Dodaj do ulubionych

Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!!

• irga Dobry lekarz w Lublinie 13.12.01, 11:20
      Witajcie!
      Padło pytanie o kobietę ginekologa z Lublina. Polecam dr Annę Kwaśniewską.
      Pracuje na Staszica, prywatną praktykę ma na Chopina 13. Nie mam pod ręką
      telefonu, ale jest dostepny w ksążce (zapisy również w domu)

Od kilku lat chodzimy tam "rodzinnie", mama, bratowa, koleżanki. Wszystko pod
      najlepszym fachowym okiem, bez skrępowania. W razie konieczności dobra opieka
      szpitalna, położnicza również. Jedyny mankament - przedłużające się oczekiwanie
      pomimo wyznaczonej godziny. Ale to chyba normalne u lekarza z "dobrym
      kontaktem" smile
      • Gość: dina Re: Dobry lekarz w Lublinie IP: 195.116.167.* 16.12.01, 21:55
        dzięki!!!! Pytanie ile taka przyjemność kosztuje???
        • Gość: alinca Re: Dobry lekarz w Lublinie IP: *.gazeta.pl 08.01.02, 23:22
          Szczerze polecam p.Dawidowicz z przychodni studenckiej. Jest fachowa , dokladna
          (nagroda Twojego Stylu) i delikatna. Ale poniewaz przyjmuje panstwowo to i
          koleki ogromne...
      • soleka Re: Dobry lekarz w Lublinie 12.06.02, 14:32
        Polecam w Lublinie Andrzeja Rosińskiego, ordynatora ginekologii w szpitalu na
        Jaczewskiego. Starszy, naprawdę kompetentny, ze świetnym podejściem do
        zestresowanej pacjentki-wyjaśnia wszystko jak przedszkolakowi.
        Przyjmuje prywatnie wtorek-piątek 15.00-19.00 na ul.Dembowskiego 8, rejestracja
        telefoniczna: 747-81-95. Posiada w gabinecie aparat USG co nie jest bez
        znaczenia jeśli chodzi o finanse (70 zł USG+badanie), szybkość i wiarygodność
        wyniku. Ważne są też jego pozycja i kontakty w szpitalu.
    • Gość: kaszanka Gorzow Wlkp. IP: *.interlinia.kam.pl 15.12.01, 11:08
      Proponuje dr Zielinskiego (przyjmuje na Kos.Gdyn) oraz dr Tymszana(przychodnia
      na Baczynskiego,os.Staszica)
    • Gość: Ania KATOWICE IP: *.net17.katowice.pl 21.12.01, 12:58
      Poprosze o nazwisko jakiegos dobrego lekarza,najlepiej z USG.Takiego do
      ktorego nie strach isc,zapytac sie i zostanie sie poinformowanym o
      wszystkim.Pozdrawiam
      • alina1 Re: KATOWICE 08.01.02, 23:55
        Mysłowice-docent CISZEK-DONIEC. Specjalista, endokrynolog. Ma usg, robi
        wymrażanie nadżerki. Specjalizuje się w leczeniu niepłodności.
        • alina1 Re: KATOWICE-Mikołów 09.01.02, 00:11
          Przepraszam, Mikołów nie Mysłowice.
          Pracuje w Klinice Endokrynologii.
          • Gość: Zibi Re: KATOWICE-Mikołów IP: 10.120.22.* 09.01.02, 14:24
            Nikt przy zdrowych zmysłach w Mikołowie nie pójdzie do pani doktor Ciszek . Ta
            kobieta zrobiła w swojej karierze medycznej więcej złego , niż dobrego .
            Lekarzem godnym polecenia jest dr Pasierbiński z Mikołowa. Ma prywatną
            praktykę,pracuje w szpitalu. W gabinecie ma USG , wykonuje cytologię i inne
            badania, jest kompetentny i fachowy. I bez uprzedzeń religijnych.POLECAM.
            • Gość: alina1 Re: KATOWICE-Mikołów IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 18:41
              Jestem zszokowania. Leczę się u niej od roku. Narazie bez efektów, ale też mój
              przypadek niełatwy. Możesz mi o niej powiedzieć coś więcej? Bardzo proszę.
              Albo na mój adres alina1@poczta.gazeta.pl
              • azalia1 Re: KATOWICE-Mikołów 24.05.02, 18:51
                Ja też miałam niby przypadek niełatwy, ale to jej chwyt reklamowy,nie dość że
                spędzało się tam pół dnia to i tak bez efektu .Leczyłam się przez 4 lata i pani
                doc.nie wiedziala co mi jest(hormony niby mialam ok), a jak się okazalo miałam
                kłopoty z szyjką macicy, test po stosunku byl nieodpowiedni( ale pani doc nie
                wiedziała o tym).A zresztą mam już to za sobą szkoda tylko mojego czasu i
                straconych lat
            • Gość: alina1 Re: KATOWICE-Mikołów IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 18:44
              Od jakiegoś czasu chciałam się skonsultować z jeszcze jednym lekarzem, dla
              pewności. Możesz mi podać namiary na tego lekarza, o którym piszesz?
              Dziękuję ci.
        • azalia1 Re: KATOWICE 24.05.02, 18:43
          ja osobiście nie polecam pani doc.,leczylam się na nieplodoność u PANI DOC.
          przez 4 lata i bez skutku, chociaż ciągle lubiła dawać złudną
          nadzieję.Osobiście polecam prof.Skałba.
          • alina1 Re: KATOWICE 08.06.02, 11:38
            Jestem w 12 tygodniu, nie wiem jak duża w tym zasługa pani docent. Ale nadal do
            niej jeżdzę. Przyjmuje na zmianę z bardzo miłą doktor Magdą Biernat. Co pacjent
            to opinia. W swoim mieście chodziłam do lekarza, który na usg nie wykrył
            poważnych wad, a w poczekalni słyszałam pochwały pacjentek. Nie ma lekarzy
            idealnych, może się pocieszam.
    • Gość: Dorota Re: Warszawa IP: *.pol-nil.com.pl 28.12.01, 11:06
      Poszukuję specjalisty, który wyreguluje hormony (zaburzenia drugiej fazy cyklu)
      tak, żeby dochodziło do owulacji.
      Jak dotąd chodziłam do dr. Rodzenia (Sapieżyńka-bonifratrzy i Żelazna). Jest
      przesympayczny, kulturalny, delikatny i bada piersi. Trochę tylko zbyt
      ostrożnie podchodzi do tego mojego leczenia. Chociaż z drugiej strony zlecił
      łykanie Clostilbegytu bez żadnych kontroli w trakcie (może to normalne ?)
      Polećcie kogoś, kto jakoś szerzej spojży na problemy hormonalne i potrafi
      sensownie ustawić leczenie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Roma Re: Warszawa IP: 194.181.36.* 28.12.01, 11:27
        Ja właśnie zaczynam leczenie w Novum. Poprzednio chodziłam do lekarza w Lim-ie
        w Mariocie, też mi dał clostibegyt i też mi nie monitorował. Branie clo bez
        kontroli to zbrodnia na żywym organizmie, bo lek ten ma sporo skutków ubocznych
        i po co się faszerować tym świństwem jesli nie masz pewności czy pomoga.
        Uciekaj od lekarza, który ci go daje bez kontroli.
        • eswiecio Re: Warszawa 31.12.01, 10:47
          Jestem pacjentką od ponad dwóch lat w przychodni "Zdrowie" (gorąco polecam -
          lekarze prawie wszystkich specjalności, mili państwo w recepcji). Swego czasu
          pracowała tam pani dr Inez Szweryn - kobieta bez żadnych badań zapisuje
          hormony, po pierwszej wizycie proponuje wizytę prywatnie w swoim gabinecie w
          Ursusie(przyznaję moją naiwność i znajomej też wykorzystała), naciągaczka: przy
          każdej wizycie - raz na 2 tygodnie - cytologia, posiew tudzież inne płatne
          badania, wyników których nie ujrzałam na własne oczy, ponieważ pani dr sama je
          interpretowała (ja laik niepotrzebnie bym się trudziła). Nie to wg mnie jest
          najgorsze. Pani dr u prawie wszystkich pacjentek stwierdziła nadżerkę, którą
          sama zamierzała wypalić (kobiety, które nie rodziły !!!) swoim zdezelowanym
          sprzętem, oczywiście zabieg odpowiednio kosztuje i wcale nie jest to cena
          promocyjna. Bez komentarza. Wracając do "Zdrowia" - przychodnia szybko
          zareagowała na sygnały dotyczące pani Szweryn - rozwiązano z nią umowę.
          Przychodnia zatrudnia obecnie kilku wykwalifikowanych ginekologów, z których
          szczególnie polecam dr Ryszarda Kardasińskiego - lekarz z prawdziwego
          zdarzenia -nic dodać, nic ująć.
          • Gość: Julka Re: Warszawa IP: 212.244.180.* 31.12.01, 10:55
            Mogłabyś podać jakieś bliższe namiary na tą przychodnię (adres?)?
          • cc=sisi Re: Warszawa 10.05.02, 16:04
            eswiecio napisał(a):
            > stwierdziła nadżerkę, którą
            > sama zamierzała wypalić (kobiety, które nie rodziły !!!)

mam pytanie: jak sie leczy nadzerke u kobiety, ktora nie rodzila?
            pani Krocin w Alfie wypalila mi ja (nie rodzilam), to zle? sad
          • cc=sisi Re: Warszawa 10.05.02, 16:06
            eswiecio napisał(a):
            > po pierwszej wizycie proponuje wizytę prywatnie w swoim gabinecie w

z podobnych powodow ja nie polecam dr Mis z lecznicy Mag
        • Gość: pp Re: Warszawa IP: 213.158.197.* 02.01.02, 13:06
          u kogo byłaś w LIM?
          • Gość: Madzik Re: Warszawa IP: *.chello.pl 09.01.02, 13:02
            Dwóch na 100% świetnych fachowców w Warszawie to dr. Niemiec i dr. Góźdź.
            Leczyłam się u obu.
            Wydaje mi się poza tym, że kobieta bez specjalnych kłopotów zdrowotnych,
            problemów z zajściem w ciążę itp. będzie zadowolona z wizyt też u innych
            lekarzy, a wymienionych powyżej można traktować jako "ostatnią instancję", bo
            to i długie terminy, koszty, kolejki pod gabinetami...
            Ja od jakiagoś czasu chodzę do dr.Kamińskiego w centrum LIM, jestem
            zadowolona, inna sprawa że nic mi też nie dolega, nie próbuję jeszcze zajść w
            ciązę, więc trudno mi ocenić czy byłby skuteczny w sytuacji kryzysowej, ale mam
            wrażenie że to dobry lekarz.
            Chwalę go tym bardziej, że rzeczywiście w LIM-ie można trafić różnie - ja 2
            razy z musu poszłam do innych (nie pamiętam nazwisk, lekarka raczej po 50tce i
            lekarz starszawy o krótkim nazwisku) i byli b. niemili.
            Natomiast podzielam zdanie kilku z was, że Alfa przy Ordynackiej to pomyłka -
            odradzam.
            • Gość: kk Re: Warszawa - lim IP: 213.158.197.* 09.01.02, 13:25
              masz rację, że w LIM mozna trafić róznie, ale też po czym poznac, czy ktoś jest
              fachowcem czy nie tylko po tym czy jest miły. ale jeśli jest się w ciąży to
              bardzo ważne, żeby lekarz był miły i chetnie udzielał odpowiedzi. ważne jest
              wtedy również poczucie bezpieczeństwa.
              • ada1 Re: Warszawa - lim 09.01.02, 14:33
                A co sądzicie o dr. Dominice Herlenius z CM LIM? Jest sympatyczna, ale bardzo
                młoda, więc chyba niezbyt doświadczona, podobno pracuje jeszcze w szpitalu na
                Inflanckiej. Czy któraś z was leczyła się u niej?
                • Gość: madzik Re: Warszawa - lim IP: *.chello.pl 11.01.02, 14:40
                  Niestety, nic o niej nie wiem. A to że młoda może też ma swoje zalety -
                  "nieskażona" starymi metodami i starym podejściem.
                  • Gość: Aga Re: Warszawa Karowa IP: *.jjs.pl 13.01.05, 18:32
                    Dziewczyny. Słyszałam o bardzo dobrych lekarzach na ul. Karowej. Czy nie wiecie
                    dokładnie gdzie to jest i kto jest tam godnym polecenia ginekologiem 0
                    endokrynologiem?
                • balbinka Re: Warszawa - lim 28.01.02, 08:52
                  Byłam u niej dwa tygodnie temu. Była to moja druga wizyta i chyba już trzeciej
                  nie będzie. Kobieta wydaje się kompletnie nie zainteresowana pacjentką. Coś tam
                  sobie pisze, popija kawkę, jak do niej pierwszy raz przyszłam to nawet nie
                  przeprowadziała ze mną żadnego wywiadu. Niby młoda, ale przyzwyczajenia chyba z
                  poprzedniego systemu. W dodatku mało kontaktowa. Nie polecam!
                  • ada1 Re: Warszawa - lim 28.01.02, 14:32
                    Już zrezygnowałam, również po drugiej wizycie.
                    Teraz chodzę do dr. Kukulskiego, którego polecono mi na tym forum, jest
                    wspaniały!
                    • balbinka Re: Warszawa - lim 28.01.02, 14:44
                      A czy dr Kukulski przyjmuje w LIM-ie? I czy mogłabyś napisać o nim coś więcej?
                      W Mariotcie zaliczyłam już chyba wszystkich lekarzy, ale żaden mi do końca nie
                      pasował. Pozdrawiam!
                      • ada1 Re: Warszawa - lim 29.01.02, 10:24
                        Ja zrezygnowałam z Mariottu, ponieważ nie znalazłam tam ginekologa któremu
                        mogłabym zaufać. Dobrym specjalistą od "hormonów" jest Krzysztof Dynowski,
                        jednak jest dosyć oschły i nieprzystępny. Natomiast dr. Krzysztof Maj - miły i
                        sympatyczny na wizytach kontrolnych, lecz nie wiem jak się sprawdza kiedy
                        pojawiają się problemy zdrowotne.
                        Dr. Kukulski niestety nie przyjmuje w CM LIM sad Jest milutki, delikatny,
                        niekrępujący, wszystko cierpliwie wyjaśni, zawsze bada piersi. O każdej porze
                        można dzwonić na komórkę i pytać. Z tego co się zorientowałam, to już ma swój
                        mały fanklubik w interncecie smile))
                        • balbinka Re: Warszawa - lim 29.01.02, 10:51
                          Czy mogłabym w takim razie prosić o jakieś namiary na dr Kukulskiego? Jeśli nie
                          chcesz na forum to może na priva? Z góry dziękuję!
            • melenka Re: Warszawa-endokrynolog?! 23.01.02, 22:11
              Ja znam dra Kamińskiego od strony szpitala i faktycznie jest bardzo miły i
              dowcipny, ale nie do końca doceniam jego wiedzę dotyczącą meandrów
              endokrynologicznych, zwłaszcza podczas ciąży... Koleżanka bez takich problemów
              była bardzo zadowolona, ale jeździła do jego prywatnego gabinetu - tak było
              taniej.
              Podtrzymuję pytanie o dobrego endokrynologa. Również nie polecam dra kaplińskiego
              vel Złote Usta...

> Ja od jakiagoś czasu chodzę do dr.Kamińskiego w centrum LIM, jestem
              > zadowolona, inna sprawa że nic mi też nie dolega, nie próbuję jeszcze zajść w
              > ciązę, więc trudno mi ocenić czy byłby skuteczny w sytuacji kryzysowej, ale mam
              >
              > wrażenie że to dobry lekarz.
              > Chwalę go tym bardziej, że rzeczywiście w LIM-ie można trafić różnie - ja 2
              > razy z musu poszłam do innych (nie pamiętam nazwisk, lekarka raczej po 50tce i
              > lekarz starszawy o krótkim nazwisku) i byli b. niemili.
              > Natomiast podzielam zdanie kilku z was, że Alfa przy Ordynackiej to pomyłka -
              > odradzam.

• megis1 Re: Warszawa 17.03.03, 08:51
        Czesc,

Czy znany Wam jest ktorys z 2 lekarzy, dr Sobiczewski z Cenrtum Med. na
        Domaniewskiej lub dr. Zolnierczyk w Damiana. Obaj leczyli mnie z torbieli
        pecherzykowatej, ale chyba czeka mnie zabieg, czy polecacie Damiana, prosze o
        rade.
        • laura_1 Re: Warszawa 05.04.03, 10:58
          czesc,doktor sobiczewski jest podobno doskonałym specjalistą. oprócz Mariota i
          Domaniewskiej pracuje również w Centrum Onkologii. Niestety jest raczej oschły
          i niezbyt sympatyczny. Na współczucie nie ma co liczyć. Poza tym wizyta
          kosztuje 110 PLN...
        • Gość: monia Re: Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:52
          Cześć.Dr Sobiczewski bardzo dobry specjalista,który zlecił mi
          wszystkie badania i wykrył przyczyne moich problemów z okresm.
          Miałam operacje-laparoskopie - i wcale nie jest osły.Bardzo polecam.
    • Gość: beauty1 Szczecin-pomocy! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 00:44
      Bardzo pilnie potrzebuję nazwisko dobrego ginekologa w szczecinie. Jest to moja
      pierwsza wizyta więc chciałabym udać się do jakiejś kompetentnej osoby.
      • Gość: Inka Warszawa - Klinika Renesansowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 11:55
        Czy znacie lekarza z Kliniki Renesansowej w W-wie, który robi USG? Zależy mi na
        fachowcu, mam problemy z zajściem w ciążę.
        • maqxi Re: Warszawa - Klinika Renesansowa 28.06.02, 13:27
          Polecam w Renesansowej Pikiela - jest po prostu niesamowity. nic dodac nic
          ująć. Pozdrawiam Ola
          • maddi1 Re: Warszawa - Klinika Renesansowa 06.12.02, 13:43
            maqxi napisał(a):

> Polecam w Renesansowej Pikiela - jest po prostu niesamowity. nic dodac nic
            > ująć. Pozdrawiam Ola
            z ta niesamowitoscia to bym nie przesadzala,po ostatnich dwoch wizytach
            zastanawiam sie nad zmiana lekarza (chodze na Elektoralna - moze na
            Renesansowej jest lepiej?), kiedys bylo calkiem OK, ale teraz? - popsul sie
            troche i jesli chodzi o badanie, i kontakt z pacjenka, czulam sie troche jak
            nieproszony gosc, moze mial zly dzien? ale tak cyklicznie?
      • Gość: ASIENKA Re: Szczecin-pomocy! IP: *.fnet.pl 21.01.02, 11:57
        Czesc jestem ASIENKA mieszkam w szczecinie na znam kilku dobrych lekarzy,sama
        mam dylemat bo do tych dobrych ciezko sie zarejestrowac do Niedzielskiego nawet
        czekasz 3tygodnie na wizyte, ale ma USG na miejscu ,pobiera wymaz i cyto.przy
        tym samym badaniu i ma bardzo przytulny gabinet.Ale ja mam potrzebe czestrzych
        wizyt.podaje namiary : Andrzej Niedzielski UL.Niemcewicza15 tel.4237186.Bardzo
        dobry jest smirkienkiewicz UL.Kasprzaka 3a tel.4848794,Starczewski ul.Czeremchowa2
        nie ma USG ale jest dobrym lek.tel.4614-160 ,dr Kurzawa ktory robi invitro ul.
        Leopolda Staffa24 tel.0601776305, dr Banach Piotr ul.Wielkopolska34/11
        tel.0601708030,ktorego polecila mi kolerzanka robi inseminacje,musisz wybrac
        sama bo wszyscy to dobrzy specjalisci.Karzdy ma inna osobowosc i Ty musisz
        wybrac tego,ktory Ci odpowiada pod kazdym wzgledem.Odwiedz nas na FORUM plecam
        duzo sie dowiesz podaje adres:www.dziecko-info.com/ kliknij u gory FORUM i
        dalej PORONIENIE ja jestem ASIENKA . Do milego PA na FORUM .
        • beauty1 Re: Szczecin-pomocy! 19.06.02, 20:13
          Witaj Asienko!
          Dawno już nie odwiedzałam tego forum i przyznam, że nie spodziewałam się już
          odpowiedzi na moje pytanie. Bardzo się cieszę ,że się odezwałaś. Przyznam, że
          wybrać lekarza tak z książki telefonicznej to trochę niefajnie. Wielkie dzięki
          za bardzo wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam Cię gorąco (ciepło u nas w tym
          szczecinie, co?)smile
      • aniolek21 Re: Szczecin-pomocy! 21.06.02, 15:31
        Spróbuj u pani Bogumiły Tobery-Pawlak. Prywatnie przyjmuje na Jasnej nad apteką
        na os. słonecznym. Pierwsza wizyta u niej była jak najbardziej odpowiednia.
        Pełen wywiad ale nie taki nadęty tylko normalna rozmowa. Wypalanie nadżerki to
        u niej pikuś. Jak tylko zechcesz dokładnie opowie co robi i co będzie robić, a
        jak nie masz ochoty tego słuchać to poopowiada o dzidziusiach w szpitalu albo o
        twojej pracy, szkole, czymkolwiek. Nie ma problemu z antykoncepcją.
        Uśmiechnięta i pogodna profesjonalistka. Po cytologi jak coś nie tak sama
        dzwoni z wynikami. Skutecznie wyprowadziła mnie z jakiś bakteri, co nie udawało
        się innym. Miła i fachowa. Polecam
        • agiiii Re: Szczecin-pomocy! 19.09.02, 16:29
          Popieram to wspaniała lekarka. Chodę do niej od paru lat i jestem bardzo zadowolona.Jedną ciążę już mi prowadziła.
          Bez namysłu oddam sie w jej ręce przy drugim dziecku.
      • mkrysiak Re: Szczecin-pomocy! 08.07.02, 00:57
        Ja ciagle bede polecac dr Dariusza Kuligowskiego.Przyjmuje prywatnie na
        ul.Odziezowej 9,tel.4212124-rejestracja pon,wt,czw po 14. Chodze do niego od 6
        lat-ja trafilam do niego dopiero na swoja druga wizyte-tez z polecenia
        kolezanki,ale siostra byla u niego na pierwszej wizycie i tez do niego nadal
        chodzi,juz 3 lata.Jest to naprawde prawdziwy lekarz.Wizyta przebiega w bardzo
        milej atmosferze,mozna o wszystko spytac,doktor sam takze wypyta.Po wizycie
        wiesz ze naprawde troszczy sie o ciebie dobry lekarz.Kiedy masz jakis problem
        lub pytanie mozesz smialo zadzwonic na komorke.
        Polecam bardzo goracosmile)) Daj znac po wizycie gdybys sie zdecydowala.
    • Gość: anna Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 08.01.02, 22:58
      Nie jest nim na pewno dr. Jankowski z Krakowa - tylko kasa sie liczy! jak dla
      wiekszosci polskich lekarzy ! Niestety
    • Gość: toga doświadczony gin - polożnik we WROCLAWIU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 10:56
      czy ktoś moze polecić naprawdę bb. dobrego, doświadczonego lekarza do
      prowadzenie trudnej ciązy i sxzcześliwego porodu? najchętniej z ubezpieczenia...

z góry dziękuję
      • Gość: gocha Warszawa IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 14:46
        A czy znacie dr Zająca przyjmuje w pryw. gabinecie na ul. Tylżyckiej na
        Żoliborzu i chyba pracuje w szpitalu Bielańskim ?
        • Gość: Ewa Re: Warszawa IP: *.chello.pl 18.01.02, 23:37
          Może ktoś ma namiary na dobrego ginekologa endokrynologa w Warszawie. Mam 38
          lat, od siedmiu miesięcy nie miesiączkuję. Myślałam że jest to związane z moją
          stresującą pracą. Ostatnio prowadzę znacznie spokojniejszy tryb życia.
          Poznałam kogoś na kim mi zależy.
          Jeżeli któraś z was miała podobny problem proszę niech się odezwie.
          Pozdrawiam.
          Ewa
    • Gość: Cornelia Re: Łódź - poszukiwany ginekolog - PILNE! IP: *.luc.lodz.arges.pl 23.01.02, 08:37
      Możecie polecić dobrego ginekologa w Łodzi? Prawdopodobnie jestem w ciąży, moja
      dotychczasowa Pani doktor nie odpowiada mi zupełnie w sytuacji "prowdzenia
      ciąży" smile)).
      Pozdrawiam
      Cornelia
      • marrgo Re: Łódź - poszukiwany ginekolog - PILNE! 22.05.02, 11:33
        Polecam dr Bogdana Włodarczyka. Pracuje w CZMP II blok i ma prywatny gabinet na
        ul. Czajkowskiego na Widzewie. Chodziłam do niego prywatnie w ciąży. Miałam
        planowe cesarskie cięcie. Specjalista świetny, nie mam prawie śladu po bliznie
        i przychodził codziennie w szpitalu (leżałam niestety cały tydzień) kontrolować
        mój stan. Wady - naśmiewał się z niektórych moich pytań (naiwna przeczytałam w
        książkach, że mogę zapytać ginekologa o wszystko, jeżeli coś mnie niepokoi),
        ani razu nie badał mi piersi, odstawił "żelazo" mimo, że poprzednia pani doktor
        robiła straszny krzyk z powodu mojej słabnącej krwi. Mój mąż (w końcówce
        chodził razem ze mną) był Nim zachwycony.
    • mauam Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 24.01.02, 10:57
      A czy ktoś zna dr Tessarowicza, który przyjmuej prywatnie na Bielanach w Al.
      Zjednoczenia? Albo moze polecicie innego ginekologa, który przyjmuje w tych
      okolicach lub w Centrum i do którego nie ma długich terminów i wizyta nie
      kosztuje fortuny?
      • amarsina WArszawa Centrum Damiana - czy warto??? 24.01.02, 18:29
        Planuje zajsc w ciaze i nie moge znalezc dobrego ginekologa- poloznika. Bylam u
        dr Hadasa w Centrum Damiana, ale byl bardzo lakoniczny i udzielal malo
        informacji. Czy mozecie mi polecic lekarza, ktory jest cieply i wyjasnia co sie
        dzieje. Nie mam poki co problemow zdrowotnych wiec nie musi to byc dr Niemiec
        lub Gozdz, tylko jakis normalny specjalista dbajacy o pacjentke.
        Czy warto rodzic w klinice Damiana, czy naprawde jest tam dobra opieka. CZy
        ktoras z Was tam rodzila i jak to oceniacie?
        Bede bardzo wdzieczna za porade. DZieki.
        • julka2 Re: WArszawa Centrum Damiana - czy warto??? 22.03.02, 03:12
          Opowiadanie nr. 3 z witryny POTOMEK - to się wydarzyło w Centrum Damiana.
          pozdrawiam
    • niemka Dziewczyny i kobiety!!!!!!!!!!!!!!!! 30.01.02, 11:41
      Nigdzie nie ma najlepszego lekarza, najlepsi tez sie myla. Moja "technika" byla
      taka :
      od 17 roku zycia chodze /nieregularnie/ do ginekologa, rzecz w tym ze nie
      tylko do jednego zawsze mialam dwoch w zapasie. Kiedy jeden z nich potwierdzal
      diagnoze drugiego, oczywiscie nie znali sie tego jestem pewna, dopiero wtedy
      robilam to co mi potrzebne za ich rada. jednak kiedy opinie obu roznily sie,
      szlam do trzeciego i tan potwierdzal zazwyczaj opinie jednego z nich.

NIGDY NIE UFAM LEKARZOM /!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ i nawet najprzystojniejszy i
      najslodsza ginekolog nie zamydli mi oczu.A dzialy sie dziwne rzeczy, a to nie
      moge tabletek antykoncepcyjnych, a to za waska w biodrach, nie nadaje sie do
      rodzenia dzieci, umre po porodzie itp., spirali tez nie moge zalozyc bo mam
      obnizenie macicy, jajowod przeziebiony, rzesistek- to dla nich prawie choroba
      weneryczna z brudu, a nie z przeziebienia na przyklad. Nie jestem sklonna tu
      na forum wymieniac nazwisk Z WROCLAWIA /!!!!!!!!/ za to powiem ze kazde
      przedwczesnie, ale szczesliwie, urodzilam czworo dzieci, w duzych odstepach
      czasu, pomijam kwestie ubezpieczen i kosztow z tym zwiazanych, jako ze
      najczesciej placilam za porady. Ale ciesze sie ze nie musze juz w ogole chodzic
      do lekarzy w Polsce, niestety ci najlepsi juz powoli odchodza, albo praktykuja
      za granica. Polecam jednak nazwiska znanych mi jednak NAJLEPSZYCH we Wroclawiu
      sprzed laty:
      dr.DOMIN /+wiele specjalizacji/ ginekologia/prawy czlowiek, wyrozumialy,
      dbajacy o interesy pacjentki, nie wykorzystujacy slabosci, traktujacy kazda
      pacjentke jedakowo dobrze,liczy na jakosc nie na ilosc obslugi pacjentek
      siedzacych dlugimi godzinami za drzwiami cierpliwie wink
      Polecam rowniez wspanialego czlowieka pediatre z Ksiaza Malego W-w,
      dr.Kwiatkowska / tez duzo specjalizacji uczynna cierpliwa, niewatpliwie
      kochajaca malych i duzych ludzi, slodka jak kwiatuszek, wrazliwa na cierpienie
      innych nie tylko cial ale i duszy ludzkiej. Jaka szkoda ze takich lekarzy jest
      tak malo. Z calego serca zycze tym lekarzom, aby swoje doswiadczenia mieli
      szanse i czas i cierpliwosc przekazywac dla mlodych medykow /ect/ To oni
      powinni reprezentowac wladze sluzby zdrowia, i mam nadzieje ze tak sie
      stanie.Bo pod opieka takich jak oni mozna spac spokojnie. Mieszkam od dawna-
      dawna za granica, i zanim dokonalam wyboru lekarza dla mnie dla dzieci....
      zrobilam porzadny wywiad srodowiskowy-dobrze ze istnieje takie forum,
      trzymajcie sie Polki dobrych rad - pozdrawiam wszystkie kobiety i dziewczyny z
      forum.
      elzbieta_wroclawianka
      • kachna1 Re: Dziewczyny i kobiety!!!!!!!!!!!!!!!! 08.02.02, 14:13
        niemka napisał(a):

> sprzed laty:
        > dr.DOMIN /+wiele specjalizacji/ ginekologia/prawy czlowiek, wyrozumialy,
        > dbajacy o interesy pacjentki, nie wykorzystujacy slabosci, traktujacy kazda
        > pacjentke jedakowo dobrze,liczy na jakosc nie na ilosc obslugi pacjentek
        > siedzacych dlugimi godzinami za drzwiami cierpliwie wink

ee, no nie wiem.
        ja byłam u jakiegoś doktora Domina (może jest ich więcej? ;>), w Vicie na
        Szewskiej we Wrocławiu. rzeczywiście bardzo miły, troskliwy i delikatny, nawet
        zbadał mi piersi.
        poza tym molestował mnie seksualnie (!!!!!!) i przepisał hormony bez żadnych
        badań.
        przy wizycie kontrolnej musiałam odczekać chyba godzinę przed gabinetem, (z
        którego po owej godzinie wyszła jakaś bardzo zarumieniona pani. hmm...), żeby
        dostać receptę bez badania, bo juz przeciez nie było czasu.
        raczej nie polecam.
      • cc=sisi Re: Dziewczyny i kobiety!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.02, 16:09
        niemka napisał(a):
        > od 17 roku zycia chodze /nieregularnie/ do ginekologa, rzecz w tym ze nie
        > tylko do jednego zawsze mialam dwoch w zapasie. Kiedy jeden z nich potwierdzal
        > diagnoze drugiego, oczywiscie nie znali sie tego jestem pewna, dopiero wtedy
        > robilam to co mi potrzebne za ich rada. jednak kiedy opinie obu roznily sie,
        > szlam do trzeciego i tan potwierdzal zazwyczaj opinie jednego z nich.

kto ma na to CZAS i PIENIADZE?
        sad
    • aga.k Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 08.02.02, 10:37
      W Rzeszowie jest bardzo dobry lekarz: Tomasz Kluz, przyjmuje w Przychodni na
      dawnej ulicy P. Findera ( nie wiem jak się nazywa teraz)
      • lenka5 Re:Poszukiwany dobry ginekolog w Nowym Jorku! 16.02.02, 17:31
        Czesc, moze ktras z Was tez mieszka w NY i poradzilaby mi dobrego ginekologa w
        Nowym JOrku. Moj poprzedni ginekolog zapisal mi pigulki bez badan, byly
        jednofazowe. A moje narzekanie na objawy uboczne - skwitowal ze"to nie od
        pigulek". Teraz biore inne tabletki antykoncepcyjne (troj -fazowe)-zapisala mi
        je doktor szkolna na zasadzie, ze ktore chce to moge brac, a ona wypisze
        recepte. Czuje sie lepiej, niestety badania poziomu hormonow tez nie mialam
        zrobionego. Czy ktos moglby mi polecic dobrego ginekologa, ktory kieruje na
        badania, no i powie cos bardziej konkretnego!! Pozdrawiam! Dodam ze pomysl o
        utworzeniu tej listy jest strzalem w dziesiatke!!!!!!!!!!!!
    • tolapl Wrocław 17.03.02, 14:50
      Czy któraś z WAS może powiedzieć mi coś więcej na temat Piotra Woytonia (Na
      Grobli)?
      • k.leo białystok 20.03.02, 14:04
        szukam dobrego lekarza w białymstoku prosze o porady
        • zyta4 Warszawa 20.03.02, 22:09
          Pomocy!!!! Poszukuję dobrego specjalisty od PCO.
          Pozdrawiam!
          • arielka73 Re: Warszawa 25.03.02, 15:52
            dr Marek Slusarski, Centrum Medyczne w Hotelu Mariott. Ginekolog-endokrynolog,
            rowniez ultrasonolog. Jestem jego pacjentka od ponad roku i nigdy nie czulam
            sie pod tak dobra opieka.
            • mayova Re: Warszawa 06.06.02, 10:30
              arielka73 napisał(a):

> dr Marek Slusarski, Centrum Medyczne w Hotelu Mariott. Ginekolog-endokrynolog,
              > rowniez ultrasonolog. Jestem jego pacjentka od ponad roku i nigdy nie czulam
              > sie pod tak dobra opieka.

Czy mozesz podac numer telefonu do dr Slusarskiego?
              Bede wdzieczna smile)
        • caro7 Re: białystok 09.05.02, 15:01
          ja chodzę do dr Dziatkiewicza przyjmuje na Warszawskiej.... jedyny problemto
          to, że przyjmuje raz w tygodniu
        • kasiaka2 Re: białystok 04.06.02, 10:04
          ja chodzę do doktor Barbary Kluz Kowal, przyjmuje na Wasilkowskiej i
          Niedźwiedziej codziennie, trzeba się umawiać telefonicznie
          telefon - 0 602 361 518
          Chodzę do niej już prawie 2 lata, ma bardzo dobry kontakt, dobrze się z nią
          rozmawia, zawsze wyjaśnia wątpliwości. Jestem zadowolona i polecam
          • agat1 Re: białystok 02.07.02, 12:28
            No, w Białymstoku chyba nie brak ginekologów ? Ja tam nie mieszkam, a znam z
            nazwiska co najmniej kilku, ale oni zajmują się głównie leczeniem bezpłodności
            (pracują z prof. Szamatowiczem)i pracują na akademii medycznej, więc pewnie
            wizyty nieźle kosztują.
            Pozdrawiam ginekologów z Bialegostoku
        • dosica Re: białystok 13.06.05, 13:55
          Witam,polecam dr Mirosława Koladę,chodzę do niego już wiele lat,prowadził także
          moją ciążę.Przyjmuje prywatnie przy ulicy Ciepłej 17 od poniedziałku do
          czwartku 16.00 - 17.00.
          Przyjmuje też w poradni przy szpitalu MSW, ale tam trzeba czekać ponad miesiąc
          na wizytę.
        • carolina.1912004 Re: białystok 03.12.12, 13:41
          dobry lekarz najlepszy
          AKADEMIA ZDROWIA

Alicja Rogińska
          nutricjolog
          www.abctwojegozdrowia.pl

Zdrowie - co to jest i od czego zależy
          Dlaczego chorujemy
          Jak żyć i co robić aby nie chorować
          Jak walczyć z chorobą kiedy nas dopadnie

Wykład 07.12.12 godz 18

Miejsce spotkania

Region Podlaski NSZZ "Solidarność"
          ul.Suraska 1
          15-093 Białystok

więcej info tel 501262002

WSTĘP WOLNY
    • kasia_76 Sochaczew 25.03.02, 16:30
      a w Sochaczewie?
      • anka43 Re: Sochaczew 07.08.02, 15:15
        wiadomo cos o dobrym ginekologu w sochaczewie?
        • Gość: też Kasia Re: Sochaczew IP: 83.1.33.* 14.04.07, 13:58
          Wronisz jest O.K.
          Spokojny. Rozmawia z pacjentkami normalnie.
    • agniika Re: polecam w Łodzi 09.05.02, 11:54
      Mieszkajac przez wiele lat w Łodzi wypróbowałam wielu lekarzy ..i mogę polecić
      dr.Kowalczyka , pracuje w DERMED ,ul.Piotrkowska 48, tel : 633-17-95,
      z tego co pamietam przyjmuje dwa razy w tygodniu.
      Jest bardzo życzliwy, miły i kompetentny. Nie traktuje pacjentek taśmowo czy
      przedmiotowo, co często się zdarza. Każdej pacjentce poświęca dużo czasu i
      uwagi.
      • masi Re: polecam w Łodzi 17.05.02, 13:22
        agniika napisał(a):

> Mieszkajac przez wiele lat w Łodzi wypróbowałam wielu lekarzy ..i mogę polecić
        > dr.Kowalczyka , pracuje w DERMED ,ul.Piotrkowska 48, tel : 633-17-95,
        > z tego co pamietam przyjmuje dwa razy w tygodniu.
        > Jest bardzo życzliwy, miły i kompetentny. Nie traktuje pacjentek taśmowo czy
        > przedmiotowo, co często się zdarza. Każdej pacjentce poświęca dużo czasu i
        > uwagi.

W 100% potwierdzam opinie o dr kowalczyku, ale przyjmuje 3 razy w tygodniu
        poniedziałek i środę po południu, w czwartek rano. Lecze sie u niego kilka lat.
        Jestem zadowolona, nawet bardzo.
        • katiia Re: polecam w Łodzi 13.08.02, 19:09
          Racja - dr.Kowalczyk jest NAJLEPSZY!!! właśnie dziś u niego byłam,poprawia
          humor,no a do tego bardzo ludzki. nigdy już nie pójdę do kobiety - ginekologa!!!
          • ewetka Re: polecam w Łodzi 10.09.03, 09:18
            W 100 % popieram was dziewczyny. Byłam u bardzo wielu lekarzy w Łodzi. Do
            Kowalczyka trafiłam przez koleżankę. Jest RERWELACYJNY. Na wizyty chodzę z
            mężem, mąż ma też do niego 100% zaufanie. Jest bardzo ciepły i serdeczny i ze
            zrozumieniem podchodzi do wszystkich pytań i problemów. Nigdy więcej nie pójdę
            do innego lekarza.
            Ewa
        • Gość: Monika Re: polecam w Łodzi IP: *.htl.com.pl / *.crowley.pl 27.07.04, 13:20
          Czy dr Kowalczyk odbiera również porody? IA jeśli tak to w którym szpitalu?
    • zielona_dama Re: Warszawa - Damian 09.05.02, 12:44
      Kochane forumowiczki!

Czy któraś z was była może u dr Slodkiego w Damianie?
      Czytalam juz o dr Niemcu i dr Szulz, ale poniewaz do tych lekarzy ciężko zdobyć
      numerek wiec zapisalam sie do d Slodkiego. Od zawsze chodzilam do lekazy -
      kobiet, więc bardzo was prosze o opinię czy iść do wspomnianego lekarza, czy
      może poczekac jednak na wolny termin u dr Szulz (nic mi w zasadzie nie dolega,
      chcę jedynie zrobic badanie kotrolne i cytologię).

Z góry dzięki za odpowiedź.
      • julka2 Re: Warszawa - Damian 10.05.02, 06:12
        Z powodu Dr. Niemca straciłam trzy ciąże - ostatnią w 6 miesiącu. Wiem, że to
        jego wina - sprawdzone i udowodnione. Oni wszyscy są dobrzy jak ciąża jest
        dobra. Więc uważaj na te "sławy". A w Damianie przeżyłam horror - miałam
        założony szew i zaczęłam rodzić w 22 tygodniu - NIE BYŁO LEKARZA, KTÓRY ZDJĄŁBY
        MI SZEW!! Po kilku godzinach na moje żądanie zawieziono mnie do IMiD. Urodziłam
        dziewczynkę. Zmarła po 15 minutach. Na pociechę dostałam akt urodzenia, sama
        musiałam załatwić akt zgonu i pogrzeb. Dr. Niemiec nie pokazał się u mnie ani w
        Damianie ani w Instytucie. Może dobrze, że się do niego nie dostałaś? Wściekam
        się jak czytam takie teksty o kolejkach do faceta przez którego starciłam 4
        lata i troje dzieci.
        Pozdrawiam
      • jcebula Re: Warszawa - Damian 07.01.03, 18:00
        zielona_dama napisał(a):

> Kochane forumowiczki!
        >
        > Czy któraś z was była może u dr Slodkiego w Damianie?

Pewnie jesteś już dawno po wizycie, ale może jeszcze dla jakiejś forumowiczki
        moja opinia będzie interesująca.
        U Dr Słodkiego byłam dwa razy i na pewno więcej do niego nie pójdę. W ogóle nie
        był zainteresowany moim dotychczasowym przebiegiem leczenia (biorę tabletki
        antykoncepcyjne od kilku lat). Nie zlecił żadnych badań ani nie sprawdził,
        jakie ostatnio przeprowadzałam i jakie były wyniki (wszystko miałam ze sobą).
        Na drugą wizytę (po 6 mies.) zapisałam się tylko dlatego, że zależało mi na
        czasie. Wizyta trwała 3 min. - tyle co wypisanie recepty. Nawet nie
        przeprowadził badania!
        Zdecydowanie odradzam!
    • maja100 Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 09.05.02, 18:43
      Prof. Włodzimierz Baranowski - SUPER !!!!!
      • monika.antepowicz Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 11.05.02, 15:00
        maja100 napisał(a):

> Prof. Włodzimierz Baranowski - SUPER !!!!!

Dziękujemy Pani doktor za rekomendację . Z poważaniem Monika Kużawczyk Antepowicz.
        • elutek Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 19.06.02, 13:54
          W Poznaniu sprawdzilam kilku ginekologow, ale tylko jedna osobe moge polecic z calego serca: dr Natalia Fiszer,
          kompetentna i sympatyczna . Tel. 857 47 57. Przyjmuje dwa razy w tyg. (pon. i srody od 15 do... nie pamietam) i
          czeka sie okol miesiaca, ale warto, a ponadto dla Wielkopolanek za friko, bo w ramach umow z Kasa Chorych
      • kacha.k Re:Prof. Baranowski? 11.05.02, 15:49
        Bardzo proszę o adres lub inny kontakt do Prof. Baranowskiego. Czy jest też
        endokrynologiem?
        Dziękuję
        • tesi.pl Re:Prof. Baranowski? 02.12.08, 19:05
          Poszukuję namiarów na prof. Baranowskiego,jeżeli ktoś się leczył u prof.proszę o
          opinię.Mam mięśniaki do usunięcia i chciałabym się coś bliżej dowiedzieć o tym
          lekarzu.Z góry dziękuję za odpowiedz
          • Gość: gaa Re:Prof. Baranowski? IP: *.derby.waw.pl 03.12.08, 23:06
            przyjmuje na u sinnej- prywatnie. Również się leczę - po roku
            zaszłam w ciążę.polecam
          • Gość: ANIA Re:Prof. Baranowski? IP: *.play-internet.pl 26.11.12, 11:52
            POLECAM Z CAŁEGO SERCA USPANIAŁY CZŁOWIEK PRZYJMUJE NA SZASERÓW NAJLEPIEJ WEJDŻ NA STRONE INTERNETU
        • Gość: allicjja Re:Prof. Baranowski? IP: *.aster.pl 12.01.09, 17:21
          MediVA -cENTRUM mEDYCZNE TEL.6204480,6204470
        • Gość: Maria Re:Prof. Baranowski? IP: *.spray.net.pl 14.08.09, 10:44
          Prof.W.Baranowski we wtorki i środy przyjmuje w Centrum Medycznym MEDIVA w
          Warszawie przy ul.Siennej 86/84 tel.0-22 620 44 70
      • ls2 Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 05.06.02, 00:28
        SZCZECIN-podajcie jakieś namiary.Jak dotąd to Warszawa i Wrocław jest dobrze
        opisany,ale Szczecin milczy!!!
        • mkrysiak Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 09.07.02, 16:35
          SZCZECIN Wcale nie milczy.Ja juz wczesniej pisałam, podpowiadałam kilku
          dziewczynom aby wybrały sie w Szczecinie do dr Kuligowskiego.Chodziłam
          wczesniej do innych ale szkoda o nich wspominac i od momentu jak trafilam do
          niego (6lat temu)jestem jego stałą pacjentką-polecilam go juz kilku osobom i sa
          zachwycone,m. in. mamie,siostrze i kolezankom.Naprawde polecam,przyjmuje
          prywatnie na ul.Odziezowej 9.Jest swietnym lekarzem,psychologiem a przede
          wszystkim cudownym czlowiekiem, z ktorym mozna porozmawiac o swoich
          problemach.Wierzcie mi tacy jak dr Kuligowski powinni byc wszyscy ginekolodzy
      • anwa1 Re: prof. Włodzimierz Baranowski 19.11.02, 12:40
        chciałabym coś więcej dowiedzieć się o prof. Włodzimierzu Baranowskim.gdzie
        przyjmuje, ile kosztuje wizyta, czy w czasie porodu jest obecny przy swojej
        pacjentce, itd. Dlaczego piszecie że jest super? z góry dziękuję za
        odpowiedzi.anwa.
      • strozprawa Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych 30.04.08, 00:11
        Cześć,
        poszukuję informacji o prof. Baranowskim. Powoli decyduję się na operację
        mięśniaków u niego... Jakie macie doświadczenia?
        • Gość: sssssssss Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych IP: 217.98.20.* 30.04.08, 09:54
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
    • ciunia Wrocław 09.05.02, 18:48
      CZy ktoś zna dr Papieża we Wrocławiu? Czy można mu zaufać?
      • lain19 WROCŁAW DR ANDRZEJ PAWLUK 10.05.02, 13:31
        Mam pytanie dot dr Pawluka - chwalicie go najbardziej, i chcialabym sie do
        niego wybrać - jak dlugo czeka sie na wizytę u niego
        i jeszcze jedno - czy doktor ma umowe z kasą chorych?
        jesli nie to ile kosztuje wizyta?
        pozdr
        • Gość: asiula Re: Wrocław dr Andrzej Pawluk IP: *.ipartners.pl 02.02.07, 13:40
          a masz może telefon na rejestrację do dr Pawluka?
          • Gość: afrodyta37 Re: Wrocław dr Andrzej Pawluk IP: *.wroclaw.mm.pl 22.03.07, 22:55
            Dr Pawluk pracuje w SZpitalu na Brochowie jest Swietnym i sympatycznym lekarzem
            jesli niemasz tel to sie odezwij ja Ci moge podac
            • i_ka Re: Wrocław dr Andrzej Pawluk 24.03.07, 23:56
              wlasnie poszukuje namiaru na tego lekarzasmile gdzie przyjmuje? bede wdzieczna za
              wszelkie infosmile
              • Gość: ELŻBIETA SKORUPSKA Re: Wrocław dr Andrzej Pawluk IP: 78.131.135.* 17.06.09, 15:43
                TO NAJLEPSZY LEKARZ-CZŁOWIEK POD SŁOŃCEM.SZANUJE PACJENTA DO GRANIC
                MOŻLIWOŚCI.JEST UPRZEJMY,RZETELNY BARDZO ALE TO BARDZO KOMPETENTNY W SWOJEJ
                PRACY.URATOWAŁ MOJE DZIECKO BĘDĄC PRZY PORODZIE,POMÓGŁ PRZY PORODZIE DRUGIEGO
                DZIECKA NIE MOGĄC BYĆ NA MIEJSCU.ALE PORÓD TO NIE WSZYSTKO-CAŁA CIĄŻA I JEDNA I
                DRUGA BYŁA KONTROLOWANA PRZEZ PANA DOKTORA NIESAMOWICIE KOMPETENTNIE.I NIE JEST
                PAZERNY NA PIENIĄDZE!!!NIEKIEDY NIE PŁACIŁAM MU NIC,A WTEDY
                MÓWIŁ-"UCIEKAJ..."WSPANIAŁY LEKARZ-DOBRY CZŁOWIEK.POLECAM!!!
            • Gość: ania Re: Wrocław dr Andrzej Pawluk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.07, 00:55
              Pawluk jest bardzo dobrym ginekologiem, jest bardzo sympatyczny i wlasciwie
              bezblednie rozpoznaje plec dziecka. Polecam tego lekarza poniewaz zadko sie
              spotyka takich lekarzy jak on, mam do niego pelne zaufanie,wierzcie mi duzo
              ludzi o nim slyszalo, pozdrowionka
      • Gość: bea Re: Wrocław IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 21.12.06, 11:02
        UWAŻAM,ŻE NAJLEPSZYM LEKARZEM GINEKOLOGIEM-POŁOŻNIKIEM WE WROCŁAWIU JEST PAN
        DOKTOR WASYL PASLAWSKI Z KLINIKI NA DYREKCYJNEJ.DZIEWCZYNY ,JEŻELI JESTEŚCIE W
        CIAŻY TO ZAUFAJCIE TEMU WSPANIAŁEMU CZŁOWIEKOWI I KOMPETENTNEMU SPECJALISCIE
    • cisia Re: Warszawa 10.05.02, 11:11
      Czy ktoraś z was chodzi do dra Jana Eugeniusza Malinowskiego z "Hyppocratesu"?
      Bardzo prosze o opinie. Poszukuje naprawde dobrego ginekologa.
      pozdr.
    • charissa a RYBNIK 17.05.02, 16:31
      • mamalgosia Re: a RYBNIK 11.08.04, 14:18
        Michalik świetny, ale ma strasznie dużo pacjentek. POlecam również Grudnia.
        zdecydowanie odradzam kobiety
        • Gość: naiwna Re: a RYBNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:32
          Bardzo sympatyczny, delikatny, kulturalny, i o ile potrafię ocenić kompetentny
          doktor Szuścik (mam nadzieję, że nie przekręcam nazwiska; gabinet niedaleko
          Rynku). Kiedy poprosiłam o skierowanie na dodatkowe badanie laboratoryjne (bo
          chcę wszystko widzieć czarno na białym, a chciała też tego moja Druga Połówka),
          pan doktor z własnej komórki zadzwonił do pobliskiego laboratorium, żeby
          spytać, czy takowe można tam wykonać (jest to ponoć badanie które wykonuje się
          tylko przy poważnym podejrzeniu zmian nowotworowych, których u mnie doktor nie
          stwiedził).
    • aska10 Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 24.05.02, 17:54
      czesc! poszukuje dobrego lekarza w zielonej gorze. mieszkam tu od niedawna i
      nie bardzo sie orientuje. jezeli ktos zna dobrego fachowca prosze o namiary.
      pilne! z gory wielkie dzieki.
    • kaczuszkairenka Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 24.05.02, 22:55
      jesli chodzi o lublin to mam sprawdzonych dwoch ginekologow. oboje pracuja w
      szpitalu na Jaczewskiego.sa to: Doktor Tomaszewski-przyjmuje takze w LUXMEDZIE
      i pani doktor Kozdra-ma prywatny gabinet.mili kompetentni i wiedza po co
      zostali lekarzami.
    • anakon Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 27.05.02, 13:06
      Czy ktoś wie może coś o dr. Rodzeniu, przyjmuje m. innymi w centrum medycznym
      Ojcow Bonifratrow w Warszawie. Slyszalam jakies pochlebne opinie, wizyta nie
      jest droga, ale nie mam pewnosci, bo zaslyszane wiesci byly od osob 3cich. Z
      gory dzieki za info.
      • kukus1 Wroclaw 28.05.02, 13:14
        czy ktos cos wie o dr Ćwiklickim???
    • malgosya Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 28.05.02, 16:21
      WARSZAWA - oglądając posty widziałam, że niektóre z Was wypowiadają się o LUX-
      Med. Ja tu również poszukuję dobrej lekarki. Od niedawna mam tu abonament i jak
      na razie spotkałam się z dwiema paniami-ginekologami.
      Pierwsza z nich do pani doktor Winnicka-Kubów: popieram osobę, która się o niej
      bardzo dobrze wypowiadała. Bardzo sympatyczna, miła, kompetentna. Byłam u niej
      raz, gdy miała zastępstwo na ul. Puławskiej (tu zawsze chodzę).
      Drugi raz natrafiłam na doktor Ostaszewską - dziwna kobieta - oschła i robiła
      mi łaskę, że do niej pszyszłam. Przepisała mi leki na infekcję, w ogóle mnie
      nie badając. Poza tym komentowała negatywnie dawkowanie leków wcześniej
      przepisanych przez dr Winnicką - Kubów.

Chciałabym nadmienić, iż moje subiektywne odczucia nie kwestionują jek
      kompetencji, bo może jest dobrym lekarzem. Mam prosbę: czy Wy może miałyście
      okazję się u niej leczyć? Jaka ona jest? Poza tym zawsze jak do niej wchodzę,
      nigdy nie ma pacjentów - nikt nie czeka i nikt po mnie nie wchodzi. To jest dla
      mnie trochę podejrzane.

Niestety nie będę mogła się leczyć u doktor Winnickiej, bo przyjmuje tylko na
      Racławickiej. Polećcie mi proszę jakąś panią doktor na Puławskiej.

malgosya
      • asja2 Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 29.05.02, 09:29
        Nistety ni emoge Ci pomóc, jeśli chodzi o Puławską, mam dokładnie takie same
        wrażenia, co do drugiej pani doktor z Lux-Medu, trafilam do niej przypadkiem,
        byl to pierwszy mój ginekolog w LuxMedzie i więcej nie pozłam, niemiła, wręcz
        szorstka, chciałam zacząc starać się o ciążę, przyszłam z obawami, z prośbą o
        radę, a usłyszałam, żebym nie histeryzowała, po dopiero po dwóch latach nalezy
        się zacząc leczyć, gdybym jej posłuchała, starciłabym dwa cenne lata
        stanowczo odradzam
        polecam dr Krocin
        • malgosya Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych ginekologów!!!! 29.05.02, 12:22
          Autentycznie powiedziała mi to samo!
          Żebym nie panikowała. A ja tu się skręcam, żeby jak najbardziej miło było u tej
          lekarki, a ona mnie po prostu olała.
      • Gość: Ewa Re: Dziewczyny!! Proponuję otworzyć listę dobrych IP: *.chello.pl 25.04.09, 19:09
        Uważam że dr Ostaszewska jest wspaniałym lekarzem,straciłam z nią
        kotakt ponieważ przyjmowała w Warszawie na Gocławiu.Chodziłam
        wcześniej do innych ginekologów i żaden z nich nie postawił
        właściwej diagnozy.Przecież lekarz nie musi być milusiński a
        konkretny a pani doktór właśnie taka jest.
    • just77 Ginekolog z Rzeszowa?? 29.05.02, 08:38
      Dziewczczyny z Podkarpacia, ktore moze polecic dobrego ginekologa w Rzeszowie??
      • aska100 Re: Ginekolog z Zielonej Gory?? 02.06.02, 19:45
        szukam dobrego ginekologa z zielonej gory ktory poprowadzi moja ciaze.
        dzieki.
        • estocek Kraków, pomóżcie bo jestem zupełnie zdezorientowan 04.06.02, 11:53
          Planuję dziecko i chciałabym znaleźć dobrego ginekologa, który by mnie do tego
          przygotował (badania) i potem ze mną urodził wink
          Muszę dodać, że bardzo zależy mi na dobrym lekarzy, który ma umowę z Kasą
          Chorych, żebym nie musiała za wszysko płacić.
          Niecierpliwie czekam na pomoc...
          • perrohasky Re: Kraków, pomóżcie bo jestem zupełnie zdezorien 06.10.02, 22:41
            Podczas mojego pobytu w Krakowie przez 5lat natrafiłam na najwspanialszego
            ginexa jaki po tej ziemi chodzi. Jest to pan dr Jarosław Macko. Przyjmuje w
            przychodni na UL Powstańców,okolice GEANTA. Jemu można zaufać i powiedzieć
            wszystko bez krempacji!!!!! Teraz jestem w stresie bo muszę odwiedzić kogoś
            innego a to będzie trudne.
          • Gość: bebe Re: Kraków, pomóżcie bo jestem zupełnie zdezorien IP: 213.77.26.* 16.04.06, 07:52
            Żaden lekarz nie będzie do twojej dyspozyzji w czasie porodu jeżeli mu za to nie
            zapłacisz!Kwota 600 zł za poród. Umowa z kasą chorych nie ma tu znaczenia.
        • Gość: AŚKA Re: Ginekolog z Zielonej Gory?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:34
          TEŻ JESTEM Z ZIELONEJ GÓRY CHODZĘ DO JAROSŁAWA RUTA JEST DOBRYM I BARDZO
          SYMPATYCZNYM LEKARZEM JESTEM W CIĄŻY I PODOBA MI SIĘ JEGO PODEJŚCIE DO
          CIĘŻARNYCH KOBIET
      • ka24 Re: Ginekolog z Rzeszowa?? 06.06.02, 13:43
        Pani dr. Wróbel, przyjmuje w przychodni studenckiej na Polibudzie. Uprzedzam,ze
        konserwatywna i nie zapisze pigułek, ale poza tym naprawde wspanialy
        specjalista.
        Od tabletek polecam natomiast dr. Szklarczyka- rowniez ta przychodnia-
        bezproblemowo. Najlepiej wiec polaczyc te 2 osoby...
        • akululupa Re: Ginekolog z Rzeszowa?? 04.12.02, 13:11
          Dawniej chodziłam prywatnie do dr Jadwigi Zimny, ale nie polecam. Lubię kiedy
          lekarz odpowiada wyczerpująco na pytania i widać, że rozumie niepokój lub
          dociekliwość pacjentki. Koleżanki wysłały mnie do dr Tomasza Kluza, który
          przyjmuje w przychodni na ul. Fredry (poniedziałki i czwartki 15:00-18:00, tel.
          853-90-41 [o ile nic się nie zmieniło]). Bada piersi z własnej inicjatywy, jest
          dyskretny i kulturalny. Jeśli ma jakieś wątpliwości co do diagnozy, wykonuje w
          dniu wizyty badanie USG. Kolejki są duże, wizyty w gabinecie dość długie i
          czekanie jest trochę męczące.
          Słyszałam pozytywne opinie także o dr Adamie Mrozku i dr Małgorzacie Kogut ze
          szpitala Nr 2.
    • zooza Re: Radom 06.06.02, 08:32
      Poszukuję dobrego ginekologa w Radomiu, płeć obojętna, fachowość - jak
      najbardziej. Badania piersi, inne badania - przed zapisaniem hormonów i nie
      tylko. Oczywiście najlepiej byłoby, aby posiadał wszystkie cechy idealnego
      ginekologa. Czy możecie mi kogoś polecić?
      zooza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka