Dodaj do ulubionych

hematometria - hematometra

15.02.05, 01:09
Czy ktos wie co to jest?????
Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje.

Dzieki,
Dorka
Obserwuj wątek
    • joisana Re: hematometria - hematometra 15.02.05, 09:37
      Hematometra to krwiak śródmaciczny.
      • dorkasca Re: hematometria - hematometra do Joisana!!!! 15.02.05, 19:01
        Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Czy moze wiesz czy to jest niebezpieczne
        wczoraj odebralam wyniki badan ale do lekarza ide dopiero w czwartek an karcie
        mam napisane tak:
        large unit - hematometria (duza jednostka)
        endometrium 6mm prawdopodobnie hyperplasia
        Acha krawie od 20 stycznia do dzisiaj 15.02.2005, duze skrzepy, duzo krwi i
        okropne, rwiace bole sad
        Cos groznego bo sie strasznie boje....
        Dzieki,
        • joisana Re: hematometria - hematometra do Joisana!!!! 15.02.05, 19:28
          Gdyby to była sprawa nagląca już byś była w szpitalu, więc bez paniki. Taki
          krwak najczęściej tworzy się kiedy macica z jakichś powodów nie może się
          samodzielnie opróżnić z krwi miesiączkowej, np. przy zarośnięciu błony
          dziewiczej, przeszkodach w pochwie i w macicy, po zabiegach na tym narządzie i
          czasowym sparaliżowaniu mięśni, które się nie kurczą i nie usuwaja na bieżąco
          krwi, zanim ta wypłynie dzięki grawitacji wink już zdąży skrzepnąć i albo
          wychodzą wtedy kawałeczki mniejsze i większe, albo trzeba to opróżnić
          mechanicznie. Ale to tylko garść teorii, diagnozy i metody leczenia należą do
          specjalistów wink. Trzymaj się jeszcze tylko 1 dzień i 2 noce. Daj znać jak
          będzie po wszystkim.
          • Gość: Położnik Re: hematometria - hematometra do Joisana!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 21:37
            Dorcasca hematometria znaczy krew miesiączkowa do macicy nie na zewnątrz musi
            być jak pisze Joisana spokijnie to nic grożnego dla Ciebie ,przepraszam ile
            masz lat jeśli ok 15 to jest wszystko ok.
    • dorkasca Re: hematometria - hematometra 16.02.05, 13:10
      Dzieki Joisana i Poloznik za odpowiedzi.
      Jutro ide do lekarza, w koncu....
      Poloznik a jak mam prawie 30 lat to znaczy ze powinnam sie martwic?????

Dzieki,
      Dorka
      • joisana Re: hematometria - hematometra 16.02.05, 14:16
        To znaczy, że gdybyś się miała martwić to od razu przeprowadzający badanie by
        Cię skierował na oddział, nie panikuj, tylko zrób sobie kakao i obejrzyj dobry
        film, jutro Twój lekarz Ci wszystko wyjaśni. Trzymaj się. Ja mam taki skrzep w
        macicy co mniej więcej 3,4 cykl, po cc słabo mi się kurczy macica i marnie się
        czyści, a jak się nazbiera za dużo to dostaję leki naskurczowe, albo czyszczą
        mechanicznie i po kłopocie. U ciebie napewno to od czegoś innego, ale też gino
        sobie poradzi, a nerwami nic nie zmienisz, na noc napij się melisy albo co żeby
        się wyspać zamiast rozmyślać wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka