Dodaj do ulubionych

Brzuszek na pigułkach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:04
Jak to jest z tym powiększonym brzuszkiem podczas brania pigułek?
Czy to jest niepokojąca sytuacja i wskazuje, że powinnam w ogóle odstawić
hormony?
Wiem, że to jest związane z zatrzymywaniem wody w organizmie. Mój brzuszek
jest jakby napuchnięty, reszta ciała bez zmian (nie przytyłam), jedynie
piersi cały czas bolą (lekarz mówi że w reakcji na estrogen).
Zmieniłam pigułki na inne i brzuszek nadal jest.
To już tak cały czas będzie?... Dopiero jak odstawię pigułki to zniknie?
Aha, czy Wy też tak macie??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Brzuszek na pigułkach 07.04.05, 15:03
      miałam, zwlaszcza przed okresem, zarzuciłam branie pigułek i wzdęcie brzucha
      zniknęło.
      wróciłam na miesiąc, ale rezygnuje z piguł - nie za dobrze się czuje, choć
      przedtem tolerowałm je.
    • hippophae Re: Brzuszek na pigułkach 07.04.05, 15:52
      Niestety też miałam ten 'brzuszek'. Znikło po odstawieniu i to nawet nie od
      razu. W każdym razie mój lekarz nie uznał tego za godny uwagi objaw.
      • Gość: kate Re: Brzuszek na pigułkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.05, 16:08
        Podczas brania miałam "brzuszek". Odstawiłam z 2 tyg, temu, bardzo pomału
        schodzi. Właściwe to tragedia na razie. Dodam-zawsze mialam super płaski brzuch.
        A tak wogóle to czuje jakby ze mnie jakaś trutka schodziła bez tabletek -nawet
        lżej mi sie oddycha.
        Oczywiscie moze to odczucie subiektywne, ale serio wracam do swiata. Mialam dosc
        bycia napuchnietym sztucznym balonem.
        • hippophae Re: Brzuszek na pigułkach 07.04.05, 16:21
          To kiepsko, u mnie ten brzuch był praktycznie jedynym negatywnym objawem.
        • Gość: pola Re: Brzuszek na pigułkach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.05, 18:52
          niestety, u mnie bylo dokladnie to samo-ogolne uczucie opuchniecia i ciezkosci,
          chyba bardziej dolujace niz zwykle tycie...
    • Gość: pytanko Re: Brzuszek na pigułkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:29
      Kobietki, dziękuję za odpowiedzi smile)
      Nie wiem czy to może być związane z tym napuchnięciem? - mam bóle podbrzusza i
      czuję się jak przed okresem - czy któraś z Was tak miała może??
      pozdrawiam
      • hippophae Re: Brzuszek na pigułkach 07.04.05, 23:08
        tak, ja co jakiś czas tak się czułam.
        • Gość: pytanko Re: Brzuszek na pigułkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:20
          Ale to chyba nie jest normalne, prawda? Boli mnie jakby macica, trochę jajniki
          (chyba). I do tego uczucie jakbym miała krwawić.
          Tak właśnie miałaś?? Czy to był silny ból czy leciutki?
          pozdr.
          • hippophae Re: Brzuszek na pigułkach 08.04.05, 20:16
            Chyba nie jest normalne ale mój lekarz to zbagatelizował. Powiedział że to pewnie od intensywnego współżycia a nie od pigułek, ale jakoś mnie to nie przekonało. U mnie ból był lekki i odczuwalny tylko co jakis czas, bardziej napięcie brzucha takie jak przed okresem niż ból.
            • Gość: pytanko Re: Brzuszek na pigułkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:27
              Dzięki za odpowiedź smile) No u mnie trudno zwalić to na "intensywne współżycie",
              bo jeśli boli to o seksie nawet nie myślę...
              pozdr.
    • Gość: meggi Re: Brzuszek na pigułkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.05, 20:49
      Przez jakis czas bralam pigulki,ale po kilku miesiacach stwierdzilam,ze robia
      mnie w balona.Tak wlasnie sie czulam.Poszlam,wiec do mojego ginekologa i po
      dosc dlugiej dyskuji doszlismy do porozumienia,ze najlepszym wyjsciem beda
      plasterkismileMetoda dosc kontrowersyjna,ale o zmianie wagi nie bylo mowysmileNic
      wiecej nie bylo mi potrzebne do szczescia!Ale najwyrazniej nie ma rzeczy
      doskonalych..oprocz ogromniastych piersi niestety problem brzuszka
      powocil..faktycznie reszta nie drgnelasmileMimo,ze jem mniej(to akurat skutek
      odwrotny niz po tabletkach)to czuje sie jakby ktos pompowal moj brzuch od
      srodkasad Nie wiem czy jest na to jakis sposob?Chodze regularnie na basen i
      silownie i niestety efektow nie widze....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka