Dodaj do ulubionych

guzek pod broda

IP: *.netia.com.pl 20.09.05, 13:19
Sluchajcie, jakis czas temu wymacalam, zupelnie przez przypadek, pod broda
(czy tez dolna szczeka) takie male zgrubienie, na srodku, wielkosci polowy
groszku. Jak juz zaczelam macac to wydaje mi sie, ze sa tam jeszcze dwie
takie same kuleczki ale to juz nie wiem czy nie jestem przewrazliwiona.Czy to
moze byc wezel chlonny? Pod broda? Moze jakis wedrujacy. Sama nie wiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiulek Re: guzek pod broda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:27
      Węzeł chłonny podbródkowy! A ten guzek obok to jego przyjaciel niedoli, tylko z
      drugiej strony. Każdy zdrowy człowiek je ma, a każdy ciekawy swojego ciała
      potrafi wyczuć przez skórę. Wszytsko gra, jeśli są tak malutkie jak piszesz.
      Nie macaj, bo się powiększą. Pozdrawiam smile
      • Gość: kinia Re: guzek pod broda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:33
        spoko ja też je mam...nie denerwuj się..miłego dnia!
        • Gość: Inesa Re: guzek pod broda IP: *.netia.com.pl 20.09.05, 14:45
          dziekuje za slowa pocieszenia smile Pozdrawiam.
      • Gość: Inesa Re: guzek pod broda IP: *.netia.com.pl 20.09.05, 14:44
        Ale ja wymacalam jeden centralnie na srodku a drugi po lewej stronie. Po prawej
        przyznam sie, ze nie macalam smile I fakt, leppiej nie dotykac bo sie
        powiekszaja. Wyniki krwi mam idealne wiec to moze nie jest nic groznego? uncertain
        • Gość: kasiulek Re: guzek pod broda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:50
          Wszytsko jest absolutnie w jak najlepszym porządku! Jeśli wyniki krwi nic nie
          wykazały, to nie masz najmniejszych popwdów do obaw. Czasem węzły nie są
          ułożone tak do końca symetrycznie (to nie są oczy, nie muszą być równo położone
          co do mm). Dlatego nie martw się, bo Twoje węzły są zupełnie normalne. Możesz
          sparwdzić: pisałam wielokrotnie - jeśli są małe (do 1cm), przesuwalne pod
          palcem (wrażenie wymykania się spod palców) i miękkie (nie takie jak orzeszek),
          to wszytsko jest dobrze. I jeszcze raz piszę: nie macaj! Powiększą Ci się i
          zaczną Cię boleć. Badać węzły na przyszłość możesz co miesiąć. Jeśli zauważysz
          zmiany, zgłoś się do lekarza.
        • Gość: kinia Re: guzek pod broda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:39
          najgorzej jak juz sie zacznie wymacywac...wiem coś o tym...każdy jest inaczej
          zbudowany a tym bardziej szyja...sa tam miln gruczołów kazdy inny !buziaki!
          • Gość: kasiulek Re: guzek pod broda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:45
            To znaczy......węzeł chłonny nie jest gruczołem, ale mniej więcej wiem, o co Ci
            chodzi. Masz rację, jest wiele różnych struktur w okolicy szyi (może nie
            miliony ale na pewno dziesiątki) i faktycznie bolą od ciągłego dotykania.
            Kontrolować się można, ale nie tak, żeby robić sobie krzywdę. Pozdrawiam
            • Gość: Inesa Re: guzek pod broda IP: *.netia.com.pl 21.09.05, 09:24
              Bardzo dziekuje za odpowiedzi, juz jestem spokojniejsza i trzymam rece z daleka
              od brody smile Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka