mamka22 17.05.04, 09:03 Dziewczyny, Co oznacza niewydolność drugiel fazy cyklu?? W czym ona przeszkadza? Jakie ma objawy? Czy to przeszkoda do zajścia w ciążę??? Mamka22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: Niewydolność II fazy cyklu? 17.05.04, 16:24 Inaczej niedomoga lutealna. Tak, nie można zajść w ciążę, bo ciałko żółte (które "karmi" zarodek przed implementacją) jest za słabe i nie może utrzymać zarodka. W ten sposób żadna ciąża nie ma szans! Przynajmniej tak mi moja pani doktor tłumaczyła. A leczy się to bardzo prosto: duphaston albo luteina od owulacji przez 10 dni, albo, jak niektórzy lekarze przepisują, "aż do skutku" czyli do @ albo dwóch kreseczek. Ja nastawiłam się na długie, co najmniej półroczne leczenie, a tu... właśnie trwa 6 tydzień mojej ciąży!!! Za pierwszym razem! Ale duphaston łykam cały czas i jeszcze sobie połykam... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinosia Re: Niewydolność II fazy cyklu? 17.05.04, 17:15 Hej mamka, no wlasnie ja prawdopodobnie tez na "to" cierpie . Własnie czekam na wyniki bad.hormonalnych. Czym to się u Ciebie objawia? pzdr-aga Odpowiedz Link Zgłoś