Dodaj do ulubionych

Pyt. dot. leczenia nadżerki

20.04.05, 09:04
Witam, chciałabym się dowiedzieć, czy przed rozpoczęciem leczenia nadżerki
powinno sie zrobić cytologię? Bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: Pyt. dot. leczenia nadżerki IP: *.proxy.pascal.pl 20.04.05, 09:14
      Mój gin powiedział, że tak, bo podobno od wyniku cytologii też azlezy leczenie.
      Ale czy to jest konieczne to nie wiem. Czekam na wynik...
    • kaja506 Re: Pyt. dot. leczenia nadżerki 20.04.05, 11:34
      Na pewno przed leczeniem nadżerki Twój gin powinien zrobić Ci badanie
      cytologiczne, ponieważ od tego zależy to leczenie. Ja tak miałam musiałam
      czekać na wynik było wszystko ok więc miałam zabieg krioterapii nadżerki -
      wymrażania - nic nie boli a teraz już wszystko się goi i jest ok. Powodzenia
      wylecz nadżerkę bo mogą pojawić się potem różne komplikację w związku z nie-
      leczoną nadżerką.Pozdrawiam
    • sweet.joan Re: Pyt. dot. leczenia nadżerki 20.04.05, 11:50
      Dziękuję za odpowiedzi. Właśnie trafiłam do zupełnie przypadkowego ginekologa z
      "nagłym przypadkiem" - dostałam mocnego skurczu w podbrzuszu, który trwał ok.
      godziny. Przyczyny skurczu nie udało sie ustlić. Podczas badania jednak lekarz
      stwierdził nadżerkę (której jakoś nie zauważył ginekolog z przychodni, buuu) i
      grzybicę. Stosuje teraz (od tygodnia) Nystatynę i Distreptazę. Ciągle plamię,
      mam brunatną wydzielinę. Wczoraj znowu udałam się na badanie, lekarz twierdzi,
      że to z tej nadżerki. Kazał nadal brać te leki i czekać. Czy to ma jakiś sens?
      Stąd właśnie moje pytanie, czy nie powinien zlecić badania cytologicznego. No i
      ten skurcz sprzed tygodnia niewyjaśniony... Dziękuję jeszcze raz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka