Dodaj do ulubionych

Niskie żelazo

20.05.21, 12:49
Gdzie szukać przyczyn niskiego żelaza, 37 (norma od 50-170) mam badania krwi dobre, trochę czerwone krwinki obniżone MHCH 31,4 norma od 32. Tarczyca ok, jedynie przeciwciała anty-tg podwyzszone, ok 120. Choroby reumatyczne wykluczone, alat i aspat w normie, Rh ujemny. Robiłam badania na pasożyty i lambie, krew utajoną i nic nie wyszło.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Niskie żelazo 20.05.21, 13:12
      Jeżeli nie wyszła krew w badaniach kału, to znaczy, że nie masz krwawień wewnętrznych z przewodu pokarmowego, a to właśnie bywa częstą przyczyną obniżenia poziomu żelaza i czerwonych krwinek.

Wygląda na to, że masz za mało żelaza w posiłkach, albo z jakichś powodów organizm ma kłopoty z jego przyswajaniem. Zacznij od dokładnego przeanalizowania składu codziennego jedzenia.
      • porzeczka5 Re: Niskie żelazo 20.05.21, 13:39
        Mam też przeciwciała ana 1:320, czy jakas bakteria moż być przyczyną niskiego poziomu, problem w tym ze chyba mam problem z wchłanianiem, co to moze oznaczać, celiakę np., robiłam badanie na przeciwciał a i wynik wyszedł wątpliwy
        • horpyna4 Re: Niskie żelazo 20.05.21, 13:47
          Jeżeli lekarz nie wie, co to może być, to zmień lekarza.
          • porzeczka5 Re: Niskie żelazo 20.05.21, 13:55
            Chyba tak zrobię, często mam też owrzodzenia koło miejsc imtymnych, ostatnio miałam powiekszony węzeł na szyi i mnie bolał, możliwe ze jakas bakteria typu chlamydia to powoduje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka