IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:30
powiedzcie mi! czy tak trudno jest zajść w ciąże?
staram sie z moim partnerem o dzidziusia juz 5 miesiecy i nic.
czy mam podstawy myslec ze jest cos nie tak ze mna..?z nim...?
co robic?
dodam ze w tych miesiacach towarzyszyl mi stres.czy mial on az taki wplyw???
napiszcie prosze
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: wazne!!! 09.05.05, 14:35
      stres ma wpływ, barczo często przyczyna niepłodności nie jest fizjologiczna, a
      emocjonalna.
      o problemach z płodnością można mówić, jeśli po roku od odstawienia
      antykoncepcji nie doszło do poczęcia, więc don't worry.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • zyletaaaaa Re: wazne!!! 09.05.05, 14:49
        wink
        • Gość: 100krotka Re: wazne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:21
          nic nie napiszecie?
        • Gość: 100krotka Re: wazne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:21
          nic nie napiszecie?
    • Gość: l79 Re: wazne!!! IP: *.crowley.pl 09.05.05, 19:07
      Dostalas odpowiedz - i to jest prawda. Problem bedzie jesli po roku staran
      dalej nie bedziesz w ciazy. Na razie zastanow sie czy wspolzyjecie w trakcie
      Twoich plodnych dni. Nie zaszkodzi mierzyc codziennie temperature zeby ustalic
      kiedy ma miejsce owulacja (i czy w ogole ma miejsce).
      Stres ma duzy wplyw na plodnosc. A piec miesiecy to za krotko zeby stwierdzac
      problemy z plodnoscia
      • Gość: ela Re: wazne!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.05, 19:22
        Temperatura poinformuje, że owulacja BYŁA, a to troche za późno na działanie.
        Dlatego warto równiez obserwować śluz i współżyć wtedy, gdy będzie miał cechy
        płodne. Czasem jest go mało, czasem bywa za gęsty, albo występuje bardzo
        krótko. A ma kluczowe znaczenie przy zapłodnieniu - transportuje, przechowuje i
        odżywia plemniki do czasu zapłodnienia.
        Szczegóły znajdziesz na stronie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
        f=14906 , w linkowni.
    • annalalik 100krotko 09.05.05, 19:52
      Każdy stres ma wpływ na owulację (podwyższa prolaktynę). Próbujcie jeszcze 2
      miesiące - jeśli nadal nic się nie powiedzie (tylko mierz w tym czasie
      temperature, obserwuj śluz albo możesz też iść na monitoring owulacji) to idź
      do ginka i zrób badania hormonów. Może to Cię uspokoi. Mnie też ginka
      powiedziała, że mam czekac po odstawieniu rok (drugi ginek ze 2 lata!!) i jeśli
      w tym czasie się nie uda to mozna mowic o niepłodności i robić badania. Na
      szczęście trafiłam do super ginka - endokrynologa, który pochwalił, że zrobiłam
      już teraz badania, zaproponował monitoring cyklu i test na zgodność nasienia i
      śluzu (wszystko w koszcie wizyty). Każdy organizm jest inny i jesli czujesz, że
      współżyjecie podczas płodnych dni (najlepiej co 2 dni - plemniki są w tedy
      dojrzałe - czasami przytulanie codziennie to jak strzelanie slepymi nabojami -
      plemniki dojrzewają 72 h) to faktycznie zrób badania. Zaglądnij na forum dla starających się dziewczyny napewno poradzą smile
    • Gość: 100krotka Re: wazne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:26
      100krotne dzieki.jeszcze mam nadziejewink
      • annalalik Re: wazne!!! 10.05.05, 08:08
        Ja sama staram się już 11 cykl i nic ale wierzę że sie uda kochana. Póki co
        zapraszam na forum dla starających się. Tam się wszystkiego dowiesz smile
    • bocian20 Re: wazne!!! 09.05.05, 23:04
      mój czas starań to ok 9 miesięcy i w końcu zaskoczyło powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka