zielonka225 23.09.10, 21:38 jak tabletki antykoncepcyjne wpływają na sylwetke ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 23.09.10, 21:49 generalnie to one wpływają na brak nieplanowanego potomstwa. Odpowiedz Link
krapheika Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 23.09.10, 22:43 Oczywiscie, ze wplywaja.z prawie 100%pewnoscia powoduja,ze brzuch nie powiekszy sie przez 9miesiecy. Jesli kobieta ma zle dobrane tabletki to moze tyc, bo o to ci zapewne chodzi. Odpowiedz Link
nothing.at.all Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 24.09.10, 08:13 Ależ to zalezy od składników tej tableti, czyli ilości poszczególnych hormonów i tego jak one będą współgrały z Twoimi. Dla jednych Diane sprawia, że tyją i mają obniżone libido, a u innych kobiet wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link
klubgogo Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 24.09.10, 08:16 Poza zwiększeniem objętości piersi przez pierwszy rok brania nie zauważyłam nic innego. Odpowiedz Link
milka8619 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 24.09.10, 10:24 Ja zawsze się tego właśnie bałam, że będę tyć, źle sie będę czuła i nigdy nie brałam, ale się zastanawiam. Do tej pory kilka razy stosowałam pigułki "po"... I na razie jak mi sie zdarzy "zapomnieć" o bezpieczeństwei to biorę... I mogę wam polecić Midianę (chyba tak się nazywa). Po niej mi nic nie było, a po reszcie ... cały dzien zmarnowany. Odpowiedz Link
malinka2303 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 24.09.10, 13:15 Ja też jestem za pigułkami to jedna z najskuteczniejszych metod antykoncepcji. Są już na rynku od 50 lat. Pigułki dają wiele korzyści dodatkowych oraz pewniejszą antykoncepcję. Zobaczcie fajne filmiki na ten temat: www.youtube.com/antymetody Przyduszanie jest niezłe Odpowiedz Link
doral2 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 24.09.10, 13:29 wiesz,my tu się raczej zabezpieczamy PRZED, a nie PO. pigułiki PO robią większe spustoszene w organizmie, niż pigułki PRZED. zabezpieczamy się świadomie, zamiast gasić pożary. Odpowiedz Link
milka8619 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 30.09.10, 15:18 Uwierz mi, że dla "sportu" tych tabletek nie brałam. Ale coraz częściej myslę o anty tylko dobrego ginekologa znajdę, który dobierze odpowiednie, ale nie pierwsze lepsze... Odpowiedz Link
megi1973 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 08.10.10, 14:50 milka8619 napisała: > Do tej pory kilka razy stosowałam pigułki "po"... I na razie jak mi sie zdarzy > "zapomnieć" o bezpieczeństwei to biorę... brawo!!! gratuluję głupoty!!!! raz-mogło się zdarzyć ale kilka razy???? nie prościej nosić w torebce prezerwatywę??? że też takie nieodpowiedzialne dziewczyny chodzą po tym świecie Odpowiedz Link
liliyah Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 24.01.11, 17:05 A jakie inne "tabletki po" stosowalas? Skad o nich sie dowiedzialas? No i czy trudno bylo Ci je dostac? Odpowiedz Link
super_martyna_27 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 08.10.10, 13:49 na sylwetkę wpływają różnie - zależy od organizmu, ale dość dużo dziewczyn skarży się na tycie Z tym, że według mnie jest to najwygodniejszy sposób antykoncepcji Odpowiedz Link
ipsirek Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 20.10.10, 11:30 ja zawsze miałam problemy z tabletkami - skutki uboczne przy braniu yas teraz lekarz zrobił mi dokładne badanie - hormony itp i przepisal midianę jak na razie jest ok, nie mam mdłości, waga też stoi w miejscu (wczesnie plus 10 kg) mam nadziejje,że tak bedzie dalej Odpowiedz Link
maja-7272 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 20.10.10, 17:52 Ja dopiero zaczelam brac tabletki , poniewaz jest to konieczne w moim przypadku, lek nazywa sie Qlaira- czy zna ktos ten lek, jak wplywa na wage?? Odpowiedz Link
nothing.at.all Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 21.10.10, 11:13 Maja, ale to że u kogoś nie wpłynął na wagę, nie oznacza, że u Ciebie też nie wpłynie. Każda kobieta ma inny poziom hormonów i od tego to zalezy. Odpowiedz Link
ipsirek Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 21.10.10, 12:11 dokłądnie! dlatego tak ważny jest wywiad z lekarzem i badania to podstawa! Odpowiedz Link
dobrakobieta3 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 26.02.11, 22:16 Ta? To podaj mi chociaż jeden wiarygodny powód, dla którego tabletki są KONIECZNE. Jest to kwestia chcenia i odpowiedzialności i niechcenia albo nieodpowiedzialności - nie ma innych powodów. Odpowiedz Link
mummy80 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 21.10.10, 12:12 ja też biore midian i naprawde jestem zadowolona myślę ze to wlasnie kwestia hormonów dlatego tak wazne są badania Odpowiedz Link
maja-7272 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 21.10.10, 17:53 Wiem, ze to kwestia indywidualna. Robiłam sobie badania i lekarka stwierdziła, ze te beda najlepsze, nie wiem, zobaczymy. W kazdej chwili moge przerwac. Pozdrawiam Odpowiedz Link
maja-7272 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 21.10.10, 17:55 Jestem szczupla ale mam tendencje do tycia, musze sie pilnowac i dlatego chciałam wiedziec cos wiecej na ich temat... Odpowiedz Link
batutka Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 22.10.10, 21:37 dziewczyny, jakie dokładnie badania przed doborem tabletek trzeba zrobić,żeby lekarz wiedział jakie przepisać? Odpowiedz Link
ipsirek Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 29.10.10, 10:30 zanim lekarz przepisał mi midiane robiłam m.in morfologię sprawdzałam hormony itp... zalezy od tego w jakim jestes wieku, jaką wcześniej uracje stosowałaś Odpowiedz Link
joannadro Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 25.01.11, 23:59 Jeśli cały czas dbasz o siebie i swoja figurę to raczej branie pigułek nie ma na nią wpływu. Od długiego czasu biorę sylvie20 i nie zauważyłam aby pojawiały mi się jakieś niekontrolowane kilogramy. Odpowiedz Link
klaudia_84 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 26.01.11, 16:15 Biorąc tabletki antykoncepcyjne mamy raczej zjawisko gromadzenia się wody w organizmie aniżeli dosłownie przyrost tkanki tłuszczowej. Tak więc warto rozróżniać te dwa zjawiska. Natomiast na zatrzymywanie się wody w organizmie najlepszą metodą jest wypijanie ok. 1,5 litra gorzkiej herbaty zielonej dziennie. Już po ok. 10 dniach zauważycie różnicę Odpowiedz Link
ding_yun Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 26.01.11, 22:28 Gestageny mogą zwiększać apetyt na słodycze, więc trzeba na to uważać. Poza tym rzeczywiście to zatrzymanie wody w organizmie. Ale bez przesady, pigulki anty to nie sterydy. Odpowiedz Link
merda Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 27.01.11, 12:09 Generalnie nie wplywaja na moja wage. Ostatnie tylko powoduja chyba chudniecie, bo duzo jem ,a w ogole nie tyje (?) I to mi sie w nich najbardziej podoba Ale w zamian, cere mi doszczetnie zniszczyly Niestety nie ma co sie pytac, trzeba osobiscie wyprobowac. Odpowiedz Link
klaudia_84 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 31.01.11, 10:10 Mnie strasznie pogarsza się cera przed i w trakcie okresu. Biorę sylvie, znoszę je dobrze, tylko te pryszcze czasami mnie dobijają Albo wyskakują mi na twarzy, albo na szyi, plecach, kiedyś nawet na pośladkach Niemniej jednak nie zamieniłabym ich na żadne inne, bo kilka pryszczy miesięcznie to żadna tragedia Odpowiedz Link
liliyah Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 27.02.11, 19:21 Hmm tabletki anty generalnie poprawiaja cere, nie zastanawialas sie nad sprobowaniem innych? Moze udaloby Ci sie dobrac takie, ktore oprocz tego ze dobrze dzialaja, to tez poprawiaja stan skory? Odpowiedz Link
kaczarka Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 14.03.11, 20:23 U siebie nie zauważyłam wzrostu masy ciała, ale niektóre kobiety rzeczywiście tyją po tabletkach. Słyszałam taką opinie, że przy dobrze dobranych tabletkach się nie tyje, ale ile jest w tym prawdy to nie mam pojęcia. Ja biorę yasminelle. W zasadzie pod każdym względem mi odpowiada, cenowo także jest ok ( kupuję w aptece za grosze w łódzkiej manufakturze ) Odpowiedz Link
malwina_wawa Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 21.03.11, 13:30 zielonka225 napisała: > jak tabletki antykoncepcyjne wpływają na sylwetke ? Ja używam plastrów i nie zauważyłam żadnej zmiany. Nie zmniejszyło mi się ani libido, ani też nie przytyłam. Odpowiedz Link
plancton Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 21.09.11, 23:36 Baardzo indywidualna sprawa - jedne kobiety mogą utyć po danych tabletkach, inne schudnąć, a jeszcze inne nie zareagują w ogóle, także ciężko jest to przewidzieć. Ja akurat zażywam Midiane już spory czas i w moich odczuciach jest ok - nie zauważyłam żadnych zmian, także mogłabym ją spokojnie polecić, jednak gwarancji na taką samą reakcje raczej nie ma Odpowiedz Link
kobietka_29 Re: jak tabletki wpływają na sylwetke 22.09.11, 08:53 A ja moge polecic 3 inne, po ktorych tez nie przytylam. I czego to dowodzi? Chyba jedynie tego, ze albo mam dobra przemiane materii albo zwyczajnie potrafie sie opanowac z zarciem? Odpowiedz Link