giza 22.08.02, 10:19 Czy takie wyniki badań mogą wskazywać na PCO? 7 d. c. Estriadol 82 pg/mL FSH 5,470 mIU/mL LH 7,060 mIU/mL Progest. 0,12 ng/mL Prolaktyna 14,60 ng/m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: PCO? Wyniki badań horm. 22.08.02, 12:33 NIE. Warto w II połowie cyklu wykonać badanie poziomu testosteronu w surowicy krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia28 Re: PCO? Wyniki badań horm. 22.08.02, 12:58 czesc Giza, ciesze sie,ze Twoje wyniki badan horm. nie wskazuja na PCO. Ja czekam na moje badania. Czy moglabys mi powiedziec na jakiej podstawie (tzn. jakie mialas inne objawy), ze podejrzewano u Ciebie PCO (rozm. jajnikow, pecherzykowatosc, histuryzm, nadwaga?). Odpowiedz Link Zgłoś
giza Re: PCO? Wyniki badań horm. 23.08.02, 10:01 andzia28 napisała: > czesc Giza, > ciesze sie,ze Twoje wyniki badan horm. nie wskazuja na PCO. Ja czekam na moje > badania. Czy moglabys mi powiedziec na jakiej podstawie (tzn. jakie mialas inne > > objawy), ze podejrzewano u Ciebie PCO (rozm. jajnikow, pecherzykowatosc, > histuryzm, nadwaga?). Cześć! Podejrzenie wynika z tego, ze moje jajniki nie pracują tak jak powinny, tzn są na nich pęcherzyki o śr. ok. 20 mm, jeden z nich powiększył się do sporej wielkośći torbieli (we wrześniu idę na badania i USG, wtrdy okaże się czy do wycięcia). Nie skacze mi temperatura, więc prawdopodobnie nie ma owulacji, ale z kolei nie mam problemów z nadwagą, trądzikiem, czy owłosieniem. Sama juz nie wiem A jak to było u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia28 Re: PCO? Wyniki badań horm. 23.08.02, 10:11 giza napisała: > andzia28 napisała: > > > czesc Giza, > > ciesze sie,ze Twoje wyniki badan horm. nie wskazuja na PCO. Ja czekam na m > oje > > badania. Czy moglabys mi powiedziec na jakiej podstawie (tzn. jakie mialas > > inne > > > > objawy), ze podejrzewano u Ciebie PCO (rozm. jajnikow, pecherzykowatosc, > > histuryzm, nadwaga?). > > Cześć! > Podejrzenie wynika z tego, ze moje jajniki nie pracują tak jak powinny, tzn są > na nich pęcherzyki o śr. ok. 20 mm, jeden z nich powiększył się do sporej > wielkośći torbieli (we wrześniu idę na badania i USG, wtrdy okaże się czy do > wycięcia). Nie skacze mi temperatura, więc prawdopodobnie nie ma owulacji, ale > z kolei nie mam problemów z nadwagą, trądzikiem, czy owłosieniem. Sama juz nie > wiem > A jak to było u Ciebie? Nie martw sie wszystko bedzie O.K. Wazne, ze Twoje badania hormonalne nie wskazuja na PCO. Ja musze czekac jeszcze miesiac aby je zrobic, gdyz jestem po 3 latach brania hormonow. I trzeba troche odczekac. Na razie diagnoza zostala postawiona na podstawie pecherzykowatego prawego jajnika. Odpowiedz Link Zgłoś
giza Re: PCO? Wyniki badań horm. 23.08.02, 11:03 No to trzymam kciuki, zeby Tobie też wyszły prawidlowe ) Pozdrowionka i trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś