Dodaj do ulubionych

krwawienie

IP: *.satfilm.net.pl 01.10.13, 19:52
Witam od kilku cykli zauważyłam brązowe plamienie występujące po zakończonej miesiączce. Wygląda to tak, że kończy się miesiączka, mam 2-3 dni " spokoju" po czym pojawia się plamienie, które trwa jak przypuszczam do okresu owulacji. Przyznam, że trochę zlekceważyłam problem z wielu względów: odkąd pamiętam towarzyszą mi plamienia śródcykliczne, przy obecnych plamieniach nie miałam żadnych dolegliwości bólowych oraz mam bardzo ruchomy czas pracy co często utrudnia dotarcie do lekarza na umówioną wizyte. Zdaje sobie sprawe z tego ze to marne uzasadnienie ale przejde do sedna. Moj problem pojawil sie wczoraj. Moja miesiaczka skonczyla sie tydzien temu. Tak jak pisalam wyzej mialam brazowe plamienia, ktore wczoraj zmienily sie w silniejsze krwawienie. Wczoraj jeszcze wystarczala mi wkladka higieniczna, dzisiaj to juz za malo. Krew jest bardzo ciemna, brązowa, pojawiaja sie takze skrzepy. Dolegliwosci bolowych nie mam. Moze jedynie w okolicach krzyzowych ale w tej chwili nie wiem czy to kwestia psychiki czy naprawde. Brzuch nie boli mnie w ogole, mam wrazenie, ze jest wiekszy jakby wzdety. Czy ktos mial podobny problem albo moze ma wiedze co moze byc przyczyna?
Dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ..... Re: krwawienie IP: *.korbank.pl 01.10.13, 20:16
      Koniecznie pokaż się ginekologowi, nie czekaj aż krwawienie minie.
      Możesz też podjechać na IZ lub na pogotowie jeśli krwawienie się nasili.
      Nie bagatelizuj tego.
      • Gość: Ewa Re: krwawienie IP: *.satfilm.net.pl 01.10.13, 20:20
        Myślisz, że aż tak poważnie?
    • Gość: Karolina Re: krwawienie IP: *.zone6.bethere.co.uk 28.10.13, 14:46
      Czesc, ja juz od ponad pol roku mam podobny problem , zaczelo sie od brazowego plamienia tydzien po okresie, a teraz leci mi krew plus do tego bole okresowe. To wszystko trwa dzien albo kilka dni. Jakies 4 miesiace temu bylam u ginekologa, zbadala mnie od a do z. Wszystko jest w normie oprocz tego ze te dziwne krwawienia czy plamienia to endometrioza. Od tego czasu biore leki ale poki co nie widze zadnej roznicy i poprawy, oprocz tego ze wydaje mi sie ze jest gorzej a moje piersi zmalaly tak jakbym schudla 5 kilo.
      Prosze napisz cos jak bedziesz juz po swojej wizycie u ginekologa, jestem ciekawa twojej diagnozy?!
      Pozdrawiam
      Karolina
    • Gość: Madzia30 Re: krwawienie IP: *.szczecin.mm.pl 05.01.14, 10:02
      Ja miałam tak samo kiedyś. Po zakończeniu krwawienia , 1 dzien bez plamienia i potem plamienie aż do owulacji.
      Lekaz kazał mi przyjsc na badanie w 4dc ( kiedy jeszcze mialam krwawienie te normalne) na badanie.
      Okazało się, ze to był polip. Normalnie przy zwykłym badaniu w innych dniach cyklu nie było go widać.
      • Gość: As Re: krwawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.14, 12:34
        U mnie tez zaczelo sie od plamien, zbagatelizowalam je, zreszta ginekolog powiedzial, ze czasem kobiety tak maja.
        Potem zaczely sie bardzo obfite miesiaczki, bylam u roznych lekarzy, probowali mnie leczyc na rozne dziwne schozrenia.
        Okazalo sie za cala szyjka i macica sa pokryte malutkiki miesniaki, jestem w trakcie roznych badan i czeka mnie operacja....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka