Dodaj do ulubionych

Najtańsze tabletki antykoncepcyjne

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.01.05, 13:54
Ile kosztują wasze tabletki? Ja biorę Harmonet - ok. 35 zł za opakowanie, ale
słyszałam, że są jakieś w okolicy 10 - 15zł, niestety nie pamię tam jak się
nazywają, ale chyba na "M". Wiecie coś o tym? Dobre są?
Obserwuj wątek
    • beatkak2 Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne 26.01.05, 13:57
      Witaj ja mam najtańsze chyba jakie są na receptę kosztują 2,75zł "Stediril 30"
      Wcześniej brałam cilest ok.33zł ale strasznie bolała mnie po nich głowa te
      biorę od paru dni i narazie jest ok.
      pozdrawiam beata
      • Gość: Kat Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.ec.pl / *.ec.pl 26.01.05, 13:59
        www.elamed.com.pl/lekarz/przeglady/prze-le39.htmlcennik
        • Gość: malaaga Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.01.05, 14:07
          nie chce mi odpalic linkasad
      • Gość: Ama Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:01
        Ja też biorę Stediril 30, przeszlam na niego z dwu- i trójfazowych. Czuję się
        po nim lepiej niż po tamtych drogich. Oprócz Steridilu 30 jest jakas inna
        odmiana Stedirilu, ale nic o niej nie wiem.
        • Gość: gość Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.stk.net.pl 26.01.05, 14:13
          Jednr z tańszych to Microgynon, kosztują ok. 9 zł i są bardzo dobre
          • Gość: malaaga Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.01.05, 14:15
            o! to może być to! bardzo dobrze że są bardzo dobresmile
            • nieznajoma_22 Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne 26.01.05, 15:31
              Gość portalu: malaaga napisał(a):

> o! to może być to! bardzo dobrze że są bardzo dobresmile
              oj nie są dobre.To stare tabletki z dużą dawką hormonów,są takie tanie nie bez
              powodu zastanów sie.Pytałam się lekarza o te tabletki bo koleżanka chciała je
              brać i stanowczo mi odradzał,są to stare tabletki no i chyba jasne,że nie
              najlepsze,teraz już z takim składem nie produkują tabletek.Odradzam Ci branie
              ich lepiej troche wiecej zapłacic,ale miec pewnosc,że nie odbije to Ci się
              kiedyś na zdrowiu.pozdrawiam
              • Gość: Kat Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.ec.pl / *.ec.pl 26.01.05, 17:13
                Są tanie bo są refundowane a nie że są najgorszej jakości. Ja nigdy wiec4ej nie
                wezmę tych drogich jak uwazasz wg bardzo dobrych bo mi rozwaliły organizm a
                teraz biore za 3 zł i jest ok
    • karolina.g Re: DO NIEZNAJOMEJ_22 26.01.05, 16:19
      no tak...nieznajoma chyba pogubiła sie w swojej naiwnosci. A co mial powiedziec
      ci lekarz? Ze tabletki, które są tańsze mogą byc równie dobre jak te za ponad
      30zl? A na czym opierał się Twoj lekarz wydając taką opinię? Na braku gadżetów
      z tych tabletek...pewnie tak, bo nie ma to jak gabinet z balonikami HARMONETU...
      To czy tabletki są dobre, może sprawdzić tylko sama pacjentka, która je bierze,
      więc pytania tego typu są nonsensowne. Poza tym, "DROGIE" tabletki to III
      generacja, czyli o wiele większe ryzyko zakrzepicy niż przy II(czyli np."tanim,
      starym, złym" Microgynonie). A dawka hormonów prawie taka sama
      • nieznajoma_22 Re:DO KAROLINY.G 28.01.05, 18:35
        karolina.g napisała:

> no tak...nieznajoma chyba pogubiła sie w swojej naiwnosci. A co mial
        powiedziec
        >
        > ci lekarz? Ze tabletki, które są tańsze mogą byc równie dobre jak te za ponad
        > 30zl? A na czym opierał się Twoj lekarz wydając taką opinię? Na braku
        gadżetów
        > z tych tabletek...pewnie tak, bo nie ma to jak gabinet z balonikami
        HARMONETU..
        > .
        > To czy tabletki są dobre, może sprawdzić tylko sama pacjentka, która je
        bierze,
        >
        > więc pytania tego typu są nonsensowne. Poza tym, "DROGIE" tabletki to III
        > generacja, czyli o wiele większe ryzyko zakrzepicy niż przy II(czyli
        np."tanim,
        >
        > starym, złym" Microgynonie). A dawka hormonów prawie taka sama

Jak to co miał mi powiedziec prawde a niby co?,nie musiałby mi sciemniac bo już
        biore harmonet.Leki mam za darmo przez 4 lata i moge brac jakie chcem lekarz
        nie czerpie z tego żadnych korzyści,gdybym chciala mikrogynum to moglabym je
        brac.A dawka hormonow w mikrogynum jest o wiele wieksza niz w innych lekach,bo
        sa to tabletki tak jak juz wspomnialam jedne z pierwszych na swiecie a to chyba
        logiczne ze nie od razu tworzy sie rzeczy doskonale tylko z czasem sie je
        ulepsza.Byc moze sa dobre dla tych co je biora,bo nie ma zadnych objawow
        wskazujacych na ich zly wplyw,ale po latach moga odbic sie na zdrowiu.Zreszta
        to jakie bierzecie tabletki to jest Wasza osobista sprawa tak jak i Wasze
        zdrowie.pozdrawiam
        • Gość: Kat Re:DO KAROLINY.G IP: *.ec.pl / *.ec.pl 28.01.05, 20:00
          a gdzie to daja pigułki za darmo coś trudno mi w to uwierzyć, ja dostałam tylko
          pierwsze opakowanie cilest(bez badań) wraz z kosmetyczką a poza tym cały
          gabinet był oblepiony jego reklamą. A na zdrowie to on mi nie wyszły a poza tym
          cena 30 zł. teraz biore za 3 zł i jakby reka odjał dolegliwości.Dziwna jesteś
          to mam teraz cierpieć przez te droższe bo wg Ciebie są lepsze a te tanie choć
          lepsze dla mojego zdrowia mam wyrzucić?
          • karolina.g Re:DO KAROLINY.G 28.01.05, 21:14
            no wlaśnie...nawet się wlaściwie nie wybroniłaś. A skad wiesz, co jest prawda,
            tym bardziej, ze bierzesz HARMONET, zatem dziwnym byłoby, gdyby ginekolog był
            przeciwny tym tabletkom w jakikolwiek sposób. Ciekawi mnie także, jak to jest,
            że przesz 4 lata masz darmowe pigułki????piszesz:
            <Byc moze sa dobre dla tych co je biora,bo nie ma zadnych objawow
            wskazujacych na ich zly wplyw,ale po latach moga odbic sie na zdrowiu>
            a po harmonecie nie jest to możliwe???
            Skad wiesz, iz ginekolog nie ma korzyści z zapisywania takich a nie innych
            tabletek?Ja akurat osobiście byłam świadkiem chwalenia się lekarki, która
            otrzymała od firmy farmaceutycznej wycieczkę zagraniczną.Poza tym post KAT tez
            wiele daje do myślenia.
            Na koniec chciałabym dodać, iż na szczęście tabletek juz nie biorę i nie
            zamierzam do nich wracać.
          • nieznajoma_22 Re: 28.01.05, 21:17
            Nigdzie nie dają tabletek za darmo, ale jestem w programie badawczym i w zamian
            za to,że uczeszczałam na ten program to przez 4 lata mam za darmo.A mi chodzi
            tylko o tabletki mikrogynum nie o inne tanie bo akurat o tych wypowiadal sie
            nie jeden lekarz negatywnie,ale jak Wam nie szkodza to życzę oby nie
            zaszkodzilo w przyszlości.Pa
            • Gość: Kat Re: IP: *.ec.pl / *.ec.pl 28.01.05, 21:20
              Jeśli już to Microgynon. Czyli testuja na tobie jak na króliku i ty sie na to
              zgadzasz a może za kilka lat odbije się to na twoim zdrowiu?
              • karolina.g Re: 28.01.05, 21:28
                no przeciez ja piszę, że juz na szczeście nie biorę. A królik doświadczalny to
                rzeczywiście bardzo zdrowe i rozsądne i na pewno nie odbije sie na
                zdrowiu.Pogratulować...
                Akurat Harmonet rzeczywiście jest niskodawkowy. Z kolei Microgynon ma 0,3
                estrogenu i 0,15 lewonogestrelu. Niestety nie ogę w tej chwili znalezć danych o
                skałdzie innych drogich, lepszych tabletek, ale nie jest on na pewno o wiele
                niższy.
                • karolina.g Re:do NIEZNAJOMEJ 28.01.05, 21:46
                  karolina.g napisała:

Z kolei Microgynon ma 0,3
                  > estrogenu i 0,15 lewonogestrelu. Niestety nie ogę w tej chwili znalezć danych
                  o
                  >
                  > skałdzie innych drogich, lepszych tabletek, ale nie jest on na pewno o wiele
                  > niższy.
                  oczywiscie 0,03 estrogenu, a tu dla porównania:
                  Marvelon tabl. 1 tabl. zawiera: 0,03 mg etynyloestradiolu, 0,15 mg
                  dezogestrelu ;
                  =Regulon tabl. powl. 1 tabl. zawiera: 0,03 mg etynyloestradiolu, 0,15 mg
                  dezogestrelu ; CENY ok.30złotych.

• Gość: kecz Re:DO KAROLINY.G IP: *.aster.pl 28.01.05, 23:03
            jak możesz to napisz co Ci było po cileście. biorę pigułki bo nie widze innej
            mozliwości, ale boję się jednocześnie.jest tyle różnych opinii nie wiem co jest
            prawdziwe.
            • Gość: Kat Re:DO KAROLINY.G IP: *.ec.pl / *.ec.pl 29.01.05, 10:54
              Po pierwsze ciągłe plamienia- skończył sie okres kilka dni przerwy i od nowa,
              myślałam że po trzecim opakowaniu się unormuje ale niestety męczyłąm się ponad
              pół roku zanim zmieniłam na inne, a poza tym jakieś 10 kgsad(((, bez przerwy zły
              nastrój, ospałość.
              • Gość: Kat Re:DO KAROLINY.G IP: *.ec.pl / *.ec.pl 29.01.05, 10:55
                Póżniej zmieniłam na diane trochę się unormowało odpadły plamienia i bóle
                głowy. A teraz stediril 30 zero plamień okres jak w zegarku no ale humorki i kg
                zostały
                • karolina.g Re:Z kolei ja... 29.01.05, 17:43
                  ...najpierw brałam Novynette-krótko, ponieważ okresy mimo wszytstko
                  nieregularne i plamiłam. Potem regulon, ok.roku-ospalość, ocieżałość, 15kg, nic
                  mi sie nigdy nie chciało, po prostu dramat(generalnie jestem osóbką bardzo
                  żywiołową). Potem wlaśnie Microgynon(5mscy)-przy nim zerowe libido. No i od
                  października przestałam brać to świnstwo i czuję się jak dawniej- chce mi się
                  wszytsko, lepiej wyglądam i się czuję, choć waga niewiele spadła, ale walczę
                  dość skutecznie. No i zapomniałam o najważniejszym: zakrzepica(notabene kiedy
                  się o niej dowiedziałam nie przestałam brać piguł). Teraz na szczeście
                  zmądrzałam i mam nadzieję, że nigdy do nich nie wrócę). Pozdrawiam
                  • Gość: Kat Re:Z kolei ja... IP: *.ec.pl / *.ec.pl 29.01.05, 21:35
                    Wiesz ja też bardzo bym chciała przestać brać, niestety nie ma pewniejszej
                    antykoncepcji. Ciąża w mojej obecnej sytuacji to byłby dramat właśnie kończę
                    szkołe, chcę się wyprowadzić z domu i podjąć pracę no i w końcu być ze swoim
                    facetem który tuła się po stancjach.
    • trosia Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne 26.01.05, 16:50
      Ja też polecam Microgynon 21. Brałam je przez ostatnie 3 lata i czułam się po
      nich bardzo dobrze (najlepiej ze wszystkich, które brałam). A co do ceny to
      rzeczywiście kosztują ok. 9 zł, bo są to nieliczne refundowane. Moja
      przyjaciółka brała Regulon i "przerzuciła się" na Microgynon i też jest bardzo
      zadowolona.
      Pozdrawiam!
      • Gość: Kat cennik jeszcze raz IP: *.ec.pl / *.ec.pl 26.01.05, 17:16
        www.pharmanet.com.pl/Kluby/ginekologia/antykon/page13.asp
    • Gość: doby-doktor szklanka wody -0,02zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:37
    • Gość: ania23 Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:38
      witaj!
      ja biore microgynon 12 zl jak narazie są dobre choc na poczatku stosowania bylo
      ciezko bole glowy nudnosci potem wszystko sie ustabilizowalo
      pozdrawiam
    • kingaolsz Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne 28.01.05, 14:06
      A mnie sie zawsze wydawalo, ze duzo wazniejszy od ceny jest sklad tabletek,
      pasujacy do organizmu, zeby nie zaszkodzic...
      Paranoja, a co bedzie jak te tansze nie beda odpowiadac Twojemu organizmowi,
      powaznie Ci zaszkodza i bedziesz zmuszona odstawic calkowicie pigulki a na
      dodatek bedziesz sie musiec leczyc drogimi lekami?
      Najlepiej chyba isc do lekarza i poprosic zeby dobral cos innego.

Kinga ( z bardzo "drogimi" powiklaniami m.in. po pigulkach)
      • kociak19 Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne 28.01.05, 14:29
        to chyba normalne, że każdy chciałby zaoszczędzić jak najwięcej....
        prawda??
        wiadomo, że pigułki "pasujące" do organizmu dobiera lekarz i za żadne skarby
        nie da recepty na pyle, które będą najtańsze, a nie będą pasować do organizmu.
        Pozdrowionka
        • kingaolsz Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne 28.01.05, 14:37
          >za żadne skarby
          > nie da recepty na pyle, które będą najtańsze, a nie będą pasować do organizmu

no, niestety i tak sie zdarza
          nawet w tym watku ktos wspomnial, ze cos tam dla kolezanki chcial od swojego
          gina i bywaja lekarze, ktorzy daja tak w slepo... sad((((((

a oszczedzac, pewnie kazdy by chcial, ale np. ja w zyciu nie bede oszczedzac na
          zdrowiu, sa inne mozliwosci.

Pozdrawiam
          Kinga
    • Gość: molly Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 29.01.05, 14:25
      Ja rowniez biore Stediril 30 i musze przyznac, ze tez na poczatku martwilam sie
      co to za tabletki za ok 3 zl ( a wcale nie zaznaczalam, ze maja byc tanie!),
      mimo iz przepisal mi je naprawde dobry specjalista. Skonsultowalam to z innym
      lekarzem, ktory stwierdzil, ze Stediril jest starszym lekiem, co nie znaczy
      gorszym- wszystko tak naprawde zalezy jak reaguje organizm kobiety. Co wiecej,
      zaznaczyl, iz cena na pewno nie wplywa na skutecznosc, a wrecz przeciwnie! gdy
      juz pozbylam sie wielu watpliwosci postanowilam sprobowac i jestem bardzo
      zadowolona, zadnych skutkow ubocznych poki co! pozdrawiam
      • Gość: eps Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.piotrkow.net.pl 29.01.05, 18:03
        ja kiedyś brałam cilest, później Stediril 30 a teraz biorę Logest.
        po wszystkich czułam siębardzo dobrze.
        lekarz ginekolog powiedział że zarówno cilest jak i Stediril 30 zawierają
        bardzo dużo jakiegoś hormonu (chyba estrogenu) który w duzych ilościach nie
        jest wskazany dla szczególnie młodch kobiet. podobno najlepsza tabletka to taka
        która zawiera minimalną mozliwą a zarazem skuteczną dawkę tego hormonu. po tym
        wykładzie przepisał mi właśnie Longest twierdząc ze jak na teraz to jest
        najlepszy (cena nieszczególnie prawie 40 zł). poszłam do znajomej farmaceutki -
        moja mama u niej pracuje - i poprosilam o porównanie tych tabletek, jak to jest
        właściwie z tymi pigulkami. co prawda ten sam hormon na poszczególnych
        tabletkach (podobno) troszkę inaczej się nazywał ale to odobno przez innych
        producentów tego syntetyku. w każdy mrazie okazało się że te ostatnie miały
        ponad 7 razy mnie tego hormonu co pozostale.
        biorę Longes.
        • Gość: Kat Re: Najtańsze tabletki antykoncepcyjne IP: *.ec.pl / *.ec.pl 29.01.05, 21:37
          www.elamed.com.pl/lekarz/przeglady/prze-le39.html na tej stronie można
          porównać skład

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka