Dodaj do ulubionych

niski poziom hormonow

IP: 148.81.118.* 05.07.01, 09:27
Prosilabym o porade: co oznacza zbyt niski poziom stezenia hormonow (zarowno
estrogenow, jak i progesteronu) we krwi? Przez okolo 2 lat stosowalam tabletki
antykoncepcyjne bez przerwy, wczesniej rownie, ale nie jednym ciagiem. Teraz
przerwalam. Czy wskazane jest dalsze stosowanie tabletek, czy raczej nie? Mam
25 lat.
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: niski poziom hormonow 06.07.01, 21:36
      Nie wiem, co to oznacza. Sformułowanie jest bardzo ogólne.Poproszę o dodatkowe
      informacje!MA
      • Gość: est Re: niski poziom hormonow IP: 148.81.118.* 10.07.01, 08:57
        Przepraszam, juz precyzuje: w 20 dniu cyklu poziom estogenow wyniosl 23,7
        pg/ml, progesteronu: 3,7 nmol/l.
        • monika.antepowicz Re: niski poziom hormonow 10.07.01, 18:10
          może świadczyc o cyklach bezowulacyjnych. Proponuję najtańszą i najmniej
          inwazyjną metodę oceny Pani sytuacji hormonalnej- pomiar podstawowej
          temperatury ciała. Poziom estradiolu jest stanowczo za niski, jaki jest poziom
          estradiolu w 14 dniu cyklu? Wydaje mi się niemozliwe , by u tak młodej kobiety
          był tak niski . Jaka jest norma pani laboratorium? Poziom estradilu poniżej 50
          pg/ml to niewydolność jajników. Proszę zbadać FSH między 3 a 7 dniem cyklu. MA
          • Gość: est Re: niski poziom hormonow IP: 148.81.118.* 11.07.01, 09:37
            Przestraszylam sie...
            Norma w laboratorium, w ktorym wykonywalam to badanie dla fazy luteal. to:
            estradiol 68-169, progesteron 14,1-89,1.
            Mam ponadto pytanie: czy istnieje mozliwosc zapisania sie do Pani na wizyte?
            Szukam kompetentnego lekarza, ktory ponadto nie kieruje sie w stosunku do
            pacjentek swoimi przekonaniami ideologicznymi. Mieszkam w Warszawie.
            • monika.antepowicz Re: niski poziom hormonow 11.07.01, 18:20
              Tak, ale przede wszystkim chciałabym, aby wykonała Pani badanie poziomu
              prolakytyny w surowicy krwi. Ja współpracuję z Centrum Zdrowia Kobiety, ul.
              Szlenkierów 1, tel.862 46 00. MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka