Dodaj do ulubionych

Cholesterol przy Hashi

10.06.13, 21:37
Czy każda/y z was ma podwyzszony cholesterol? Ja kiedy nie robię lipidogramu wychodzi spora nadwyżka. Endo twierdzi że to wina tarczycy i że tak będzie, a mnie niestety zaczyna serce boleć... A mam 29lat. Trochę mnie to przeraża.
Obserwuj wątek
        • leekroo Re: Cholesterol przy Hashi 11.06.13, 18:08
          cholesterol całkowity 281 (140-200)
          cholesterol HDL 46 (>40)
          cholesterol LDL 216,4 (<115)
          trójglicerydy 162 (<150)

          Nie jem tłusto, staram sie takich rzeczy unikać. Endo twierdzi, że to wina tarczycy. Te wyniki w sumie nie różnią od poprzednich. A stosujecie jakąś specjalną dietę dostosowaną do tarczycy?
          • tuasiczek Re: Cholesterol przy Hashi 11.06.13, 19:46
            tez mialam przekroczony cholesterol i trojglicerydy od lat...w zwiazku z zaniedbana tarczyca, ostatnio sie wzielam za siebie i jak zalecaja ludzie z forum zaczelam pic olej lniany tloczony na zimno (kwasy omega 3) i jesc 4 orzechy brazylijskie (selen) nie wiem ktore tak wplynelo na moje wyniki, ale pierwszy raz od lat oba wyniki spadly mi do normy big_grin
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka