lunatica 06.05.04, 12:57 lub takie, na które ginekolog powinien skierować pacjentkę? proszę o pomoc, dziś mam wizyte i nie chciałabym czegoś przeoczyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_koza o! 06.05.04, 13:42 ja też mam dzisiaj wizytę i chętnie bym sie dowiedziała, jakie badania powinny zostać przeprowadzone... dajcie znać... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: hoop! 06.05.04, 15:20 oj, dziewczyny, nic nie napisalyscie a chcecie zeby wam odpowiadac)) zalezy ktory macie dc.zalezy po co idziecie do gina. czy macie jakies dolegliwosci. przyjmujac, ze wszystko z wami jest ok i idziecie dlatego, ze raz w roku kazda kobieta musi isc, to lekarz najpierw zapyta was o to kiedy byla ostatnia miesiaczka? czy miesiaczkujecie regularnie? i ilo dniowe macie cykle.kiedy byla robiona cytologia i jaka grupe macie.jesli dawo nie robilyscie cytologi to lekarz moze pobrac wymaz do badania( ale nie moze to byc przed @ i bezposrednio po niej). potem zaprosi was na fotel i zbada. jesli jestescie w polowie cyklu, a lekarz jest "prywatny" a nie z nfz moze zrobic usg( ale nie musi, to nie jest regula) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica maretino, 06.05.04, 15:23 nie pisałam o szczegółach, bo nic się złego nie dzieje. chodziło mi o czystą rutynę. wielkie dzięki za wszystkie wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś
agulabis Re: podstawowe badania u ginekologa PILNE 06.05.04, 15:16 podstawowe badania to (tak było w moim przypadku): - cytologia - 1 raz do roku - ogólne (na fotelu) - usg przez pochwę dodatkowo dostałam skierowanie na badanie hormonów Odpowiedz Link Zgłoś
jooza A jak kobieta idzie pierwszy raz do gina... 06.05.04, 16:43 ... to jakie badania są przeprowadzane? Aha, jeśli idę do prywatnego to płace za dodatkwe badania czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: A jak kobieta idzie pierwszy raz do gina... 06.05.04, 17:17 musisz powiedziec lekarzowi, ze jestes pierwszy raz u gina, ze nigdy nie bylas badana tak. jesli jestes dziewica to badanie bedzie per rectu, czyli przez odbyt, jesli dziewictwo to juz historia.... to badanie dopochwowe pamietaj o dlugosciach cykli i dacie ostatniej @ pozdrawiam i nie kreouj sie, to "tylko" lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: A jak kobieta idzie pierwszy raz do gina... 06.05.04, 17:18 w moim miescie inna cena jest wizyty zwyklej, a inna wizyty z usg. wszystko zalezy od lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulabis Re: podstawowe badania u ginekologa PILNE 06.05.04, 18:24 za samą wizytę w W-wie płacę 60 PLN (prywatnie) USG - dodatkowo 6- PLN cytologia - dokładnie nie pamiętam ale to chyba dodatkowe 40 - 50 PLN Odwagi Dziewczyno! Gin to zwykły lekarz. Niektórzy z nich w trakcie badania są bardziej zawstydzeni niż same pacjentki ) Sama tego doświadczyłam ) Odpowiedz Link Zgłoś
lilkalilka Re: podstawowe badania u ginekologa PILNE 06.05.04, 18:37 Hej, a możesz podać adres tego ginekologa. Właśnie przeprowadziałam sie do wawy i gdzie bym nie dzwoniła poniezej 100zl za wizyte nieschodza a szukam czegos tanszego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulabis Re: podstawowe badania u ginekologa PILNE 06.05.04, 18:25 upsss ... w poprzednim postcie uciekło mi jedno zero - cytologia oczywiście 60 PLN a nie 6 PLN Odpowiedz Link Zgłoś