Gość: Gosc! IP: 82.139.156.* 18.09.11, 13:23 Mam pytanie czy Ketonal masc lub żel mozna kupić bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaniula Re: masc Ketonal 18.09.11, 15:39 Szczerze myślałam, że jest bez recepty, ale w aptekach internetowych jest napisane, że niestety jest inaczej. Tych żeli przeciwbólowych jest sporo. Może zastąpisz go innym produktem? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: masc Ketonal 18.09.11, 15:44 Nie, teraz już nie można. Są dostępne tylko na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: masc Ketonal 18.09.11, 20:59 hmm, a to mnie zdziwiłyście, wszak bez przerwy te maści i żele w telewizorni reklamują... a skoro reklamują, to bez recepty są, tak na zdrowy rozsądek. aż się do apteki kopnę, bo akurat mężu coś jęczy, że go w krzyżu łupie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc! Re: masc Ketonal IP: 82.139.156.* 18.09.11, 21:32 Tak jest na recepte, ale kupiłam podobna o tym samym składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: masc Ketonal 18.09.11, 22:30 od zaufanego aptekarza słyszałam, że ma spore skutki uboczne i faktycznie mój M przez 2 m-ce leczył się na alergię, jakiej dostał po posmarowaniu ( pomogły dopiero sterydy) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: masc Ketonal 18.09.11, 23:00 doral2 napisała: > hmm, a to mnie zdziwiłyście, wszak bez przerwy te maści i żele w telewizorni reklamują... Doral przyuważ, że już NIE reklamują maści na bazie ketonalu i pochodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: masc Ketonal 18.09.11, 23:06 No to pięknie I co teraz z moim bolącym kręgosłupem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: masc Ketonal IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 05:36 kup coś na bazie diklofenaku, np. voltaren albo poszukaj apteki, gdzie "jeszcze nie wiedzą", że Ketonal i spółka są na receptę... (ostatnio w Zakopanem zapropnowano mi właśnie taką receptową maść bez recepty...) ketonal (ketoprofen) zrobiono na receptę ze względu na poważne fotouczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: masc Ketonal 19.09.11, 14:33 O tak! Voltaren warto wypróbować. Jak dla mnie jest leszy od ketonalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: masc Ketonal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.12, 04:45 diclofenac i voltaren to to samo tylko jeden jest polski, drugi z importu. Należą do tej samej grupy NLP o działaniu p/bólowym i p/zapalnym.jest za to spora róznica w cenie.W zasadzie stosuje się je przy niewielkim bólu mocno wcierając w bolące miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: masc Ketonal 19.09.11, 22:30 Ketonal na ogół działa bardzo słabo. Na bolący kręgosłup rewelacyjna była produkowana niegdyś histadermina (ok. 2,5 zł.) ale ją wycofali. Obecnie podobny ale słabszy w działaniu jest lumbolin lub saldiam (wydatki groszowe). Volataren przynajmniej na mnie nie działał, a kosztuje niemało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: a fastum? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 19:56 fastum=ketonal=na receptę Odpowiedz Link Zgłoś