Gość: andzia IP: 217.67.198.* 11.09.01, 11:58 czy są bezpieczne środki na przeziębienie, drobne infekcje,które można stosować samodzielnie w ciąży, np. homeopatyczne-dostępne w aptece bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monik Re: leki w ciąży IP: *.chello.pl 11.09.01, 12:30 Ja tez mam ten problem. Jestem w 5 tyg.i nie wiem comożna brać, żeby było skuteczne, a nie zaszkodzło. Przez ten katar nie mogę spać w nocy, a w dzień jakoś trzeba funkcjonować. Co pani doktor na katar, ból gardła, kichanie. Czy kichanie nie jest grożne dla wczesnej ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: leki w ciąży IP: *.bf.uni.wroc.pl 11.09.01, 15:20 Z tego co wiem, to niewiele mozna łykać, (mam lekarza w rodzinie)z drugiej strony wirusy są bardzo niebezpieczne. Jeśli chodzi o katar, to jeśli związan jest to z zatokami, można robić kompresy, naprzemiennie zimny i ciepły, zaczynając i kończąc na zimnym. Mi się trafiło jakieś zapalenie tchawicy i lekarz przepisał Bioparox (chyba tak to się pisze), to się wchłania tylko miejscowo. Ze swej strony radzę z każdym przeziębieniem lecieć do lekarza i szybko zapobiegać, idą jesienne chłody. Pozdrawiam przyszłe Mamy Przyszła mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: leki w ciąży IP: *.polkomtel.com.pl 11.09.01, 17:01 Popieram! Macie zbyt wiele do stracenia, żeby leczyć się same.Radzę z każdym katarem chodzić do lekarza - tylko on jest w stanie dać lek obojętny dla dziecka.A nie jest tych leków wiele. Wiele ziół, a więc czegoś, co jest uważane za bezpieczne, jest groźnych dla ciężarnych. Życzę zdrowia!Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: leki w ciąży 12.09.01, 23:40 W ciaży mozna przyjmowac duże dawki Rutinascorbinu(3x2 tabl), przeciwkaszlowo Stodal i jakieś delikatne tabl. do ssania np. Neoangin. ptrzeciwgoraczkowo- stoasunkowo bezpieczny paracetamol. Prosze skontaktować się z lekarzem rodzinnym- czasem konieczne jest stosowanie antybiotyków w celu zapobieżeni nadkażeniu bakteryjnemu.MA Odpowiedz Link Zgłoś