Gość: Ola IP: *.bmbgz.pl / *.crowley.pl 02.08.04, 15:10 mam 28- dniowy cykl. Miesiączka trwa 6 dni. Jak wyliczyc kiedy mam najbardzieje płodne dni ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia24 Re: dni płodne !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:37 Tego się nie da wyliczyć. Należy obserwować śluz i mierzyć temperaturę. Na podstawie tych obserwacji kilku cykli można wyznaczyć najbardziej płodne dni. Jajeczkowanie występuje u różnych kaobiet 10-18 dni przed miesiączką. Ja też mam takie cykle i jajeczkowanie występuje u mnie 18-19 dc, czyli wcale nie 14 dni przed miesiączką, jak podaje wiele źródeł. Lepiej nic nie wyliczać, tylko obserwować organizm. Kalendarzyk jest historią i stosowanie go jest niepoważne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: dni płodne !!! IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 15:42 A tu są linki NPR-owe: free.med.pl/wrochna/ www.npr.prolife.pl/ www.iner.pl/iner.php www.lmm.pl/ i forum NPR forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Odpowiedz Link Zgłoś
olesja1 Re: dni płodne !!! 02.08.04, 15:43 Czesc Asia.Jak prowadzic ten kalendarzyk.Jaka powinna byc tempka przed owu i jaka w trakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia24 Re: dni płodne !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 19:20 Jest tu trochę do tłumaczenia. Przed owulacją niższa, a w dniu owulacji wyższa aż do miesiączki. Najlepiej spojrzeć do podanych linków npr. Można się wiele stamtąd nauczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś