Dodaj do ulubionych

Brak miesiączki

IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 11:50
Pani Doktor,
pół roku temu odstawiłam Femoden. Od tej pory mam nieregularne cykle (30-32
dni, zdarzył się też cykl 37 dniowy). Dziś mija 40 dzień cyklu i nie pojawiła
się miesiączka. Dwukrotnie wykonałam już test ciążowy - oba wyniki negatywne.
Co może jeszcze spowodować brak krwawienia? Dodam jeszcze, że nie dochudzałam
się drastycznie.
Serdeczne pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Brak miesiączki IP: 217.67.198.* 12.07.01, 19:53
      Myślę,że jak najszybciej powinnaś udać się do swojego ginekologa.Ja też miałam
      podobny problem rok temu też się odchudzałam - drastycznie. Nie mogę sobie
      teraz podarować jaka byłam głupia. Od 6 miesięcy staram się o dziecko no i bez
      rezultatu. Od 2 miesięcy się leczę.Oczywiście moje wyniki są złe.Dziewczyno nie
      odchudzaj się bo potem będziesz miała do siebie pretensję - ja mam okropną.
      Przed odchudzaniem wszystko było ok-dostawałam regularnie miesiączkę a to
      przecież podstawa do owulacji.
      Paaa
    • Gość: Sylwia Re: Brak miesiączki-odpowiedż IP: 217.67.198.* 12.07.01, 19:58
      Myślę,że jak najszybciej powinnaś udać się do swojego ginekologa.Ja też miałam
      podobny problem rok temu też się odchudzałam - drastycznie. Nie mogę sobie
      teraz podarować jaka byłam głupia. Od 6 miesięcy staram się o dziecko no i bez
      rezultatu. Od 2 miesięcy się leczę.Oczywiście moje wyniki są złe.Dziewczyno nie
      odchudzaj się bo potem będziesz miała do siebie pretensję - ja mam okropną.
      Przed odchudzaniem wszystko było ok-dostawałam regularnie miesiączkę a to
      przecież podstawa do owulacji.
      Paaa
      • monika.antepowicz Re: Brak miesiączki-odpowiedż 13.07.01, 00:33
        Rzeczywiście- jest również takie pojecie jak krytyczna masa ciała potrzebna do
        wystąpienia miesiączki.'
        no i jeszcze- często, jeśli przed rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej cykle
        są nieregularne, to po jej odstawieniu te nieregulsrnosci mogą powrócić.MA
        • Gość: helena Re: Brak miesiączki-odpowiedż IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 08:34
          Dzięki za odpowiedź.
          W moim przypadku - jak myślę- nie chodzi jednak o odchudzanie (ważę 59 kg przy
          170 cm). Trudno zatem mówić o braku odpowiedniej masy ciała...
          A jeżeli chodz o długość cyklu, rozumiem nieregularny, ale żeby 41 dni...
          Oczywiście wybieram się do ginekologa, ale dobrze jest mieć okazję do
          dodatkowej konsultacji.
          Sylwia, jeśli możesz, napisz jak to było w twoim przypadku (jak długo byłaś na
          diecie i ile schudłaś, że skutki były tak fatalne).
          Pozdrawiam ciepło i życzę wkrótce dorodnego dzidziusia!

• monika.antepowicz Re: Brak miesiączki-odpowiedż 14.07.01, 09:32
            Gość portalu: helena napisał(a):

> Dzięki za odpowiedź.
            > W moim przypadku - jak myślę- nie chodzi jednak o odchudzanie (ważę 59 kg przy
            > 170 cm). Trudno zatem mówić o braku odpowiedniej masy ciała...
            > A jeżeli chodz o długość cyklu, rozumiem nieregularny, ale żeby 41 dni...
            > Oczywiście wybieram się do ginekologa, ale dobrze jest mieć okazję do
            > dodatkowej konsultacji.
            >
            Czasem bywa i tak,że jeżeli przed stosowaniem antykoncepcji hormonalnej cykle są
            nieregularne, to po ich odstawieniu moze wystąpić zatrzymanie miesiączki.
            Wówczaqs nie obwinia się za to tabletek antkoncepcyjnych.
            Ja jednak zastanawiałabym się nad odchudzaniem, gdyż wydaje mi się , ze jest Pani
            bardzo szczupła. Mozna jeszcze kupić lek ziołowy-Castagnus, który delikatnie
            reguluje zaburzenia cyklu.MA
            >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka