Dodaj do ulubionych

leki w ciąży

IP: 217.67.198.* 11.09.01, 11:58
czy są bezpieczne środki na przeziębienie, drobne infekcje,które można stosować
samodzielnie w ciąży, np. homeopatyczne-dostępne w aptece bez recepty?
Obserwuj wątek
    • Gość: monik Re: leki w ciąży IP: *.chello.pl 11.09.01, 12:30
      Ja tez mam ten problem. Jestem w 5 tyg.i nie wiem comożna brać, żeby było
      skuteczne, a nie zaszkodzło. Przez ten katar nie mogę spać w nocy, a w dzień
      jakoś trzeba funkcjonować. Co pani doktor na katar, ból gardła, kichanie. Czy
      kichanie nie jest grożne dla wczesnej ciąży?
      • Gość: Arwena Re: leki w ciąży IP: *.bf.uni.wroc.pl 11.09.01, 15:20
        Z tego co wiem, to niewiele mozna łykać, (mam lekarza w rodzinie)z drugiej
        strony wirusy są bardzo niebezpieczne. Jeśli chodzi o katar, to jeśli związan
        jest to z zatokami, można robić kompresy, naprzemiennie zimny i ciepły,
        zaczynając i kończąc na zimnym. Mi się trafiło jakieś zapalenie tchawicy i
        lekarz przepisał Bioparox (chyba tak to się pisze), to się wchłania tylko
        miejscowo. Ze swej strony radzę z każdym przeziębieniem lecieć do lekarza i
        szybko zapobiegać, idą jesienne chłody. Pozdrawiam przyszłe Mamy
        Przyszła mama
        • Gość: joanna Re: leki w ciąży IP: *.polkomtel.com.pl 11.09.01, 17:01
          Popieram! Macie zbyt wiele do stracenia, żeby leczyć się same.Radzę z każdym
          katarem chodzić do lekarza - tylko on jest w stanie dać lek obojętny dla
          dziecka.A nie jest tych leków wiele. Wiele ziół, a więc czegoś, co jest uważane
          za bezpieczne, jest groźnych dla ciężarnych. Życzę zdrowia!Joasia
          • monika.antepowicz Re: leki w ciąży 12.09.01, 23:40
            W ciaży mozna przyjmowac duże dawki Rutinascorbinu(3x2 tabl), przeciwkaszlowo
            Stodal i jakieś delikatne tabl. do ssania np. Neoangin. ptrzeciwgoraczkowo-
            stoasunkowo bezpieczny paracetamol. Prosze skontaktować się z lekarzem
            rodzinnym- czasem konieczne jest stosowanie antybiotyków w celu zapobieżeni
            nadkażeniu bakteryjnemu.MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka