Dodaj do ulubionych

Jak szybko pozbyc się kataru?

20.12.11, 11:49
W niedzielę zaczęlo mnie bolec gardlo. Wczoraj gardlo bolec przestalo, natomiast okrutnie zablokował mi się nos (a mam tendencję do zatok). Czym się potraktowac? Na razie wzięłam medafen (paracetamol i ibuprofen), żeby lepiej funkcjonowac, a do nosa avamyst (wiosną mam alergię).
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 20.12.11, 11:51
      Na katar lejący zawsze biorę sobie jakiś delikatny lek antyalergiczny, jakiś Amertil czy coś takiego.
    • zdzisnadzis Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 20.12.11, 11:53
      niestety katar trzeba przezyc i nie da sie go skrócic..mozesz jedynie załagodzic objawy - kup dobre krople do nosa, rob inhalacje (moga byc zwykłe krople mietowe)
      • alfa36 jakie krople 20.12.11, 11:59
        Kompletnie nie wiem, jakie są dobre krople. Jakis otrivin czy cos innego? Inhalacje z soli fizjologicznej? Mam obrzękniętą sluzowkę nosa, wlasciwie to czuję się , jak przy wiosennej alergii.
        • pitahaya1 Re: jakie krople 20.12.11, 12:27
          Kup sobie cirrus (tabletki) i po godzinie zobaczysz poprawęsmile Sprawdzone na synu, do kropli wracać nie chce.
          • kocianna Re: jakie krople 20.12.11, 18:06
            Tabletki z pseudoefedryną i aerozol z ksylometazoliną albo czymkolwiek obkurczającym śluzówkę (nie dłużej niż 3 dni), sól morska w sprayu. Przy zapchanym nosie na niektórych dobrze działają donosowe mukolityki. Sól fizjologiczna w inhalacji, inhalacje/kąpiel z dodatkiem olejków eterycznych, np. eukaliptusa czy majeranku. Maść majerankowa smile Nawilżanie powietrza.

Ja jestem na etapie sterydów, ale ja mam katar od urodzenia bez przerwy. Zawsze go olewałam, a okazało się, że nie należało tego czynić - teraz mam znacznie poważniejsze problemy.
          • beatazet Re: jakie krople 21.12.11, 22:54
            100% skuteczności tych tabletek potwierdzam !!!!!!!!!!!!!
    • klubgogo Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 20.12.11, 18:54
      Ja ostatnio miałam 2,5 tygodnia, ciężki przypadek z antybiotykiem.
    • yenna_m Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 20.12.11, 18:56
      tylko krople do nosa albo leki w tabl. przeciwkatarowe, jeśli możesz je brać

katar trzeba przetrwać sad
    • rulsanka Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 20.12.11, 19:46
      Odstaw medafen, po co się truć jak nie ma bólu i gorączki.
      Avamys ok, najlepiej rano. Do tego cirrus i na wieczór można do tego krople do nosa.
      • sonia-3 Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 20.12.11, 21:45
        Mam ten sam problem. Córka sprzedała mi katar. Ja stosuję krople w srayu Sudafed. Są ok. Dają przeżyć .
        • alfa36 Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 21.12.11, 13:47
          Dzięki. JUż mi lepiej, mimo, że wczoraj mialam cieżki dzien, więc ani trochę nie pochorowalam w lóżkusmile Krople dzialają, a do tego duża ilośc pigwy (uwielbiam herbatę z pigwą).
    • jogrz1 Re: Jak szybko pozbyc się kataru? 21.12.11, 14:36
      Jeśli tylko czuję, że zaczyna mi się katar natychmiast moczę nogi w ukropie smile
      robię tak kilka razy w ciągu dnia... i rano kataru brak smile

Ta metoda na mnie rewelacyjnie działa - ale zaznaczam - trzeba zaraz na początku zacząć atakować!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka