Dodaj do ulubionych

Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 09:17
Wczoraj(sobota) ok godz 23 miałam stosunek-i wstyd się przyznać-byliśmy
nieodpowiedzialni i poszliśmy na całość.To znaczy nastąpil wytrysk we
mnie.Chce wziąć Postinor.Dwa lata temu brałam-nie miałam skutków
ubocznych.Dziewczyny-czy jesli póde do lekarza jutro rano-tj w poniedziałek i
od razu wezme Postinor-to nie bedzie za późno?Czy jesli po raz drugi zażyję
ten lek, to może to zaszkkodzić mojemu organizmowi?
Prosze, potraktujcie mnie poważnie-dla mnie to naprawdę duży problem.
Obserwuj wątek
    • Gość: malinka Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: 172.28.252.* 05.06.05, 09:23
      duży problem to przede wszystkim nieodpowiedzialność
      partnera również

• Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 09:33
        NIE PROSILAM O KOMENTARZE- tylko o rade .Jesli ie masz nic do powiedzenia, to
        nie pisz nic.Twoje zdanie i komentarze nie interesują mnie.Nie zyczę sobie
        umoralniania z twojej strony,komantowania.Jestes dla mnie obcą osoba-i nie
        odzywaj się jak nie masz nic do powiedzenia na temat.
        • very_martini Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! 05.06.05, 09:44
          Olga, to jest forum DYSKUSYJNE i zamieszczając post na jakikolwiek temat, musisz
          liczyc się z różnymi komentarzami.
          Ja też sobie wielu rzeczy nie życzę, ale je toleruję, bo muszę. Lepiej jest
          leczyć przyczynę, niż złościć się z powodu skutku - jeśli drażnią Cię
          umoralniające komentarze, które są "ryzykiem" w każdym miejscu tego typu, to po
          prostu nie zadawaj żadnych pytan na żadnym forum.

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
    • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:00
      Ok, ok.Teraz jednak czekam nie na morały, tylko na odpowiedzi na moje pytanie.
      • Gość: radzi Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.06.05, 10:18
        jest specjane forum ,wyszukiwarka i tam zapytaj bo temat oklepany i nichce się
        nikomu już widocznie na ten temat pisać ,
        jeśli chodzi o mnie ja zawsze starałanm się ,jesli już musiałam Postinor wziąć
        jak najwcześniej bo działanie tego leku polega na niedopuszczeniu do
        zagnieżdżenia się w macicy zapłodnionej kom.jajowej .
        Jeżeli ta komórka już się " przyjmie" a dzieje się to w pierwszych 48 godzinach
        to postinor nie bdzie działał bo nie działa poronnie na zarodek.
        Ja to tak widzę a ty poszukaj i upewnij się bo sama piszesz że to poważna sprawa.
        zofia
        • zaba_pelagia Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! 05.06.05, 11:42
          Gość portalu: radzi napisał(a):

> jest specjane forum ,wyszukiwarka i tam zapytaj bo temat oklepany i nichce się
          > nikomu już widocznie na ten temat pisać

to prawda:
          już nikomu sie nie chce pisać, że
          1. postinor trzeba wziąć jak najszybciej
          2. to nie jest środek antykoncepcyjny
          3. jak sie chce bawić w seks, to trzeba najpierw dorosnąć
          4. po przeczytaniu kolejnego postu od dziewczyny, która przez dwa lata po
          poprzednim rozwalaniu sobie organizmu nie była w stanie zadbać o antykoncepcję
          (i nie dba o to jej partner) opadają nam walonki
    • magdzie Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! 05.06.05, 11:31
      moze byc za pozno
      idz na pogotowie zlap lekarza jakiegos i powinien Ci wypisac recepte
      albo idz do apteki i wyblagaj o Postinor i powiedz, ze sytuacja jest podbramkowa
      i ze recepte doniesiesz w pon.rano
      • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:40
        cHYBA TAK ZROBIĘ JAK PISZESZ.Ale skoro jest mowa o tym ze działa do 72 h, a w
        pon rano bedzie 3o kilka godzin...to może jest jeszcze szansa?Jak myslisz?
        • Gość: nana Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.chello.pl 05.06.05, 11:48
          sluchaj, jesli ci sie NIE CHCE isc- to czekaj...........9 miesiecy.
        • hippophae Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! 05.06.05, 12:06
          Po prostu im szybciej tym większa skuteczność. Po 72 godzinach nie ma już w ogóle sensu brać.
        • magdzie boszzzzz.......leć i nie czekaj!!! n/t 05.06.05, 13:17
    • Gość: ewa Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 12:47
      A ile ty masz lat????
      Trzeba było wcześniej pomyśleć, mała dziewczynko!!!
    • Gość: fifi Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:06
      postaraj sie dzis podzwonic po ginekologach i otrzymac recepte na postinor,
      poszukaj na stronie, ktora informuje co robic w razie takich przypadkow - nawet
      w tv ja reklamuja. wpisz w google wpadka czy postinor, cos powinno sie znalezc.
      Moze jakis szpital czy klinika z pogotowiem antykoncepcyjnym ?

powodzenia i nie rob tak wiecej chociazby ze wzgledu na stres i skutki, ktore
      moze postinor wywolac (mnie za pierwszym razem nie stalo sie nic, a drugim
      zatrzymanie okresu itp) smile
    • Gość: martaa23 Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:22
      Ale wy głupio pieprzycie!!Oczywiście że mozesz wziąć Postinor jutro rano!!A
      wy...jeśli nie macie zielonego pojęcia, nie wypowiadajcie sie,bo az żal mi sie
      robi jak was czytam.
      • Gość: ania Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:29
        oczywiście,że może rano,może nawet poprawić dzisiaj-za jednym zamachem
        jutrzejszy Postinor załatwi ewentualne skutki obu nocy
    • Gość: zuza Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.chello.pl 05.06.05, 17:30
      masz 72 h. Infolinia postinorowa: 0 801 1000 72, z komórki 22 44 000 72,
      www.wpadka.pl

Ale słuchaj, nie dziw się że masz negatywnie nastawione komentarze, to ma być
      środek na ekstremalne sytuacje - np. pęknięcie prezerwatywy, a nie na
      łagodzenie skutków nieodpowiedzialności i emocjonalnych uniesień.

Czy będą skutki uboczne - nie wiem, zależy od organizmu. Może się okazać za
      jakiś czas jak będziesz chciała zajść w ciążę.
      • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:43
        Zuza, bardzo dziękuje za rzeczową odpowiedź.Zadzwoniłam na infolinię-miła pani
        powiedziała że moge spokojnie zazyć ten lek jutro z rana>Dzis nie mam
        mozliwosci załatwienia recepty-mieszkam w b malym miescie-prywatnie panowie i
        panie ginekolodzy nie przyjmuja..a na pogotowiu nie chcieli mi tego przepisac-w
        aptece rowniez.Nie toleruje antykon.żadnej.Tabletek nie moge bra ć, spirali nie
        moge miec zalozonej...I dobrze wiem że postinor nie jest metoda antykoncepcji.
        • Gość: diu do olgi. IP: *.chello.pl 05.06.05, 18:01
          ale jeszcze są "gumki"- to powinnaś tolerowac ;o) ; plasterki, żele, pianki i
          inne wynalazki. ewentualnie pozostaje kalendarzyk,lub tez inne naturalne
          metody tj billingsa i wiele, wiele innych- wiec nie gadaj, ze zadnej
          antykoncepcji nie tolerujesz.
          po prostu pewnie nie znasz sie na tyle dobrze(choc oczywiscie moge sie mylic),
          aby wiedziec co stosowac.
          nie chce cie umoralniac- bo to nie moja rola, ale moze lepiej zapoznac sie- dla
          twojego dobra- z antykoncepcją 'glebiej'. chcoiazby po to aby nie martwić sie
          na zapas tak jak teraz. postinor mozna brac co najwyzej raz miesiacu. skad
          wiesz, czy taka sytuacja nie powtorzy sie za tydz. badz 2.
          po prostu chcialabym ci doradzic, abys sie lepiej zapoznala z antykoncepcja, bo
          to nie tylko piguly i spiralka.
          serio. pozdrawiam.
          • Gość: olga Re: do diu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:10
            Dzięki za odpowiedź.
            Mój partner nie toleruje prezerwatyw-ma jakąs psych blokade.W chwili założenia
            gumy-traci erekcjęsmileW metody termiczne i inne naturalne nie wierzę.Tabletek
            brać nie moge-mój org nie toleruje ich.Całkiem powaznie myślę o
            spirali,poniewaz juz rodziłam i więcej dzieci nie chce miec.Ale jakos boje sie
            spirali....ne wiem czemu...ale mam strach przed nią.Co do plasterków.To niby
            fajny pomysł-ale moja natura niedowiarka nie daje pełnej wiary w to, ze kawał
            plastra uchroni mnie przed ciązą...Nie wiem co mam robic.
            Co do wczorajszej sytuacji-to masz racje, dalismy sie poniesc emocjom...
            • Gość: diu Re: do diu... IP: *.chello.pl 05.06.05, 18:17
              ok, z tymze oczywiscie co do natur. metod, wskaznoik pearla- czyli
              skutecznosci moze wynosic nawet 1. trzeba naprawde obserwowac swoj organizm.
              niestey wada tego jest, ze organizm czasami moze dawać "falszywe" objawy i
              moglabys zle wszystko zinterpretowac.
              mimo wszystko proponuje naprawde gdzies zapoznac sie antykoncepcja, to co
              napisalam to zapewne nie wszystko. moze czasem jednak warto sprobowac niz z
              gory zakladac, ze sie nie uda. sadze, ze wiekszy komfort psychiczny po kazdym
              stosunku miala. tak mi sie wydaje.
              pozdrawiam.
              • Gość: olga Re: do diu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:22
                Oczywiście że miałabym komfort psychiczny.Myślisz że nie chciałabym znalezc
                bezpiecznej ,PEWNEJ metody anty??I kochac się bez stresu, nerwów?
                Mój organiz jest tak głupi, mam tak nieregularne miesiaczki..że naprawde to nie
                wiem jakie miałam wczoraj dni-płodne czy niepłodne...i nie wiem kiedy dostane
                okres.Bo to jest zawsze niespodzianka.Nie mam regularnych okresów.Chocby to
                jest powód dla ktorego naturalne metody nie sa dla mnie/
          • Gość: fifi Re: do olgi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:40
            sa tylko gumki i tylko jedne globulki patentex na polskim rynku, wiec az tak
            zawrotnego wyboru nie ma smile
        • Gość: diu jeszcze jedno:zastanawiam sie-jak to jest, ze tabl IP: *.chello.pl 05.06.05, 18:05
          etek brac nie mozesz, a postinor lykniesz? przeciez to ma wieksza dawke
          hormonów i jest bardziej szkodliwe niz nie jedna pigula.
          jednak to mnie utrzymuje w przekonaniu, ze nie wiesz nic, albo bardzo malo o
          antykoncepcji. masz dostep do netu, to skorzystaj z tego i zobacz co ma do
          zaoferowania antykoncepcja.
          wychowanie seksualne powinnio byc koniecznie do szkol wprowadzone: natychmiast!
          i to od podstawówki.
          • Gość: olga Re: jeszcze jedno:zastanawiam sie-jak to jest, ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:13
            Tak, tabletek nie toleruję-ze względu na to, że biore regularnie inne leki
            które koliduja z hormonalna antykoncepcją.
            Do tej pory zawsze stosowałam prezerwatywy-teraz mój nowy partner nie toleruje
            ich...
    • Gość: andersena [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: olga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: andersena Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:46
          o, geny wulgarności i prostactwa też należy eliminowac, dzieki za przypomnienie
          • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:48
            Masz racje-jestem prostacka i wulgarna-ale tylko dla smieci-takich jak
            ty.Zawsze wszystkim odpłacam tym na co zasługuja-ty jestes zero i byle kto-więc
            potraktowałam cie jak smiecia i byle kogo..To chyba zrozumiale, nie??
            • very_martini Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! 05.06.05, 17:55
              Dla mnie to akurat nie do końca zrozumiałe, ale faktycznie, subtelnością nie
              grzeszyszsmile
              A andersena tyż z grubej rury wypaliła, to swoja drogą.

16%VOL
              22%VAT

--
              takie tam... forum homeopatia
              • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:58
                No to o co ci chodzi.Sama mówisz że ona pierwsza mi dosrała-więc czemu mam byc
                dla niej miła i sublelna??
              • Gość: Kami Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 05.06.05, 17:59
                Chciałm tylko żebyś wiedziała.. że jak mówisz komuś ze jest śmieciem.. zerem..
                to tylko źle swiadczy o Tobie.. ale mniesza z tym.. bo najgorsze jest to że
                złość na innych wraca do nas w tym przypadku widze że do Ciebie.. Oszczędz
                sobie dziewczyno.. Badz ponadto.. Bo teraz aby dałaś się sprowokować..
                A co do postinoru już znasz odpowiedz to po co jątrzysz..
                Robisz mizerne wrażenie...
                • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:04
                  Droga Kami
                  Chce żebys wiedziała, ze zawsze odpłacam tym samym co dostaję.Jesli ktoś jest
                  dla mnie dobry,odpłacam jeszcze większa dobrociąsmile
                  Jesli jednak ktoś zajdzie mi za skóre, skrzywdzi...to jestem bezwzgledna.
                  Czemu nie krytykujesz anderseny która pierwsza mnie obraziła?
                  Dla mnie taka osoba jest zerem i smieciem.
                  • Gość: weana Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: 81.219.88.* 05.06.05, 18:09
                    Myslę że dwa dni po stosunku może byc już za późno na postinor. Najlepiej jak
                    od razu się weźmie tabletkę, wtedy jest najmniejsze ryzyko. Jeśli masz
                    zaufanego lekarza to lepiej jeszcze dzisiaj pójdź do niego po receptę.
                    A moze akurat jesteś pod koniec cyklu i nie masz płodnych dni?
                    • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:15
                      ostatni okres miałam od 19 do 24 maja...
                      nie mam mozliwosci załatwienia dzis recepty
                      w info postinorowej powiedziano mi ze moge bez obaw zazyć jutro Postinor..
                      • Gość: weana Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: 81.219.88.* 05.06.05, 18:37
                        Jak na złość wstrzeliłaś się w dni płodne ;-///
                        Trzymam kciuki zeby jednak ciąży nie było.
                        Prawdopodobieństwo zajścia w ciąże wynosi 20 % więc wcale nie tak łatwo jest
                        zajść. Niektórzy próbują codziennie i nic. wink)
                        • Gość: olg Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:40
                          a skąd wiesz że miałam dni płodnewink)??
                          • Gość: weana Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: 81.219.88.* 05.06.05, 18:48
                            wink))
                            Przeciętny cykl trwa ok 28 dni. Okres miałaś od 19 do 24. Przed samym okresem i
                            zaraz po nim są niepłodne dni. A w samym środku cyklu czyli tak w połowie, więc
                            policz sobie 14 dni od 19 maja, to będzie 1 czerwca. Ale trzeba brać pod uwagę
                            ryzyko błędu i doliczyć kilka dni do przodu i do tyłu.
                            Hmm... ale skoro mówisz że masz nieregularne miesiączki i wcale nie są co 28
                            dni to nie koniecznie to co mówię może się zgadzać.
                          • Gość: nono Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.chello.pl 05.06.05, 18:48
                            wyliczyla.na ogół od 9-10 dnia do 14-16 sa dni plodne
                  • Gość: Kami Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 05.06.05, 18:14
                    Z bardzo prostego powodu
                    To nie jest życie.. to forum..
                    Tutaj nie ma walki o pozycję, studia.. miłość..cokolwiek..
                    a uważam ze trzeba umieć walczyć żeby mozna było przegrać z godnością

Dziewczyno jesteś na forum... tutaj się szuka informacjii.. otrzymuje się różne
                    komentarze... a wiadomo że świat jest pełen kretynów, chcesz być taka jak oni,
                    czy chcesz być ponad nimi??? Jak odpowiadasz w tej samej tonacji.. <tak jak
                    mozna przeczytać wyżej> to wyglada to tak jak byś zniżała sie do czyjegoś
                    poziomu.. Niższego poziomu.. Nic do Ciebie nie mam.
                    Tylko.. oczuwam niesmak.. To wszystko..
                    • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:18
                      Masz racje,, dałam się jej sprwokować.Niepotrzebnie w ogole odpowiadałam na jej
                      kretyński post...sad
                      • Gość: Kami Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 05.06.05, 18:24
                        Trzymam kciuki
                        Też kiedyś się denerwowałam,wiem jak to jest... sprawdz w którym dniu cyklu
                        byłaś i tak mniej więcej moze uda Ci się określić owulację, moze nie ma powodu
                        do takiego dużego niepokoju...

Pozdrowionka
                        • Gość: olga Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:27
                          Nie wiem jak mam to sprawdzić..ostatnio iałam okres od 19 do 24 maja....
                          Pzatym, dobrze wiem że łykanie postinoru ma fatalny wpływ na organizm..i że
                          robi się to w sytuacjach podbramkowych.No ale to lepsze zlo, niz niepożądana
                          ciąża, nieprawda?kTOŚ MI WCZESNIEJ ZARZUCIŁ, ZE STOSUJE POSTINOR JAKO MATODE
                          ANTYKONCEPCJI-A TO NIEPRAWDA!!!
                          Pozdrawiam równiez
                          • Gość: Kami Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 05.06.05, 18:42
                            Myślałam ze masz regularne cykle,ale wyżej przeczytałam ze jednak nie..
                            w takim przypadku w/g mnie nawet przedpotopowy kalendarzyk odpada... Ale tak
                            mnie więcej skup się na objawach które np. mogły już być..moze cos udało Ci się
                            zauwazyć... i moze wejdz na tą stronę... www.npr.pl/npr/kurs/7.html Jak
                            byś miała regularne 28 dniowe cykle to okresu powinnaś dostać 15 czerwca.. Moze
                            coś sobie zapisywałaś.. tak mniej wiecej co ile dni jakie rozbieżności.. Sama
                            nie wiem.. Ale o ile to mzoliwe zażyj postinor bo kochałas się w 17 dniu cyklu
                            a jak masz długie cykle to owulacja moze nastąpić , a plemniki mogą przezyć
                            podobno około 5-7 dni w dogodnych warunkach-tzn jak zaczynają sie dni płodne.A
                            wiem co przeżywasz i chciałbym Ci pomóc.. Ale postinor weż na pewno.. tzn ja
                            bym wzięła..
                            Pozdrawiam I trzymam kciuki
                            • Gość: weana Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: 81.219.88.* 05.06.05, 18:54
                              Mój gin kiedyś mi powiedział że on razem z postinorem radzi wziąsć Aviomarin
                              (popularne tabletki od choroby lokomocyjnej) zeby złagodzić te dolegliwości
                              uboczne - mdłosci, wymioty.
                          • Gość: emilia Re: Nie ma mi kto doradzić.Licze na Was.PROSZE!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:53
                            Ktoś, kto Ci napisał, żebyś zapoznała się ze wszystkimi metodami unikania ciąży
                            miał rację.
                            Metody wieloobjawowe NPR nie wymagają regularnych cykli. Określa się dzięki
                            nim, że już odbyła się owulacja (temperatura, śluz, szyjka macicy). Od
                            trzeciego wieczoru po niej nie ma już możliwości zajścia w ciążę. Od owulacji
                            do końca cyklu jest stała ilość dni dla danej kobiety, więc po owulacji już
                            wiadomo, kiedy będzie miesiączka.
                            Na początku cyklu dni niepłodne wyznacza się różnymi metodami, jedna z nich
                            to "najkrótszy cykl-21dni".

Przeczytaj strony z linkowni na forum NPR

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka