09.06.05, 17:58
Obserwuj wątek
    • eris24 Nadżerka 09.06.05, 18:02
      Mam nadzerkę i ginekolog wysyła mnie na zabieg. Napiszcie jak to było u was-czy
      podjęłyscie decyzje od razu, czy może konsultowałyście sie z innym lekarzem?
      Jaką metodą byłyście leczone? Były jakieś komplikacje? Płaciłyście czy
      robiłyscie państwowo?
      Dzięki za info.
      • married Re: Nadżerka 09.06.05, 18:06
        Kilka lat temu usuwałam nadżerkę u prywatnego ginekologa. Decyzję podjęłam od
        razu, bo nie miałam się nad czym zastanawiać. Teraz czeka mnie powtórne
        wymrażanie. U tego samego lekarza co wtedy. Tylko koszt mnie przeraża - 170 zł!!
        • eris24 Re: Nadżerka 09.06.05, 18:15
          to niska cena-w białymstoku w prywatnej klinice koszt koagulacji to 350 !!!!
          • dotiy83 Re: Nadżerka 09.06.05, 18:18
            ja mialam elektrokoagulacje. Robilam panstwowo. Narazie jestem w trakcie
            gojenia sie ran (powolnego) za dwa miesiace mam isc znowu na kotrole i wtedy
            sie dowiem czy jest szansa ze samo sie zagoi czy trzeba bedzie powtorzyc
            zabieg. komplikacji jak takich niebylo choc ginio ostrzegal mnie prze wieksza
            mozliwosci zlapania jakies paskudnych rzeczy (bakteri grzybki) obecnie jestem w
            trakcie kuracji grzybicznej ehhhh
          • ob-gynaec Re: Nadżerka 09.06.05, 18:18
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=24193906&a=24206535
            • eris24 Re: Nadżerka 09.06.05, 20:26
              ob-gynaec - dzięki za linka, ale jak pewnie jak wiekszość dziewczyn po
              przeczytaniu ma metlik w głowie. Nadżerkę stwierdzono po porodzie-rodziłam w
              październiku 2003. Kiedy przestałam karmić piersią (styczeń 2005) zrobiono
              cytologię i wyszłą II. miałam stany zapalne-dostawałam rózne leki. A miesiąc
              temu lekarka powiedziła, że czas to usunąć. Dodam, że nie ma upławów, ani
              żadnych dolegliwości.
              Czy rzeczywiście zabieg jest potrzebny? Czy skonsultować to z innym lekarzem?
              Dzięki za każdą informację
              • ob-gynaec Re: Nadżerka 09.06.05, 20:58
                Zabieg przy braku dolegliwości nie ma żadnego uzasadnienia.
                Lepiej skonsultuj to z innym lekarzem. Usuwanie ektopii nic nie daje, powoduje
                tylko niepokój w strefie przekształceń, która cofa się do kanału szyjki, stając
                się gorzej dostępna badaniom cytologicznym, czy kolposkopowym.
                Ektopia to nie choroba!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka