Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja

IP: 192.168.0.* / *.osowa.gda.osk.pl 14.07.01, 17:34
Mam 21 lat i od 6 miesięcy biorę Logest. Chciałabym się dowiedzieć, czu dwumiesięczna przerwa w
braniu pigułki pomoże mojemu organizmowi czy raczej go tylko rozreguluje? Czy Logest jest dobrym
preparatem dla osoby w moim wieku?
Z góry dziękuję za odpowiedź - Ala.
Obserwuj wątek
    • esther Re: Antykoncepcja 14.07.01, 18:38
      Moze sie wtracam - ale tez biore Logest i to po tym jak wyprobowalam kilka
      innych (Cilest, Minulet, Microgynon)z roznymi problemami i dopiero przy
      Logescie czuje sie super - zreszta porownaj do innych tabletek, ma mniejsza
      dawke jednego z hormonow o 0.1mg i chyba przez to bardziej mi zapasowaly. Tez
      sie pytalam lekarzy, i w Polsce i tu, w Anglii, i przy tak malej dawce przerwa
      raczej nic ci nie da, na dobra sprawe nie musisz nawet robic przerwy przed
      planowanym zajsciem w ciaze.
      Pozdrawiam
      • monika.antepowicz Re: Antykoncepcja 14.07.01, 21:48
        Logest marzeczywiście małą dawkę hormonów i stoaowany jest raczej u kobiet,
        które nie mają problemów z cerą i trądzikiem (bardzo mała dawka estrogenów)
        Jęśli zrobi Pani przerwę, to organizm będzie muasiał się na nowo przyzwyczaić
        do pigułki, a poza tym... łatwo wwtedy zajść w ciążę.MA
        • daragusi Re: Antykoncepcja 16.07.01, 09:47
          Mam problemy z cerą (trądzik) i nadmiernym owłosieniem. Przez 4 miesiące brałam
          Diane35. Ostatnio zmieniłam lekarza i ten stwierdził, że Diane35 nie są
          pigułkami antykoncepcyjnymi. Chciałam się dowiedzieć czy to prawda i czy
          ewentualnie mogłaby mi pani polecić jakieś inne tabletki przeznaczone dla
          kobiet z moimi problemami (mam 23 lata).
          • esther Re: Antykoncepcja 16.07.01, 14:51
            No wlasnie, jak to jest. Mi w Anglii powiedziano w szpitalu ze Diane35 nie jest
            juz w uzytku,ze wzgledu na skutki uboczne duzej zawartosci hormonow, stosuje
            sie tylko w przypadkach np bardzo silnego owlosienia.?
            Czy to prawda?

Dziekuje
    • Gość: Doro Re: Antykoncepcja IP: 192.168.1.* / 217.11.134.* 16.07.01, 14:46
      Przez ok. pół roku zażywałam femodem. Po przeprowdzce do innego miasta,
      zmieniłam też lekarza, który zamiast femodemu przepisał mi cilest.
      Trochę obawiam się go zażywać po tym jak sprawdziłam zawartość hormonów w tym
      preparacie, nie wiem też czym kierował się lekarz przepisując mi cilest.
      Prosiłabym o fachowe opinie na temat cilestu i czym różni się od femodenu, czy
      jest dla mnie faktycznie lepszy (przeważa u mnie progesteron).
    • monika.antepowicz Re: Antykoncepcja 17.07.01, 23:52
      Po dwumiesięcznej przerwie organizm będzie musiał się na nowo przyzwyczić do
      antykoncepcji.
      Przy wyborze pigułki antykoncepcyjnej kierujemy sie nie tylko wiekiem
      pacjentki, ale też je3j sylwetka hormonalną (określona na podstawie dokładnie
      zebranego wywiadu.MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka