Dodaj do ulubionych

wspomaganie odchudzania

23.06.01, 00:00
Spotkałam się ostatnio z okrzyczaną za rewelacyjną l-karnityną. Ponieważ
skazana jestem chyba przez całe życie być na diecie, dlatego bardzo proszę o
informację, czy jest to lek bezpieczny dla zdrowia kobiety. Czy faktycznie
redukuje on ilość komórek tłuszczowych ??? Mam 30 lat, nigdy nie rodziłam. Z
przykrością stwierdzam, że moja przemiana materii w ostatnim roku spadła
drastycznie. Czy jest to może spowodowane zachwianiem gospodarki hormonalnej (
moja mama będąc panienką była wręcz filigranowa, zaś po urodzeniu mnie i
siostry drastycznie przytyła ). Nie biorę żadnych tabletek antykoncepcyjnych. A
może powinnam coś brać.Ostatnio dowiedziałam się, że mama ma problemy z
drastycznie wypadającymi włosami, mnie pewnie też to czeka. Ratunku ! Co
powinnam zrobić ? Z tym moim tyciem to nie przesada. Wystarczy, że zjem przez 4
dni kolację i już się zrobi ciaśniej w spodniach ( zwłaszcza nogi i brzuch ).
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: wspomaganie odchudzania 23.06.01, 00:00
      L-karnityna jest dostepna w aptece bez recepty - oznacza to, że nie ma efektów
      ubocznych. Sama z siebie ułatwia i przyspiesza spalanie tłuszczów. Może Pani ją
      spokojnie przyjmować. A swoją drogą wydaje mi się, ze powinna Pani zwrócić się
      do endokrynologa, gdyż takie niekontrolowane tycie, obok oczywiście innych
      objawów może być spowodowane zaburzeniami hormonalnymi - takich jak zaburzenia
      czynności przysadki, tarczycy i innych. MA
      • Gość: M Re: wspomaganie odchudzania IP: 217.8.161.* 28.06.01, 16:43
        Ja również mam problemy z tyciem. Przez ostatnie pół roku jestem na diecie. Jem
        naprawdę mało, a pomimo to nie chudnłam nawet stosujac preparaty wspomagające
        Herbalife i Redusan dopiero po dodaniu aerobiku zaczęłam bardzo powoli chudnąć
        ale po5 mieś ostrej diety i aerobiku schudłam b mało bo ok. 4 kilo. Boję się,
        ze po powrocie do njoramalniejszego jedzenia bez prep wspomagających utyję.
        Ostatio tak jest stae pół roku odchudzam sie i chudne pół jem normalnie i tyję
        i tk w kółko od 3 lat .Mam jeszcze inne problemy hirsutyzm, wypryski
        nieregularne miesiaczki sugerujące nierównowagę hormonalną(ostatnio "wypadają"
        mi miesiączki)leczenie u ginekologa-endokrynologa jednak powodowało liczne
        skutki uboczne a nie poprawę. Może problem jest głębszy, a nirównowaga hormonów
        płciowych jest pochodną nierównowagi hormonów przysadki itp. i powinnam zaczać
        od endokrynologa ogólnego? Prosze moze zasugerować nazwę poradni lub wskazać
        nazwisko. Jeśli mogę udać się do Pani prosze podać gdzie i kiedy można
        skorzystać z takiej wizyty.
        • monika.antepowicz Re: wspomaganie odchudzania 28.06.01, 22:22
          Niestety często hirsutyzm i trądzik idą w parze z otyłością. Im większa ilość
          tkanki tłuszczowej, tym większa produkcja androgenów w organizmie.
          Problem w tym, że aby leczyć hormonalnie należy wykonać mnóstwo badań, tak by
          prawidłowo zdiagnozować przyczynę. Z kolei badania hormonalne sa niesamowicie
          kosztowne , a refundacja kas chorych dotyczy tylko wtedy, gdy są zlecane przez
          poradnie specjalistyczne. Sama czesto mam tremę zlecając te badania, gdyż wiem
          z jakimi kosztami moga się wiązać.
          Myslę, że najlepsze byłoby trafienie do jakiejś dobrej poradni
          endokrynologicznej, działającej przy klinice (nie wiem, skad Pani pochodzi)MA
          • Gość: mmgocha Re: wspomaganie odchudzania IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 08:09
            Pani Monika ja również będę wdzięczna za wskazanie endokrynologa godnego
            zaufania. Wydaje mi się , że oprócz tego co już napisałam nie dręczy mnie nic
            więcej. Nie mam problemów z cerą, no może jedynie liczne rozstępy skóry w
            newralgicznych miejscach. To mój kompleks, ale jest ze mną od najmłodszych lat.
            A l-karnitynę kupiłam i powiem jakie są efekty za miesiąc.
            pozdrawiam, Gocha
            • Gość: mmgocha Re: wspomaganie odchudzania IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 16:42
              Gość portalu: mmgocha napisał(a):

&#62 Pani Monika ja również będę wdzięczna za wskazanie endokrynologa godnego
              &#62 zaufania. Wydaje mi się , że oprócz tego co już napisałam nie dręczy mnie nic
              &#62 więcej. Nie mam problemów z cerą, no może jedynie liczne rozstępy skóry w
              &#62 newralgicznych miejscach. To mój kompleks, ale jest ze mną od najmłodszych lat.
              &#62
              &#62 A l-karnitynę kupiłam i powiem jakie są efekty za miesiąc.
              &#62 pozdrawiam, Gocha

Oczywiście zapomniałam napisać gdzie mieszkam - Łomża ( ewentualnie Lublin )

• Gość: M Re: wspomaganie odchudzania IP: 217.8.161.* 29.06.01, 08:17
            Mieszkam w Warszawie ale zarejestrowana jesem w
            łódzkiej kasie chorych. Proszę podać nazwę poradni
            którą Pani radzi w Warszwie. Mogę albo to sfinanować
            sama (jakiego rzędu koszt to moze być) albo spróbuje
            się przepisać i skorzystać z mazowieckiej kasy.
            Względnie w ramach łódzkiej kasy np. przy Centrum
            Zdrowia Matki Polki.
            • natasza7 Re: wspomaganie odchudzania 29.06.01, 11:58
              jeżeli chodzi o l-karnitynę to polecam, moja siostra schudła 15 kg. oczywiście
              to nie tylko zasługa tabletek (ćwiczenia 3 razy w tygodniu - godzina)ale jedna
              widać ich pomoc.
              • Gość: mmgocha Re: wspomaganie odchudzania IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 16:40
                natasza dwaj tę siostrę !!!!!!!!!!!
                niech powie czy utrzymuje figurę do tej pory i jak długo brała l-karnitynę. Ja
                przy okazji jej brania postanowiłam codziennie się ruszać , tj. 20-30 min.
                dziennie biegać. Zwłaszcza, że mam siedzący wzasadzie tryb pracy.
                pozdrawiam mmgocha
                • Gość: Zosia Re: wspomaganie odchudzania IP: *.BMJ.net.pl 03.07.01, 18:01
                  L-karnityna nic nie pomoże jeżeli będzie się siedziało dalej przed telewizorem.
                  Ona pomaga w spalaniu tłuszczów podskórnych, ale tylko wtedy, gdy to spalanie
                  jest zainicjowane, tzn. przy wysiłku. Od samego zażywania cud nie nastąpi. Na
                  opakowaniu jest napisane, że polecane jest dla sportowcow wyczynowych, może to
                  lekka przesada, ale sugeruje to, że machnięcie hantlami dwa razy w tygodniu i
                  rezygnacja z windy nic nie da. Ale bieganie przez 30 min. dziennie to już
                  bardzo ambitnie założenie i na pewno gwarantuje sukces.
                  Pozdrawiam, Zosia
                  • Gość: mmgocha Re: do Zosi IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 08:36
                    Dziękuję Zosiu za słowa uznania. Nie mam zamiaru siedzieć przed telewizorem bo
                    go nie lubię. Cieszę się na myśl, że pomoga l-karnityna pozbyć się tego
                    wstrętnego tłuszczyku pod skórą, który mieszka sobie latami. Chyba większość
                    kobiet wie jak ciężko się go pozbyć. Z przyjemnością zmuszam się do wysiłku i
                    codziennego biegania. Może wyrobię w sobie zdrowy nawyk jak mycie
                    zębów ??????????????
                    Pozdrawiam, Gocha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka