IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 14:12
w jednym poście wspomniałaś że miałaś zapalenie przydatków i że przeszło to w
stan przewlekły (o ile dobrze zrozumiałam) chciałam Cię zapytać jakie miałaś
objawy tego zapalenia ...( od samego początku ) aż do stwierdzenie tego stanu
przez lekarza ??? jakie w efekcie brałaś leki ??? czy objawy ustąpiły ???
byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedz ...
Obserwuj wątek
    • Gość: dziewcze Re: do Adani IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:15
      up
      • Gość: Adani Re: do Adani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:09
        Objawy u mnie to głownie pobolewanie w dole brzucha lub po jednej lub drugiej jego stronie.
        Zaczelo sie jakies 3 lata temu, nasilalo w czasie okresu. Nie byl to silny bol. Jedego razu byl silniejszy, poszlam do ginekologa, dala mi czopki przecuwbolowe!
        Trzy tygodnie temu znow bol sie pojawil. Poszlam do ginekologa, stwierdzil podostre zapalanie przydatkow. Dal Doxycykline i czopki przeciwzapalne. Nie pomoglo, po 5 dniach poszlam znow i dostalam Gentamycyne domiesniowo. Dodam, że przez caly czas - ostatnie kilka tygodni - mialam problemy z pecherzem (parcie na mocz, pieczenie w cewce). Gentamycyna tez nie pomogla. Pobolewalo nada, a brzuch byl caly napuchniety. Poszlam znow do tego samego lekarza, kazal czekac. Poszlam wiec do innego, stwierdzil przewlekle zapalenie przydatkow i zaproponowal leczenie szpitalne. Tam dostalam metronidazol w kroplowce i biofuroxym dozylnie, butapirazol w czopkach i clotrimazol w globulkach. 7 dni lezenia w szpital. Pomoglo, czuje sie dobrze, ale musze teraz bardziej uwazac, nie wyziebiac sie itp.
        • Gość: dziewcze Re: do Adani IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 11:11
          dzięki Adani! ja dostanę się dopiero do lekarza w piątek więc nadal czekam ...
          też czasami boli mnie brzuch ... tak po bokach i nie chcę tego bagatelizować
          więc trzeba się wybrać i coś zdiagnozować ... poza tym nie wiem czemu ale jak
          coś zjem to od razu mnie brzuch boli ... nie wiem czy to z tym można
          powiązać ... ale o to też zapytam pani doktor ...
          • Gość: Adani Re: do Adani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 16:14
            No wlasnie, najlepiej spytac specjaliste. U mnie jedzenie nie mialo najmniejszego powiazania z tym bolem. Acha, o ile w czasie okresu na bol pomagal mi zawsze Ibuprom a tyle przy tym bolu jajnikowym wcale a wcale nie lagodzil bolu.
            • Gość: dziewcze Re: do Adani IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:41
              tylko właśnie że ja nie odczuwam bólu w czasie okresu ... lekko poboli może
              chwilke na początek i tyle ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka