Dodaj do ulubionych

do Joisany!!!ważne

IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 11.01.05, 22:30
nie bardzo znam się na wyniku badania czy ktoś moze powiedzieć co
oznacza :badanie MR sidła tureckiego uwoidoczniło przysadkę mózgową o
wym....o sygnale typowym dla części gruczołowej i nerwowej. po podaniu
gadolinu uzyskano niejednorosdne wzmocnienie części gruczołowej , jednak
nieuwidocznionoewidentnego ogniska, które mogłoby odpowiadać
mikrogruczolakowi.....bardzo dziękuje
Obserwuj wątek
    • joisana Re: do Joisany!!!ważne 12.01.05, 16:07
      Kochanie wygląda na to, że jest ok, nie podałaś wymiarów, ale podejrzewam, że
      są prawidłowe ( a przy okazji siodła t.wink)Radiologicznie jest w porządku, a to
      wzmocnienie części gruczołowej to działka endokrynologa i pewnie sugeruje, że
      nadprodukcja prolaktyny (o to chodziło, prawda) jest tym spowodowana, tego się
      nie leczy, a prolaktyne zbija bromokryptyną. Trudno, ja tez od ponad 7 lat -
      dziewczyna bromka wink. I prosze następnym razem post nie tylko do mnie
      (regulamin wink!)ja i tak czytam wszystkie posty, taka praca wink. Masz juz
      dobrego gin-endokrynologa? Jeśli nie znajdź koniecznie.Pozdrawiam.
      • Gość: ola Re: do Joisany!!!ważne IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 12.01.05, 19:18
        wymiary 11/13/8 mm jak takie to jest oki?
        Bardzo dziękuję za pomoc w odszyfrowaniu. Następnym razem obiecuję ze post
        będzie nie tylko do Ciebie smilea co do dobrego gin. niestety nie mam i bardzo nad
        tym ubolewam, ponieważ mam problemy z hormonkami(podwyższona prolaktyna)a
        niebawem planuje ciążę i jak każda kobieta bym chciała aby było wszystko
        dobrzesmile sad może możesz kogoż dobredo polecić? jak tak bede bardzo wdzięcznasmile
        Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie podwyższonej prolaktyny, czy wzmożona
        potliwość może być od tego???
        Raz jeszcze serdecznie dziękuj za pomoc, było bez wymiarów, które teraz podałam
        ale mam nadzieję, że i one są odpowiedniesmile pozdrawiam
        • Gość: ola Re: do Joisany!!!ważne IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 12.01.05, 19:27
          co do lekarza : może znasz jakiegoś dobrego lekarza w przychodni wojskowej na
          koszykowej??? pozdrawiam
        • joisana Re: do Joisany!!!ważne 12.01.05, 19:27
          Zajrzyj na forum niepłodność tam są dziewczyny z całego kraju z
          hiperprolaktynemią, przez nie znajdziesz dobrego lekarza. Ja mogę polecic tylko
          jednego przyjmuje w Katowicach i Bytomiu- dr. Gretka .
          Jeśli planujesz ciążę to bez dobrego gina się nie obejdzie i musisz zbijać
          prolaktynę aż do ciąży(nawet końca jej I trymestru).
          Potliwość?-ja wiem, nigdy tego nie kojarzyłam, ale tak -to prawdopodobne, u
          mnie hiperpro. połączona jest z atypowymPCO całkiem inne objawy, trudno
          porównywać. Trzymaj się.
          Wymiary chyba ok, nie mam kontaktu z Mamą, ale z podręcznika jest w normie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka