czasem mam i zastanawiam się od czego to zalezy. Jedyną zalezność jaką zaobserwowałam to fakt, że gdy stosuje po okresie to faktycznie po aplikacji żelu troche szczypie przez 2-3 dni i potem przechodzi, a jak smaruje sie nim inne dni, np po seksie to już nie. Może to wcale nie chodzi o żel tylko np flora jest osłabiona i występuje taki dyskomfort, po kapieli śluzówka jest jeszcze bardziej wysuszona. Zapach octu to nie na skutek zepsucia się provag żelu tylko tak "pachnie" kwas mlekowy czy w tym przypadku jego metabolity, kwas to kwas, fiołkami pachnieć nie będzie. A co do samej dyskusji to... no cóż, jedni chwalą inni ganią. Po to sa fora by dzielic sie opiniami i doświadczeniami, byle to było uczciwe i normalnie napisane, wylewanie pomyj na kogos lub coś nie ma sensu. Zawsze pomijam opinie nadwyraz chwalące produkt czy osobę (np lekarza) ale też te niezwykle krytyczne i szczegółowe (jak wpis ze składem żelu, rozłożonym na czynniki pierwsze). Dla mnie to sa działania marketingowe lub konkurencji.
        • Gość: bzh Re: mały problem IP: *.serv-net.pl 13.01.15, 20:06
          Na ulotce jest napisane, ze może szczypac, bo jest inne pH czy jakoś tak. Polecam przeczytać wink
          Pozdrawiam
    • Gość: Danio Re: czy zna ktos provag żel? IP: *.miks.uj.edu.pl 25.02.16, 10:39
      Nie do końca znam, natomiast mam pytanie z tym związane: czy provag żel można stosować dopochwowo.
      Danio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka