IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.15, 21:22
Mam pytanie, czy HPV to wyrok?
Okazało się, że mój były partner zaraził mnie HPV i na dodatek mam kilka rodzajów HPV (sporo)(większość wysokonkogenne).
Jestem pewna kto, ponieważ badałam się przed nim regularnie i wszystko było w porządku. Czyściutko i elegancko.
Czuję się źle, bo dałam się wmanewrować w seks bez zab. sad jedna sytuacja i proszę! Sporo wirusów sad. Okazało się, że on się bzyka ze wszystkimi jak popadnie bez zab. I ja teraz za to płace. Oczywiscie sie obraził jak mu o tym powiedziałam (a mam dowody na to, że to on). Do lekarza nie pójdzie, bo on ie ma objawów.
Masakra. Czy faktycznie HPV to wyrok?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: HPV IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.15, 21:23
      Obawiam się, że przyszli partnerzy sie odwrócą ode mnie sad - jestem jeszcze młoda (33 lata)
    • asia.pawlowska Re: HPV 25.12.15, 18:27
      nie martw sie. HPV a okolo 60% spoleczenstwa i ludzie nawet nie wiedza. mezczyzni sa nosicielami, ale im rzadziej wirus robi krzywde... kobiety natomiast powinny robic cytologie regularnie zeby monitorowac bo HPV przyczynia sie do nadzerki i dalej do raka. Ale jesli regularnie sie badasz to nie ma powodu do strachu. MOj ginkomowi, ze warto sie zaszczepic na hvp bo przynajmniej juz nowych szczepow nie zlapiesz ( tych na ktore sie zaszczepisz). wirus hpv czesto przechodzi w stan utajenia, tzw uspienia. No takie czasy teraz a ciezko na poczatku znajomosci zaradzac od drugiej osoby pakietu badan.. aczkolwiek we wlasnym interesie sie powinnno bo zdrowie jest tylko jedno. jestem w podobnej sytuacji i tez mam 34 lata. Ale co sie stalo to sie nie odstanie smile Glowa do gory!
      • 40cztery Re: HPV 26.12.15, 11:15
        Głupia jesteś. Można prosić o badania pierwszego dnia a jak ktoś nie chce się badać to niech spada na drzewo
        40cztery.blox.pl/
    • peppers01 Re: HPV 25.12.15, 18:31
      Osobiście nie wierzę w takie historie. Chociaż oczywiście w teorii są one możliwe. Jak było w tym konkretnym przypadku nie wiem.
      Ale najczęśćiej jest tak: `Och ja cnotliwa jeden jedyny raz uprawiałam seks z przypadkowy partnerem`. Niestety w większości przypadków po zebraniu dokładnego wywiadu okazuje się, że wcale nie był to jeden raz i wcale nie pierwszy `przypadkowy` partner.
      Nie HPV to nie wyrok. Trzeba jedynie regularnie się kontrolować u ginekologa. A na przyszłość myśleć!
      To, że wirus jest onkogenny nie oznacza, że u każdej zarażonej nim osoby dojdzie do transformacji nowotworowej. Tak jak nie u każdego palacza (chociaż palenie tytoni jest niewątpliwym czynnikiem onkogennym) rozwinie się guz płuca.
    • Gość: Krzychu12 Re: HPV IP: *.free.aero2.net.pl 25.12.15, 19:31
      HPV to Human Papilloma Virus czyli wirus brodawczaka ludzkiego jest znanych kilkanaście typów tego wirusa niektóre tak jak piszesz są typami onkogennymi czyli powoduja "zmiany" onkogenne w komórkach nabłonka. Po pewnym czasie komówki zainfekowane tym wirusem zmieniaja swoja fizjologie to znaczy nie róznicuja się i nie degeneruja jak kom zdrowe warst rogowej kolczystej czy podstawnej nabłonka tylko ulegaja przerostowi dzieki mutacją jakie dokonał wirus. na błonach sluzowych powstają "brodawki" które juz same w sobie sa niebezpieczne i dość nie wdzięczne do usuniecie ponieważ często mino interwencji chirurgicznej wycięcia lub krioterapii brodawki nawracają.
      Teraz pytanie jaki seks uprawiałaś bez zabezpieczenia?
      Bo jak zdajesz sobie sprawe nie tylko w pochwę masz wyścielona nabłonkiem ale kocowe odcinki przewodu pokarmowego też ten "dolny" i górny" rak gardła teraz właśnie przez takie praktyki strasznie się upowszechnił niestety co jest spowodowane stałym drażnieniem zakażonego nabłonka przez inne czynniki.
    • Gość: Kasia Re: HPV IP: *.mtk-tv.pl 25.12.15, 19:36
      HPV to nie wyrok, jednak może być przyczyną raka szyjki macicy. Ja zostałam zarażona w wieku 19 lat. Poznałam to po zmianach w strukturze skóry przy wejściu do pochwy. Nie były to co prawda brodawki tylko taka jakby chropowata skóra, która po kontakcie z octem barwiła się na biało. Ginekolog twierdził, że wymyślam sobie chorobę...Po 5 latach inny ginekolog zrobił mi cytologię można powiedzieć "przypadkiem". Wyniki były straszne...CIN III, tj. przedinwazyjny rak szyjki macicy stopnia najwyższego. Obecnie mam 25 lat i jestem tyle co po konizacji czyli wycięciu szyjki macicy. Dodam, iż zmiany były tak rozległe i poważne, że istniało duże podejrzenie, że jest to rak i po konizacji mogę mieć kolejną operację..Tym razem polegającą na wycięciu całej macicy. Całe szczęście badania histopatologiczne nie wykazały nic groźnego. Dziewczyny trzymajcie się i pamiętajcie o regularnych badaniach! Mnie uratował przypadek, ale ktoś inny może nie mieć tyle szczęścia. Nie ma nic ważniejszego od zdrowia. Byłam młodziutka, szalona i niekoniecznie wybredna w doborze partnerów. Życzę Wam powodzenia i zdrowia! smile
    • stanislaw.sk Re: HPV 26.12.15, 06:57
      Dla wyrównania rachunków zaraź byłego HIVem, a potem wybadaj jego albo jego obecną, czy mają objawy takie jak ty.
    • Gość: kas Re: HPV IP: *.ksinternet.pl 26.12.15, 11:24
      HPV możesz się zarazić tylko przez kontakt ze skórą - nie ważne czy masz gumkę czy nie
    • Gość: nowa Re: HPV IP: *.play-internet.pl 19.02.17, 23:45
      cześć jestem tu nowa , dzisiaj dowiedziałam sie że mam HPV od mojego byłego, który tak samo zdradzał mnie przez pół roku.
      słyszałam że to prowadzi za kazdym razem do raka szyjki macicy, to prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka