Dodaj do ulubionych

Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie

12.09.05, 21:26
Jestem 11 mies. po porodzie. Mam dużą nadżerkę, cytologia 2 stopnia. Mam ją
usunąć laserowo. U nas kosztuje to 150 zł. Mam pytania do kobiet, ktore już w
ten własnie sposób usuwały nadżerkę:
1.czy zabieg bolał??? co czułyście?
2.czy po zabiegu w domu coś bolało?
3.jak te 5 tygodni po zabiegu-ponoć nie można oprócz że współżyć, to nic
dźwigać? A jak nie nosić dziecka 11 mies.??
4.jak po zabiegu ze śluzem, chęciami na seks itp? zmalały?

Prosze uprzejmie o odpowiedź tu lub na pocztę:
nataliamackowiak@gazeta.pl

Zabieg mam miec za tydzień.
Natalia
Obserwuj wątek
    • cruella Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 12.09.05, 21:30
      nataliamackowiak napisała:

> Jestem 11 mies. po porodzie. Mam dużą nadżerkę, cytologia 2 stopnia. Mam ją
      > usunąć laserowo. U nas kosztuje to 150 zł. Mam pytania do kobiet, ktore już w
      > ten własnie sposób usuwały nadżerkę:
      > 1.czy zabieg bolał??? co czułyście?
      > 2.czy po zabiegu w domu coś bolało?
      > 3.jak te 5 tygodni po zabiegu-ponoć nie można oprócz że współżyć, to nic
      > dźwigać? A jak nie nosić dziecka 11 mies.??
      > 4.jak po zabiegu ze śluzem, chęciami na seks itp? zmalały?
      >
      > Prosze uprzejmie o odpowiedź tu lub na pocztę:
      > nataliamackowiak@gazeta.pl
      >
      > Zabieg mam miec za tydzień.
      > Natalia

Wypalałam, usuwałamsmile) i dopiero po usunięciu mam święty spokój od...7 lat,
      cytologia Igr.

1. zabieg nie bolał, byłam uśpionasmile
      2. po zabiegu spałam w domu jak aniołek, następnego dnia nic nie czułam, żadnego
      bólu
      3. musiałam się powstrzymać te przepisowe 5tyg., rana musiała się zagoić, miałam
      w domu roczniaka, nie dźwigałam go, raczej podtrzymywałam, choć do wózka, gdy
      płakał, brałam na ręce, nic złego mi się nie stało
      4. co do śluzu i chęci...nie zauważyłam żandych zmiansmile
      • starucha121 Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 12.09.05, 21:47
        > nataliamackowiak napisała:
        >
        > > Jestem 11 mies. po porodzie. Mam dużą nadżerkę, cytologia 2 stopnia. Mam
        > ją
        > > usunąć laserowo. U nas kosztuje to 150 zł. Mam pytania do kobiet, ktore j
        > uż w
        > > ten własnie sposób usuwały nadżerkę:
        > > 1.czy zabieg bolał??? co czułyście?
        Nic nie bolało, nie pamiętam dokładnie co czułam (robiłam 3 lata temu) - chyba
        łaskotaniesmile
        > > 2.czy po zabiegu w domu coś bolało?
        Nic nie bolało.
        > > 3.jak te 5 tygodni po zabiegu-ponoć nie można oprócz że współżyć, to nic
        > > dźwigać? A jak nie nosić dziecka 11 mies.??
        Nie współżyłam, ale dźwigać musiałam (pracowałam w barze i np przenosiłam
        kartony z napojami, takie po 12szt np)Ginekokolog nic mi chyba nie mówił o
        dźwiganiu...
        > > 4.jak po zabiegu ze śluzem, chęciami na seks itp? zmalały?
        Nie mialo to żadnego wpływu na w/w.

• aada100 A ja radzę sprawdzić u innego lekarza! 12.09.05, 22:18
      Moja lekarka prowadząca ciążę, w ósmym miesiącu powiedziała, że mam nadżerkę.
      Traf chciał, że dwa dni póżniej miałam konsultacę u lekarza w szpitalu w którym
      miałam rodzić. Powiedział, że nie widzi żadnej nadżerki. Przy kontroli
      poporodowej ta sama lekarka z tekstem "Pani Aniu, jaaaka nadżerka! Trzeba ją
      usunąć!!!" W skrócie: zrobiłam cytologie, też II grupa tak jak u Ciebie,
      zaproponowała mi zabieg za 300 zł. Poszłam na konsultację jeszcze do dwóch
      lekarzy i żaden z nich nie stwierdził nadżerki. Chciała mnie po prostu
      naciągnąć. Więcej do niej nie pójdę.
      • verdana Re: A ja radzę sprawdzić u innego lekarza! 12.09.05, 22:38
        U nie było dokładnie to samo. Poszłam do lekarza, z bardzo niepokojacymi
        objawami - ten kazał (u siebie) zrobić kosztownebadania, stwierdził nadżerke i
        konieczność zabiegu. Potem byłam jeszcze u dwóch ginekologów, żaden nie widział
        ani nadżerki, ani koniecznosci. Leczyłam się niemal 1,5 roku. Wreszcie skonczyło
        sie nie na prostym wypalaniu, ale na zabiegu w narkozie. Nadzerka była, tylko
        bardzo głeboko.
        Ten pierwszy "naciągacz" miał rację. Wydałabym 1/3 tej kasy, gdybym go posłuchała.
        A wypalanie nie boli. Potem tez nie. Ze nie wolno nosić dowiaduję się teraz.
        • nataliamackowiak Re: A ja radzę sprawdzić u innego lekarza! 13.09.05, 09:04
          Dzięki za odpowiedzi, czekam na następne.
          Ja jestem w 99% zdecydowana na ten zabieg, ufam mojemu lekarzowi, wierzę mu, że
          mam dużą nadżerkę i że muszę ją usunąć. Jest moim lekarzem od "początku", był
          przy moim porodzie, jest ordynatorem w naszym szpitalu i chyba najlepszym
          ginekologiem w mieście.
          Mi chodzi o ten ból w czasie zabiegu, po zabiegu itp.
          Prosze o odp.
          Natalia
          • sowa_hu_hu a do czego może doprowadzić nieleczona nadżerka? 13.09.05, 09:29

• cocollino1 Sowo! do raka może doprowadzić:((((n/t 13.09.05, 11:10
              • Gość: ania Re: Sowo! do raka może doprowadzić:((((n/t IP: *.autocom.pl 13.09.05, 16:54
                Ło matko! Toż to się ob-gynaec znów zdenerwuje!...
        • maral97 plamienie po wypalance? 21.10.05, 11:48
          Dziewzcyny 6 tyg. temu miałam wypalanke. Od tyg. zaczęło się plamienie, czy to
          normalne? CZy plamiła któraś z Was po tym zabiegu.
          Nie wiem czy powinnam z tym isć do lekarza, więc najpierw pytam Was.
          Mam 4 miesięczne dziecko więc dźwiganie nieuniknione, moze to z tego powodu?
          Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
          • nataliamackowiak Re: plamienie po wypalance? 21.10.05, 11:50
            Ja miała usuwaną laserem, lekarz mówił że plamienia nawet mocne będa no i są.
            Natalia
            • maral97 do: nataliamackowiak plamienie po wypalance? 21.10.05, 14:22
              No właśnie tylko, ze ja do tej pory plamiłąm na brązowo a teraz na zcerwono.
              Troszkę to mnie zaniepokiło, że krew suię pojawiała.
              • nataliamackowiak Re: do: nataliamackowiak plamienie po wypalance? 21.10.05, 19:44
                a to ja na żóło albo całkiem jasno
                Natalia
    • natiz Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 13.09.05, 09:42
      Natalko,
      a ja Ci powiem, że wypalanie nadżerki wspominam bardzo "przyjemnie". Dobry
      lekarz, szybki zabieg - zero bólu przy zabiegu i po również. Jedyna
      nieprzyjemna rzecz to ten zapaszek przypalanego mięska, fuj. Zabieg również
      wykonywałam po urodzeniu pierwszego dziecka,a nadżerka była spora. Ogólnie
      mówiąc - żadnych traumatycznych przeżyć nie miałam.
      • aniabi Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 13.09.05, 09:59
        Potwierdzam co napisała natiz!!!!!
        Zabieg trwał ok 15 minut, znieczulenie miejscowe. Jedynie ten zapach palonego
        ciała. Nadżerka była wypalana prądem. Mój lekarz odradził mi zabieg laserem.
        Nadżerka wykonywana była po urodzeniau pierwszego dziecka. Oczywiście zero
        seksiku przez 5-6 tygodni i zero dźwigania!!!!!!
      • natiz Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 13.09.05, 10:04
        Acha! Nie byłam znieczulana w żaden sposób.
        • cocollino1 Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 13.09.05, 11:13
          Natiz? nie bylas znieczulana nawet miejscowo??? i wypalanke na żywo? Ja mialam
          zamrazanie, ktore pozniej jak sie okazalo zostalo zrobione niedokladnie i
          nadzerka nadal byla, i to wymrazanie bylo bez nieczulenia. Pozniej zrobiono mi
          dopiero porzadnie w szpitalu wypalanke pradem, no ale zastrzyk znieczulajacy
          byl, chyba nie da rady bez znieczulenia zrobic wypalania tkanek, no nie wiem,
          tak tylko sobie mysle.
          • natiz Cocollino1 13.09.05, 11:27
            Jak babcię kocham, nie znieczulano mnie!!! Żadnego zastrzyku nie miałam
            robionego. Czułam swąd spalonego mięsa i zero bólu, choć nieprzyjemne to w
            jakiś tam sposób było. Matko kochana, dobrze, że na wypalankę szłam w ciemno,
            bo po Waszych postach uparłabym się na obowiązkowe znieczulenie!
            • cocollino1 Re: Cocollino1 13.09.05, 11:29
              No to podziwiamsmile)) niezla sztuka z ciebiesmile)))
              • lawia Re: Cocollino1 13.09.05, 11:35
                Ja też nie miałam żadnego znieczulenia i też wcale mnie nie bolałosmile
                • cocollino1 Re: Cocollino1 13.09.05, 11:39
                  no nastepna twarda sztukasmile)) a ja mieciutka, oj mięciutka, przy zakladaniu
                  spiralki tez dwa zastrzyki sie dostalosmile)
                  • natiz Re: Cocollino1 13.09.05, 11:46
                    Cocollino, jak Ty kobitko dziecko urodziłaś????
                    • cocollino1 Re: Cocollino1 13.09.05, 12:05
                      oj kochana, akurat porod byl naturalny, bez znieczulenia, wywolywany, za to
                      przed tem jeszcze dwa razy przebijany pęcherz plodowy, a jeszcze wczeesniej
                      nakladany zel na szyjke macicy, wszystko na zywo, takze swoje odcierpialamsmile) a
                      teraz chodze prywatnie i pani doktor taka hojna w znieczulaniusmile)
                      • nataliamackowiak troszkę nie rozumiem 13.09.05, 12:47
                        Ja nie wiem, jak się mają Wasze zabiegi do mojego, bo pytam o usuwanie laserem,
                        a wypalanie i wymrażanie to wg mnie co innego. Pytam raz jeszcze-kto miał
                        usuwana laserem, niech napisze czy bolało i czy bez znieczulenia?
                        Natalia
                        • niusia1803 LASER 13.09.05, 13:19
                          Moja koleżanka miała usuwaną laserem i podobno wg niej nic nie bolało i jest to
                          najkrócej trwający zabieg ze wszystkich dostęnych metod usuwania nadżerki (ale
                          tez najdroższy). Skąd jesteś i gdzie robią tak tanio?
                          Ja osobiście boję się przy zabiegach najbardziej zakładania wziernika bo to dla
                          mnie najbardziej bolesne (może jestem jakaś innawink
                          • nataliamackowiak Re: LASER 13.09.05, 14:40
                            No wiem, ze tanio-150 zł tak bierze u nas w Jarocinie ordynator!!! A w Poznaniu
                            500 zł biorą.
                            Natalia
                  • gkjustyna wypalanka 13.09.05, 11:46

-a ja mialam cos robione duzo wczesniej przed ciaza mialam wysoki poziom
                    nadzerki i mialam robione jakims kwasem chyba cos nawet wypalal bo smierdzialo
                    tak jak piszecie miesko sie palilo fuj nie bolalo troszke pieklo a to byl znak
                    ze koncowka zabieg u ginekologa w gabinecie czy to taka wypalanka jak wy
                    mialyscie?
                    Moja kruszynka...moje szczęście!!
                    DZIŚ MA 10 MIESIĘCY..!!!!!!!!!!!
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=27559710&a=28061464
    • mamaamati Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 13.09.05, 12:51
      od mojego lekarza słyszałam,żę laserem usuwa się tylko małe nadżerki
      ile w tym prawdy nie wiem..
    • djbrzydal1 Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 13.09.05, 12:54
      Natalio a gdzie twoja sygnaturka. Mysliz ze jak zadajesz takie pytanie( śluz,
      ochota na seks ) to najlepiej jest skasować sygnaturke, zeby ktoś cię nie daj
      boze nie poznał?
      Przeciez twoje zdj sa na zobaczcie i na f. niemowlę tez mozna cie zobaczyć .
      HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAaaa
      • nataliamackowiak Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 23.09.05, 09:08
        Dziewczyny, to nic nie boli!!!
        W środe miała zabieg usunięcia nadżerki laserem, miałam dość dużą nadżerkę,
        usuwanie trwało kilka minut, ale NIC nie bolało.
        Pozdr.
        Nataliasmile))
        • Gość: balbina Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie IP: *.biotech.univ.gda.pl 23.09.05, 09:57
          a ile płaciłaś? Czy robiłaś to na kasę?
          W szpitalu czy w normalnym gabinecie?
    • sowa_hu_hu miałam iść jakieś 4 mies temu... 13.09.05, 14:02
      i nie poszłam sad teraz boje sie , schizuje jak nie wiem... wiem że głupio
      zrobiłam , bardzo glupio... wystarszyłam sie opowieściami o bólu i stwierdziłam
      że zrobie za miesiąc , później że za dwa... miałam zrobic cytologie i iść z
      wynikami... teraz sie boje iśc do mojego lekarza , zastanawiam sie czy nie
      zmienić...

oj glupia ja głupia sad
      • beatka74 ja mialam konizacje 13.09.05, 20:33
        raz mialam wypalanke, po perwszym dziecku.
        teraz po drugim po roku od urodzenia mialam konizacje.
        nadzerka byla duza, non stop uplawy.
        mialam skierowanie, zabieg za darmo w szpitalu.
        jestem tydzien po zabiegu, zobaczymy jak bedzie dalej.
        Aha nic nie bolalo, byla narkoza, trwalo to dokladnie z 10 minut, szybciutko,
        po 2 godz. od zabiegu wyszlam do domusmile
    • nataliamackowiak Laser-kto jeszcze coś wie?? 14.09.05, 15:30
      ?
      • nataliamackowiak Re: Laser-kto jeszcze coś wie?? 18.09.05, 13:53
        up
    • Gość: efkaa 150 z za laserl ???????? lol gdzie takie ceny?? IP: *.net132.okay.pl 23.09.05, 20:28
      u "mnie" za laser ok 1000 zl szok
    • Gość: Gość Marta Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 24.09.05, 08:56
      Ja zrobiłam to domowym sposobem i zadziałało tak, że miałam I stopień
      cytologii!! Trzeba to zrobić kilka-kilkanaście razy: kroisz w kostkę cebulę,
      dodajesz miodu, owijasz w gazik jałowy (ja okręzałam jeszcze nicią z tamponu
      żeby było łatwiej wyjąć i nic się nie rozpadło). Wkłdasz to głęboko do pochwy i
      leżysz ok. pół godzxiny z pupą lekko uniesioną np. na poduszce i ręczniku - bo
      może być mokro. Naprawdę pomaga!!!
      • nataliamackowiak Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 24.09.05, 09:27
        1-Ja robiłam w Jarocinie, Wielkopolska, w gabinecie prywatnym naszego
        ordynatora, koszt to tylko 150 zł.
        2.Miałam 2 stopień cytologi, dużą nadżerkę, musiałam usunąć.
        3.Polecam ten zabieg, nic nie bolało.
        Nataliasmile
    • maral97 Plamienie po wypalance??? 21.10.05, 11:49
      Dziewzcyny 6 tyg. temu miałam wypalanke. Od tyg. zaczęło się plamienie, czy to
      normalne? CZy plamiła któraś z Was po tym zabiegu.
      Nie wiem czy powinnam z tym isć do lekarza, więc najpierw pytam Was.
      Mam 4 miesięczne dziecko więc dźwiganie nieuniknione, moze to z tego powodu?
      Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
      Ala
    • miki2303 Re: Nadżerka, usuwanie nadżerki itp-pomóżcie 21.10.05, 22:08
      hej
      jestem 2 tydzień po usubięciu nadżerki laserem. Zapłaciłam 400 prywatnie u mojej
      ginekolog, czułam 2 razy takie szczypnięcia, 2 szarpnięcia poza tym nic. Po
      zabiegu nic nie czułam, o niedźwiganiu nie było mowy. Mam 10 miesięczną córcię
      więc nosiłam ją od razu p[o zabiegu. Ochota na seks jest. można dopiero tak 2
      tygodnie po usunięciu zależy jak się goi. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka