Dodaj do ulubionych

HARMONET - czy któraś z Was zażywała?

18.06.02, 09:57
Lekarz wahał się pomiędzy Cilestem a Harmonetem, ale w końcu przepisał mi
Harmonet. Nie stosowałam jeszcze nigdy antykoncepcji hormonalnej i szczerze
mówiąc - mam sporo obaw. Mam 29 lat, nie mam jeszcze dzieci. Jak reagowały
Wasze organizmy na ten lek?
Pzdr
Pollianna
Obserwuj wątek
    • tlumacz Re: HARMONET - czy któraś z Was zażywała? 18.06.02, 12:56
      Stosuje H. od pol roku (mam 27 lat). Nie liczac plamienia podczas zazywania
      pierwszego opakowania (prawie przez cale 21 dni- ale to normalny objaw)-
      zadnych skutkow ubocznych nie doswiadczam. Jest to tabletka z naprawde mala
      zawartoscia hormonu. Podejrzewam jednak, ze jak z wszelkimi innymi srodkami
      antykoncepcyjnymi, znajda sie na forum kobiety, ktore beda Ci H. odradzac.
      Obserwacja samej siebie i konsultacje z ginekologiem sa Twoimi sprzymierzencami.
      Pozdrawiam.
    • praczka Re: HARMONET 18.06.02, 20:20
      używam Harmonetu od kilku miesięcy i nie mogę narzekać. żadne plamienia poza
      okresem się nie pojawiły. jest dobrze :o) jedyne, co zauważyłam, to bolesność
      piersi na początku cyklu.
      wiadomo, że każdy organizm reaguje inaczej, dlatego chyba lekarz był "pełen
      obaw". nastaw się pozytywnie i - jak to powiedziała moja pani doktor -
      SMACZENGO :o)
    • essie Re: HARMONET - czy któraś z Was zażywała? 19.06.02, 13:18
      Zaczelam brac Harmonet pare miesiecy temu, w pierwszym miesiacu mialam lekkie nudnosci i bole piersi, ale
      w kolejnym te objawy ustapily, w tej chwili czuje sie dobrze, nie mam zadnych niemilych skutkow ubocznych.
      Dla porownania- przed Harnonetem bralam inne piguly (nie pamietam nazwy, moge pomylic - marvelon),
      czulam sie fatalnie.
      • aniolek21 Re: HARMONET - czy któraś z Was zażywała? 21.06.02, 10:04
        HARMONET. Biorę od ponad roku. Tylko na początku robiło mi się troszkę słabo, ale
        przestawiłam godzinę łykania. Żadnych plamień. Wszystko w jaknajlepszym porządku.
        Pozdrawiam
        • melba76 Re: HARMONET - czy któraś z Was zażywała? 24.06.02, 12:22
          Od roku zażywam. Pierwsze trzy opakowania zaowocowały lekkimi zmianami
          nastrojów (depresja-euforia), ale to było rzadkie i niedokuczliwe, raczej
          śmieszne smileSame zalety - krótsze i mniej bolesne i oczywiście regularne jak w
          zegarku okresy, piersi wcześniej bolały mnie już tydzień przed okresem, teraz
          dobę przed są tylko lekko powiększone i nic mnie nie boli.Pozdrawiam
          • xmagda Re: HARMONET - czy któraś z Was zażywała? 09.07.02, 11:40
            Jedynym mankamentem brania w moim przypadku Harmonetu jest CELLULIT.
    • nacia1 Re: HARMONET - czy któraś z Was zażywała? 09.07.02, 12:18
      Ja brałam chyba 2 lata bez przerwy i czułam się świetnie (mam 25 lat i
      bezdzietne), żadnych skutków ubocznych, a zaznacze że wcześneij stosowała bardzo
      dużo róznych tabletek łącznie z Dianą po której dostałam żylaków i musiałam być
      operowana, po Harmonecie wszystko było OK, pozdrawiam
    • uli Re: HARMONET - czy któraś z Was zażywała? 10.07.02, 10:02
      ja też je sobie chwalę- zazywam około roku, faktycznie piersi trochę bolą pod
      koniec cyklu (poza tym, ze są 2x większesmile, ale generalnie OK. to jest moja 3
      próba z tabletkami, i te naprawdę są najlepsze, głównie dlatego, że mój
      temperament nie przekształcił się w ciasteczkowo-telewizyjny, a tak za
      poprzednimi razami sie działo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka