Dodaj do ulubionych

Infekcja intymna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 00:57
Mam 17 lat i długo męczę się z tym problemem. Przeszkadza mi przede wszystkim pieczenie, zaczerwienienie, czasem swędzi. Co do wydzieliny, to nie potrafię stwierdzić czy jest prawidłowa. Objawy raz się nasilają, po kilku dniach ustępują i tak ciągle. Byłam u ginekologa, ale raczej zignorował problem- odczyn dobry, wydzielina (tego dnia) okej, tylko lekkie zaczerwienienie. Mówił, że w moim wieku to normalne, że jak będę starsza to będzie mniej dokuczliwe. Dostałam maść zew., globulki. Niestety nie pomogło. Sama nie wiem już czy lekarz zignorował objawy czy to ja przesadnie się przejmuję. Nie wiem co robić ;<
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Infekcja intymna 20.05.11, 07:21
      zmienić lekarza.
    • alpepe Re: Infekcja intymna 20.05.11, 10:50
      1. bielizna bawełniana nieobcisła i nieobcisłe spodnie, wszystko dobrze wypłukane.
      2. sok z kiszonej kapusty do picia
      3. zmień tego konowała na lekarza.
    • Gość: lena Re: Infekcja intymna IP: *.home.aster.pl 20.05.11, 12:13
      A moze to następstwo po prostu nie wyleczonych problemów jakie byc moze miałas wczesniej z pęcherzem moczowym ??? Tez czasami to potem w taki sposób powraca.
    • tygrysiatko1 Re: Infekcja intymna 20.05.11, 16:31
      Po pierwsze jeszcze raz wizytya u lekarza i koniecznie posiew z pochwy.. Po drugie jeżeli nosisz stringi to przestań, jeżeli chodzisz na basen również przestań. Bielizna wyłącznie bawełniana. i zrób sobie badanie moczu... Jeżeli masz stałego partnera seksualnego to on również MUSI się przeleczyć...
    • Gość: rita Re: Infekcja intymna IP: *.231.54.223.koba.pl 21.05.11, 12:13
      A ja bym tak nie zgadywała co to za choroba tylko poszła z tym do urologa, bo może rzeczywiście to jakaś infekcja dróg moczowych.
      • tygrysiatko1 Re: Infekcja intymna 21.05.11, 12:32
        ja bym jednak wybrała się do ginekologa a nie urologa...
    • halinadzida Re: Infekcja intymna 23.05.11, 13:40
      Zmiany ginekologów nie są proste... ale jeżeli ten jest taki, to bezwzględnie trzeba zmienić i się długo nie zastanawiać... Z wiekiem takie rezczy nie znikają.. gorzej, mogę się przerodzić w stan zapalny jajowodów a potem jajników jeśli to infekcja.. bez sensu lekarz... Tak jak dziewzcyny radzą, polecam płyn do higieny delikatny, bawełnianą bieliznę, bardzo polecam łykać probiotyki dla kobiet i co mi pomogło... też używać do osuszania miejsc intymnych ręczników papierowych... smile powodzenia!
      • gupia_rzona Re: Infekcja intymna 24.05.11, 12:32
        a czemu zmiany ginekologów nie są proste? jeśli się chodzi do konowała, to się go zmienia na lepszego i już smile
        W szpitalu po porodzie bada Cie kilku lekarzy na zmiany.
        Ja równiez doradzam zmianę natychmiastową lekarza. Bo z tym coś jest nie tak.
    • Gość: Majka Re: Infekcja intymna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:26
      zamierzam wybrać się do innego ginekologa- już trzeciego. Przez poprzednich czuję się całkowicie zignorowana. Od 2 dni mam miesiączkę, wczoraj piekło nieziemsko + ból pęcherza. Dziś wszystko zupełnie okej. Nie jestem w stanie tego zrozumieć.

Bardzo się stresuję tą wizytą, bo problem ciągnie się już 2 lata i boję się, że to przerodzi się w coś poważnego ;< A jeśli chodzi o ten posiew, to sama mam poprosić o to lekarza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka