Gość: kama IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.05, 11:15 jakie sa objawy obecnosci chlamydii? moze byc zwiazane z czestym oddawaniem moczu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: whisky Re: chlamydia IP: *.bait.pl / *.bait.pl 25.02.05, 16:37 niestety moze...u kobiet chlamydia jest bardzo często bezobjawowa...a zapalenia pęcherza itp mogą byc wskazaniem żeby zrobic sobie na nia badanie..Najlepiej wymaz, bo badania z krwi są niemiarodajne i poza europa wschodnia chyba nigdzie sie ich juz nie robi-tak przynajmniej twierdzi lekarz-specjalista z Instytutu Wenerologii, u ktorego byłam. Poza tym wymaz trzeba sobie zrobić wraz z partnerem...bo jest prawie pewne, ze jeśli Ty masz chlamydie, to Twoj partner takze.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sight Re: chlamydia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.05, 17:13 Moim jedynym objawem było to, że rodzina też chorowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menia Re: chlamydia IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.02.05, 12:48 czesc, ja i moj partner mielismy chlamydie, u mnie oczywiscie bez objowowo, natomiast u niego pojawila sie krostka , ktora po przebadaniu okazala sie byc objawem chlamydii. Więc zrobilam badanie cytologiczne, ktore ja wykazalo, nie usialam juz innego robic...ale tak jak mówie, gdyby on nie zauwazyl ja nie domyslilabym sie.Teraz juz jest po wszystkim, oboje leczylismy sie antybiotykiem-zazywanym doustnie i jestesmy zdrowi. Wazne jest aby co rok lub pol roku zrobic badanie kontronle. Chlamydia "lubi" miec nawroty( Odpowiedz Link Zgłoś