Dodaj do ulubionych

grzybica paznokci

IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 16:41
mam pytanie czy ktos ma ta przypadlosc i jak ja wuyleczyl ja mam zmiany
paznokciowe to napweno jest grzybica tylko ze jeszcze nie jest w takim stanie
jzu zaawansowanym mam ja od dawna zaraziam sie na basenie kiedys bylam u
lekarza to mi nie pomogl i stwierdzil ze to nie jest grzybica ale nie
powiedzial tez co to jest mysle zemnie tylko zbyl nie chcialabym zrywac
paznokci slyszala ze jest takie leczenie ktore trwa 3 miesiace jest to drogi
lek tabletki kosztuja 100zl za 1 opakowanie na 1 miesiac nie pamietam nazwy
czy komus udalo sie wyleczyc grzybice paznokci
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: grzybica paznokci 01.09.05, 16:52
      Zrywanie paznokci? Ostatnie miało miejsce w latach 50. na Rakowieckiej.
      • Gość: mb Re: grzybica paznokci IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 17:05
        no to czy ktos ma inny sposb a ztym zrywaniem tak moze to i kiedys tak bylo bo
        inaczej nie mozna bylo wyleczyc mojej mamy kolezanka w tamtych czasach miala
        grzybice paznokci na rekach i je zrywali potem odrosly zdrowe i ladne mowila ze
        strasznie bolalo bo paznokci nie mozna znieczulic
        • Gość: zuza Re: grzybica paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:11
          ????????????????
          to w takim razie po co te ceregiele z torturami i zrywaniem panokci w
          kazamatach (patrz wyżej), skoro takie metody stosowali zwykli lekarze na
          zwykłych pacjentkach????
        • Gość: anka Re: grzybica paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:49
          nie ma domowych sposobów leczenia grzybicy paznokci
          uczepiłaś się tego zrywania paznokci,a takie metody chirurgiczne stosuje się
          bardzo rzadko i nie w sposób przypominający tortury wink
          wyobrażasz sobie te wycia w gabinetach lekarskich i lekarzy w rolach oprawców?
          wybierz się po prostu do lekarza i zastosuj kurację
          nie ma innej rady wink
    • Gość: Ellenaj jaki preparat pytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:26
    • ziyi Re: grzybica paznokci 28.01.06, 15:07
      Ten lek o ktorym piszesz to Orungal. Jest to lek na recepte wiec i tak musisz isc ponownie do lekarza, tylko tym razem do innego smile
      • Gość: Kuleczka23 Re: grzybica paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:47
        Witamsmile
        Idź do lekarza dermatologa, zrób badanie mykologiczne, na podstawie wyniku
        dobierze Ci leczenie, domiejscowe lub doustne, ja miałam łykać tabletki raz w
        tygodniu, i wyleczyłam tą przeklętą grzybicę, leczenie długotrwałe, ale
        skutecznesmile
        Pozdrawiamsmile
        • Gość: Anula Re: grzybica paznokci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:53
          Ja też mam grzybicę i zmiany są tylko na dwóch palcach, raczej
          niezaawansowane. Byłam u dwóch dermatologów i każdy chciał to leczyć inaczej.
          Jeden stwierdził, że to drożdżyca i przepisał krem Tovacort do smarowania skóry
          dookoła chorych paznokci, a drugi powiedział, że grzybica jest bardzo trudna do
          wyleczenia i pomóc może tylko kuracja 3 m-czna Orungalem stos. do wewnątrz,
          żadne samrowanie maściami p/grzybicznymi nic nie da. Na razie na nic jeszcze
          się nie zdecydowałam, chyba wybiorę się do trzeciego dermatologa, ciekawe co on
          powie?
          • anna451 Re: grzybica paznokci 29.01.06, 17:56
            codziennie wieczorem zaparz sobie mocną kawę naturalną fusiastą i mocz nogi
            przez kilkanaście minut.Mnie pomogło po kilku dniach paznokieć zszedł a pod
            spodem wyrósł nowy.Mojej mamie też pomogło.Warto spróbować.
            • Gość: Ewa Re: anna451 IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:26
              Jak moczyć w tej kawie? Napisz dokładnie bo chcę spróbować tego sposobu. Ile ma
              być tej kawy i ile wody? a temperatura?
        • Gość: ? Re: grzybica paznokci IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:38
    • Gość: blue girl Re: grzybica paznokci IP: *.kalisz.mm.pl 28.01.06, 19:55
      Kup sobie masc propolisowa - ja mialam b. zniszczona plytke paznokciowa
      ("wdarl" sie grzyb potem). Plytka byla nierowna, miejscami pozrywana itd.
      Zaczelam stosowac mascia propolisowa i b. szybko zauwazylam efekty - paznokiec
      sie "wypelnil", plamy znikneli i jest coraz lepiej.Polecami i pozdrwaim!
    • Gość: mama Re: grzybica paznokci IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:14
      Moja córka też złapała coś takiego na basenie. Chyba chodzi o ten sam lek,
      nazwy nie pamiętam ale cena się zgadza. Warto zainwestować, wzięła trzy
      opakowania i jest spokój ale na basen już nie chodzi.
    • natka110 Re: grzybica paznokci 30.01.06, 09:06
      A mi orungal pomogl srednio... a wyleczylam czym innym - po porazkach z
      orungalem i fluconazolem ( o dziwo, ten drugi lepiej podzialal), przeszlam na
      miekscowe leki i pomoglo. Smarowalam na noc pod plaster Pirolamem, i moczylam w
      kwasie bornym min 20% - trzeba niestety robic samemu roztwor, bo ten apteczny
      ma 3 %, i nie dziala na grzyba. Podsteonie proste - taki zwykly kwas borny za 2
      PLN...
      A, i paznokiec mi zszedl sam, bez zrywania, hahaha. Po prostu sie oddzielil i
      musialam go obciac. Wygladal koszmarnie, pierwsze problemy zaczelam miec w
      ipcu, do rzesnia zszedl, teraz jestem 1,5 roku po tym zdarzeniu, paznokcie OK,
      ladny kolor, tylko widac plamki z braku cynku.
    • natka110 Re: grzybica paznokci 30.01.06, 09:08
      I mialam owszem robione badanie grzybo-bakteriologiczne, wyszla cala hodowla,
      po czym dermatolozka mi dala pirolam, i orungal. Ale ja lykala orungal jakos w
      cyklach 2 rano i 2 wieczorem co ilestam dni. Samopoczucie po nim koszmarne, bol
      brzucha, wymioty i tego typu historie. Placilam 30 pare PLN za opakowanie, ale
      ile ich bylo w srodku, nie pamietam.
    • Gość: Ewka Re: grzybica paznokci IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:08
      Napiszcie, proszę jak DOKŁADNIE wygląda paznokieć zaatakowany grzybicą? Czy
      chorują zawsze wszystkie paznokcie czy tylko jeden lub kilka? Czy paznokci u
      rąk też to dotyczy?
      • carolla27 Re: grzybica paznokci 25.03.15, 12:13
        Oj jeśli to grzybica paznokci to serdecznie ci wspołczuję. Nie chcę cię straszyć, ale to długie i kosztowne leczenie. Sama przechodziłam przez to. A nabawiłam się grzybicy przedłużając paznokcie. Masakra!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka