Dodaj do ulubionych

Napady kaszlu

IP: *.torun.mm.pl 02.08.05, 18:50
Witam,
Od jakiegos czasu zdarzaja mi sie takie napady suchego kaszlu. Ogolnie nic mi nie jest, ten kaszel najczesciej meczy mnie wieczorem. Zdarza sie to raz na kilka dni, co drugi dzien, zalezy. Macie jakies pomysly co to?
Obserwuj wątek
    • Gość: martta Re: Napady kaszlu IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 02.08.05, 19:44
      lepiej idź do lekarza, mnie to przypomina atak astmy - może to być ona ale nie
      musi, zwróć uwagę czy pojawia sie to po wysiłku fizycznym czy po zjedzeniu
      jakiegos posiłku? może to być również reakcja na pylenie m.in. pokrzywy a także
      od jak dawna to masz.
      Najpierw musisz isc do ogólnego bo bez skierowania do alergologa nie pójdziesz
      (no chyba ze prywatnie)
      pozdrawiam i zdrówka życzę
    • Gość: karola Re: Napady kaszlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:51
      Miała coś takiego- byłam u lekarza ogólnego- dostałams kierowanie na
      prześwietlenie płuc (wyszło OK) oraz tabletki homeopatyczne. Lekarka
      powiedziała ze moga być powikłania po grypie. Po dwóch tygodniach mi przeszło.
      Pozdrawiam
      • lena385 Re: Napady kaszlu 02.08.05, 20:23
        A czy przypadkiem nie bierzesz leków na nadciśnienie?
        • florencja29 Re: Napady kaszlu 03.08.05, 08:49
          Ja biorę i też czasmi mam takie napady. Nawet jest to na ulotce. Tylko jedno
          mnie zastanawia. Te ataki kaszlu pojawiły się u mnie gdzieś tak po roku brania
          leków na nadciśnienie. Czy jeśli kaszel byłby spowodowany tabl. na nadciśnienie
          nie powinien sie pojawić na poczatku ich przyjmowania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka