bella_ragazza 15.04.02, 11:15 Jaką mają skuteczność, jaką dają pewność wyniku? Czy może lepiej od razu udać się do labolatorium? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurka11 Re: domowe testy na obecnosć HIV 15.04.02, 11:58 nie rob w domu-slyszalam ze daja zafalszowane wyniki... Idz do laboratorium-to nie trwa dlugo ja wynik mialam na drugi dzien-i mam pewnosc ze jestem zdrowa.I jezeli sie stresujesz czy boisz tego badania-nie zwlekaj b to bes sensu-lepiej wiedziec na czym stoisz biegnij do laboratorium-albo dowiedz sie gdzie robia to za darmo powodzenia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
bella_ragazza Re: domowe testy na obecnosć HIV 15.04.02, 12:20 Jeszcze pytanko: jaki czas musi upłynąć od "niebezpiecznego zdarzenia", żeby wirus był wykrywalny takim testem? Słyszałam o 2 tygodniach, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kurka11 Re: domowe testy na obecnosć HIV 15.04.02, 14:02 poczekaj ze 3 tygodnie a nawet miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
ranna_lwica Re: domowe testy na obecnosć HIV 15.04.02, 16:38 A gdzie można w Krakowie zrobić bezpłatny test? Odpowiedz Link Zgłoś
anakon Re: domowe testy na obecnosć HIV 16.04.02, 11:27 Niestety musze Cie zmartwic, pewnosc, ze nie jestes nosicielem od momentu ryzykownego kontaktu uzyskuje sie po 3m-cach. Oczywiscie mozna wykonywac test wczesniej(2-3tyg.)ale wtedy nie ma ostatecznej pewnosci. Test robi sie na podst. bad. krwi, powinien wystarczyc jeden dzien(oczekiwanie na wynik)a zrobienie testu w prywatnym laboratorium kosztuje 40-50zl. Badania bezplatne- najlepiej dowiadywac sie w fundacjach do walki z HIV i AIDS. Niestety tam zazwyczaj na wynik czeka sie ok. tygodnia... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_greene Re: domowe testy na obecnosć HIV 18.04.02, 09:56 Niestety musze was wszystkie zmartwic... Obecnosc wirusa HIV we krwi mozna okreslic dopiero po uplywie od 4 do 6 miesiecy... niestety Lekarze mowia ze w zasadzie po 4 miesiacach (organizm kazdego czlowieka jest inny) ale zwykle radza czekac 6 miesiecy. W prawie kazdej informacji ktora czytalam na ten temat pojawia sie okres 6 miesiecy. Definitywnie radze udac sie na badanie krwi do laboratorium. Nawet produkowane w Stanch testy nie daja 100% pewnosci testu... A ja bym bardziej martwila sie o samo zrobienie sobie testu, o poprawnosc jego wykonania. Co do bezplatnych testow w laboratorium to w okresie (okolo) miedzynarodowego dnia AIDS jest robionych wiele bezplatnych testow. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś