Dodaj do ulubionych

Problemy z okresem...

IP: *.korbank.pl 18.04.11, 10:19
Od dłuższego czasu przed każdym okresem i po nim miałam plamienia, okres bolesny..
Byłam u dwóch lekarzy i stwiedzili, że taka moja uroda...

Zmieniłam lekarza, po raz kolejny.
Powiedział, że to problemy z progesteronem i przepisał mi dufaston.
Po nim dostałam okres.
Ale...pierwszego i drugiego dnia tradycyjnie było plamienie, wieczorem tak silny ból jajnika, że nie mogłam wstać z krzesła.
Pomogły 4 nospy i nurofen forte, po kilku minutach ból znacznie zmalał.
Trzeciego dnia okres był bardzo obfity ale tylko przez kilka godzin bo potem znowu plamienie.
Dzisiaj jest 5 dzień i też plamienie.
Mam coraz bardziej dosyć.
Brzuch boli w sumie ciągle ale są chwile mocnego bólu.
Na ostatnim USG wyszło, że na jajnikach jest bardzo dużo małych pęcherzyków.

Nie mam już pomysłów co dalej?
Bo jednodniowy okres chyba nie jest normą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Babeczka Re: Problemy z okresem... IP: *.korbank.pl 18.04.11, 10:21
      A ha w ciąży na 100% nie jestem...
    • oliwka2009 Re: Problemy z okresem... 18.04.11, 11:05
      Ja też miałam dziwne miesiączki i do tego okropnie bolesne ale teraz biore tabletki anty i juz tego nie mam. A jeśli masz pęcherzyki na jajnikach to lekarz powinien jakieś dodatkowe bad. zlecić. Ja ost. byłam lekarz wyczuł zgrubienie to od razu USG i bad. krwi i moczu.
    • shine7_1 Re: Problemy z okresem... 18.04.11, 13:37
      Wybierz się do naprawde dobrego lekarza. Skoro ból jest aż tak nie do zniesienia powinien skierowac Cię na jakieś dodatkowe badania. Moim zdaniem nie nalezy się tak męczyc, bo to nie jest naturalne. Kwestia naprawde dobrego specjalisty i bedzie lepiej. Ja chodze do cm falck, naprawdę lekarze super tam traktują swoich pacjentów i potrafia im pomóć. miałam dużo problemow związanych ze swoją kobiecością i przyzam ze lekarze są rożni. Może zatem spróbuj poszukac stałego, dobrego lekarza.
    • pratoka Re: Problemy z okresem... 29.05.11, 11:40
      Normą to oczywiscie nie jest.
      Niestety czasami i medycyna jest bezradna wobec pewnych sytuacji. Mozesz miec taką urodę jak powiedzial lekarz i moze pomoc Ci zwykły buscopan. A moze to byc cos powazniejszego.
      Dobrze, ze korzystasz z wielu lekarzy to z pewnoscią zmniejsza prawdopodobienstwo, że coś nie wykryją.
      Czasami wszystko przechodzi, ot tak. życze Ci tego smile
    • Gość: daga4243 Re: Problemy z okresem... IP: *.elblag.vectranet.pl 29.05.11, 19:27
      Może rzeczywiście taka twoja uroda sad. Popróbuj z jakimiś dobrymi środkami rozkurczowymi (nie myl z przeciwbólowymi !!!!).. Ja ze swojej strony polecam Buscopan.
    • lidek0 Re: Problemy z okresem... 29.05.11, 21:36
      Koniecznie zrób badania hormonalne i być może będzie potrzeba histeroskopia. Jak badania nic nie wykryją to wtedy możesz mówić, zę taka Twoja uroda, a teraz musisz walczyć o swoje i dowiedzić się co i jak.
      • Gość: babeczka Re: Problemy z okresem... IP: *.korbank.pl 30.05.11, 09:25
        Dzięki za odpowiedzi....
        W tym tyg idę na kolejną wizytę.
        Mój ostatni okres trwał może ze 3 godz i było to bardzo mocne krwawienie.
        Oczywiście poprzedzone plamieniem i nim zakończone.

Zobaczę co teraz powie mi lekarz....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka