Dodaj do ulubionych

masc Ketonal

IP: 82.139.156.* 18.09.11, 13:23
Mam pytanie czy Ketonal masc lub żel mozna kupić bez recepty?
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: masc Ketonal 18.09.11, 15:39
      Szczerze myślałam, że jest bez recepty, ale w aptekach internetowych jest napisane, że niestety jest inaczej. Tych żeli przeciwbólowych jest sporo. Może zastąpisz go innym produktem?
      • malgosiek2 Re: masc Ketonal 18.09.11, 15:44
        Nie, teraz już nie można.
        Są dostępne tylko na receptę.
        • doral2 Re: masc Ketonal 18.09.11, 20:59
          hmm, a to mnie zdziwiłyście, wszak bez przerwy te maści i żele w telewizorni reklamują...
          a skoro reklamują, to bez recepty są, tak na zdrowy rozsądek.
          aż się do apteki kopnę, bo akurat mężu coś jęczy, że go w krzyżu łupie..
          • Gość: Gosc! Re: masc Ketonal IP: 82.139.156.* 18.09.11, 21:32
            Tak jest na recepte, ale kupiłam podobna o tym samym składzie.
            • lisia312 Re: masc Ketonal 18.09.11, 22:30
              od zaufanego aptekarza słyszałam, że ma spore skutki uboczne i faktycznie mój M przez 2 m-ce leczył się na alergię, jakiej dostał po posmarowaniu ( pomogły dopiero sterydy)
          • malgosiek2 Re: masc Ketonal 18.09.11, 23:00
            doral2 napisała:

> hmm, a to mnie zdziwiłyście, wszak bez przerwy te maści i żele w telewizorni reklamują...

Doral przyuważ, że już NIE reklamują maści na bazie ketonalu i pochodnych.
            • gazeta_mi_placi Re: masc Ketonal 18.09.11, 23:06
              No to pięknie sad
              I co teraz z moim bolącym kręgosłupem?sad
              • Gość: elle Re: masc Ketonal IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 05:36
                kup coś na bazie diklofenaku, np. voltaren

albo poszukaj apteki, gdzie "jeszcze nie wiedzą", że Ketonal i spółka są na receptę... (ostatnio w Zakopanem zapropnowano mi właśnie taką receptową maść bez recepty...)

ketonal (ketoprofen) zrobiono na receptę ze względu na poważne fotouczulenia
                • aaaniula Re: masc Ketonal 19.09.11, 14:33
                  O tak! Voltaren warto wypróbować. Jak dla mnie jest leszy od ketonalu
                • Gość: kiwi Re: masc Ketonal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.12, 04:45
                  diclofenac i voltaren to to samo tylko jeden jest polski, drugi z importu. Należą do tej samej grupy NLP o działaniu p/bólowym i p/zapalnym.jest za to spora róznica w cenie.W zasadzie stosuje się je przy niewielkim bólu mocno wcierając w bolące miejsce...
    • kol.3 Re: masc Ketonal 19.09.11, 22:30
      Ketonal na ogół działa bardzo słabo. Na bolący kręgosłup rewelacyjna była produkowana niegdyś histadermina (ok. 2,5 zł.) ale ją wycofali. Obecnie podobny ale słabszy w działaniu jest lumbolin lub saldiam (wydatki groszowe). Volataren przynajmniej na mnie nie działał, a kosztuje niemało.
      • alfa36 a fastum? 31.07.12, 09:52
        a fastum? Można w zastępstwie?
        • Gość: elle Re: a fastum? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 19:56
          fastum=ketonal=na receptę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka